Kategoriat: Ajankohtaista

Ruskan aika! Kirppisverhot vielä pakasteessa "tuulettumassa"

Lapsuuteni linja-automatkat mummolaan Santaholmalle pulpahtivat ajatuksiini. Yleensä olin ainut matkustaja, radiosta kuului uutiset ja sen jälkeen säätiedotus. "Kuuskajaskari" oli mielenkiintoisen tuntuinen paikka. Mummolassa olin usein.

Messuun en päässyt

viime pyhänä. Minulla oli edelleen kepuli olo ja miehellä miesflunssa. Kuuntelimme sen sijaan useamman saarnan netistä. Kotona olo on mukavaa, etenkin silloinkin, jos ei ole kunnossa.

Alkuviikon olin

töissä. Maanantaina menin autolla, etten rasita itseäni yhtään turhaa. Päivä menikin kohtuullisen hyvin. Tiistaina pyöräilin, kun kuvittelin flunssan jo väistyvän. Olin kuitenkin hiestä märkänä koko päivän - työpäivä oli aikamoista säpinää. Loppuviikko on mennyt sitten aivastellessa ja palautuessa. Kuvittelinkin tänään jo olevani iskussa, mutta älylaitteeni ilmoittelee, että pitäisi ottaa rauhallisesti, sillä viime päivinä on ollut liikaa hässäkkää. Niin kai sitten.

Keskiviikkona

pääsimme synttäreille. Mies jutteli veljensä kanssa, minä kälyseni kanssa ja meillä oli todella mukava ilta. Pöytä oli gluteenittomalla katettu ja me nautimme täysin rinnoin pöydän antimista. Lähtiessämme pihasta auton valo osui tien poskessa lojuvaan tölkkiin, pitihän se hakea pois kuljeksimasta.

Mielestäni olen ottanut

tosi löysästi, oman mittapuuni mukaan. Keskiviikkona nostin gluteenittoman juuren pöhisemään. Tein taikinoita. Torstaiaamuna paistoin taikinoista sämpylöitä, pitsataikinan jätin jääkaappiin. Eilen puolestaan tavallinen juuri pöydälle pöhisemään, siitä sekä pitsataikina että pari leipätaikinaa. Mies sekoitti taikinat. Ne ovat kaikki jääkaapissa. Tänään tarkoitukseni on paistella pitsaa kummallekin, ehkä paistan miehen leivätkin.

Silliperunoita

Tällä viikolla

olen tehnyt perusruokaa. Erilaisia perunakeittoja. Eilen tein jonkinlaisen pyttipannun. Pilkoin porkkanaa ja purjosipulia, paistoin öljyssä. Samalla leikkasin peukalonpäähäni palkeenkielen, ikävä kyllä. Lisäsin paistokseen aiemmin jääneitä perunoita, kinkunpaloja sekä homejuustoa ja ruokakermaa. Mausteeksi garam masalaa. Pakasteesta silppusin lehtikaalta sekaan sekä kuivattua nokkosta. Annoin muhia kannen alla hyvän aikaa ja sitten pistelimme poskeemme.

Makkarapäivä

Mies tinasi roskislampun. 8 reikää. Ei vuoda enää.

tänään, joten meidän on käytävä marketissa, josta saamme lempimakkaraamme, homejuusto-valkosipulia, se on parasta maultaan, vaikka voi kuulostaa oudolta. Samalla reissulla mieleni tekee poimia aronioita läheisestä puistosta. Niitä on siellä runsain määrin. Ensimmäinen annokseni meni pilalle, sillä kuivatin liian vähän aikaa, ja marjoista osa pääsi homehtumaan, harmi. Tarkoitukseni olisi tehdä aronioista hilloa, nyt marjat ovat ainakin kypsiä, sillä lehdet ovat kellastuneet. Joku kirjoitti, että aroniat kannattaa poimia vasta tässä vaiheessa.

Siivouspäivääkin

pitäisi harrastaa. Ei paljon kiinnosta, mutta ei auta. Mies aikoo imuroida ja minulle lankeaa vessan pesu. Suihkukopin puunaus ja lattian suihkuttaminen ja pesu. Pölyjäkin lienee kertynyt. Inspiraation odottaminen voi olla turhaa, joskus on vaan tehtävä, vaikka ei huvittaisikaan. Mutta jos sattuu unohtamaan, ei voi mitään.

Sunnuntaina meillä on

juhlamessu seurakunnassamme! Tervetuloa, jotka vaan pääsevät ja haluavat tulla! Klo 9.30 tavalliseen tapaan. Sen jälkeen vielä juhlitaan kahvitellen ja Markus Pöyry Seinäjoelta on myös paikalla ja pitää puheen. Hän oli ensimmäiset viisi vuotta meillä pastorina, kunnes saimme Oton omaksi pastoriksemme Vaasaan. 10 vuotta täynnä, ja ilokseni olen saanut olla mukana alusta lähtien. Kiitollinen mieli!

Valmistaudumme Romantikkojen

2015 tein viimeisen kerran paketteja yksin

-ryhmämme kanssa kuun lopussa pakkaamaan jälleen joulupaketteja Romaniaan ja Moldovaan. Voi olla, että saamme jopa 150 pakettia tehdyksi kevään 60 lisäksi. Apujoukkoja meillä on runsaasti oman 8 hengen ryhmämme lisäksi. Peräseinäjoella on ahkera käsityöryhmä, joilta tulee pian autolastillinen kudonnaisia käsiimme. Paikallaiset tahot ovat myös kutoneet innokkaasti ja rahaakin on tullut, niin että olen voinut ostaa paitoja reilut sata ja niitä on myös eräs taituri ryhmästämme ommellut - ja niistä tuli todella kauniita! Penaali- ja korttiryhmä ahkeroi.

Minä olen haalinut

kaikkea mahdollista väreistä ja laskimista lähtien, tukkalenksuista vihkoihin. Saippuat ovat hallussa eräällä pariskunnalla kuten myös laatikoitten tilaus. Jos joku haluaa osallistua vielä, niin Joulun lapsi -tilille voi lähettää rahaa muun muassa tavaroiden kuljetukseen: joka pakettia kohden lasketaan kuljetus- ym. kuluja olevan 5 euron edestä. Kiitos jokaiselle tavalla tai toisella mukana olevalle! Rukoillaan lasten puolesta, jotka saavat luultavasti elämänsä ensimmäisen paketin sekä kutsun seurakuntaan, niin ettei paketti jää ainoaksi iloksi.

On ryhdyttävä

päivän puuhiin. Mies lauleskelee jotain surumielistä sävelmää samalla kun on aloittanut imuroinnin. Onneksi hänellä on erittäin kaunis lauluääni, vaikka lauluissa on välillä toivomisen varaa (joululauluja kesällä ja lastenlauluja turhan usein).

Tällaisin miettein tänä perjantaina. Siunausta alkaneelle lokakuulle ja viikonlopullesi, arvoisa lukijani! Kiitos kanssakulkemisestasi!