Kirjoita vieraskirjaan

Tupsukka
14.02.2024 16:53

Hei, kiitos ja Hyvää Ystävänpäivää myös teille molemmille
En voi olla nauramatta tuota juttua, että mikä on Sepon nimi. Ihanat lapsoset
Kiva seurata taas arjen askareitanne, sinulla on varmaan tämä ”vie mennessäsi ja tuo tullessasi”. -menetelmä käytössä, sen oppii kyllä lasten kanssa.
Hyvä ehdotus tuo virsien laulaminen, näin yksin asuessa voisi onnistua, kun kukaan ei kuule.
Meillekin annettiin lisää lunta ehkä n 5 cm. Eilen, kun poljin pyörällä kirpputorilta, alkoi lunta sataa vasten kasvoja ja hieno ”talvikunnossapidettävä” pyörätie on ajat sitten jo muuttunut möykkyiseksi. Piti ajella kieli keskellä suuta.

Paula
18.02.2024 14:35

Tupsukka, heiJoo, vien mennessän, tuon tullessani ja työllistän miestäkin siihen samaan, vaikka hän ei oikein taivu monen asian mieheksi, mutta mitäpä tuosta!
Tänään on niin, niin kaunis päivä jälleen! Kävellen kävimme kirkossa sen takia ja nyt lähdemme avantoreissulle ihailemana kirkkaita hankia - taivas on alkanut vähän pilveillä, mutta eipähän ole aivan niin häikäisevää. Kaikki on puhtaan valkoista, kaunista
Kevät mielessä, eikö vaan

Seija Kainuusta
05.02.2024 21:45
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Kiitos taas ilahduttavasti tekstistäsi.
Olen nyt joka pv kuunnellut Mailis Janatuisen opetusvideoita youtubesta. Ne avaa lisää aiemmin oppimaa ja paljon uuttakin asiaa. Olen niin siunattu ollut tästä vinkistäsi.
Useita eri puhujia olen kuunnellut, mutta en jostain syystä häntä vaikka nimi oli tuttu.

Ilosanomapiirin kysymyksiä olen myös käynyt itekseni läpi.

Siunattua helmikuuta ja jospa pääkipu pysyy poissa. Seppo ja sinä olette taitavia ja puuhakkaita käsillä tekemään.
Seija

Paula
06.02.2024 07:41

Kiitos, Seija, palautteesta ja totta on, että Mailis on saanut armolahjan, joka tulee sen kautta, mitä hän on menettänyt, kuten hän itse opettaa: meidän kipeimmän kohdan Jumala voi ottaa ja muovata sen kautta armolahjan, joka siunaa monia muitakin

Tupsukka
05.02.2024 12:32

Hei, olipa mukavan kuulosta aamun viettonne ja itse ymmärrän hyvin, miltä tuntuu nousta hyvin nukutun yön jälkeen. Itselläni 2-3 huonoa yötä takana, mutta ihme juttu myös, että suht virkeä olo. Pitäiskö minunkin aloittaa taas avantouinti, meillähän on 15 min kävelymatkan päässä avanto saunoineen, jos sitä kaipaa. Nyt on luvassa täälläkin taas aika kova pakkasjakso, joten ainakin oikea avanto, joskus meri on ollut sula.

Hei, googlettamalla löysin tuon Raamatunpaikan, se on Snl 21 ”1 :Kuninkaan sydän on Herran kädessä kuin vesiojat: hän taivuttaa sen, kunne tahtoo.
2 Kaikki miehen tiet ovat hänen omissa silmissään oikeat, mutta Herra tutkii sydämet.”

Äänestämässä kävin ja tosiaan, on rukouksen paikka, että Jumala antaa presidentin, jota tarvitsemme.

Siunausta myös alkaneeseen viikkoon

Paula
06.02.2024 07:38

Kiitos, Tupsukka, kun löysit tuon paikan! Itse etsin sitä vain Psalmeista ja sen takia en varmaan löytänytkään.
Kävin avannossa eilenkin ja illalla vielä rullasinkin selkääni, mutta niin vaan päänsärky osasi tulla kolmen aikaan. Sentään olen nukkunutkin senkin jälkeen, joten eiköhän päivä tästä jatku ihan mukavasti!

Aloita ihmeessä käymään avannossa, siitä saa uutta virtaa

Seija Kajaanista
24.01.2024 07:14
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Hei. Piti ihan tulla kiittämään vinkistä , Mailiksen pikkupuheisiin YouTubessa!
Olen nyt innolla kuunnellut niitä sieltä ihan alusta asti. Todella valaisevia ja onneksi niitä paljon.

Kiitos! Hyvää viikon jatkoa

Paula
25.01.2024 19:27

Oi, onpa kiva kuulla, että löysit nämä kuunneltavaksi sinäkin, ole hyvä vaan, Seija

Anna
24.01.2024 06:51
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Hei,

Kaurapuurosta tulee herkkua uunissa tehden. Kalliin sähkön aikana tai energian säästöön suhteen hiukan väärä tapa, mutta silloin tällöin sopii varmasti näinkin.

Ohje on yhdelle annokselle. Meillä on käytössä kaksi ikivanhaa Arabian pientä uunivuokaa, joista myös puuro syödään.

Lisäksi laitamme ainekset iltasella kulhoihin valmiiksi ja kulhot yöksi uuniin. Aamulla sitten uuni päälle 150-asteelle ja sopiva kypsymisaika meidän uunissa on noin 32 minuuttia. Löysähköä täytyy olla uunista pois otettaessa.

Vähän öljyä vuoan pohjalle (kahvilusikallinen)
1,5 dl kaurahiutaleita
Vajaa teelusikallinen Himalajan suolaa (maistuu mielestäni paremmalta kuin tavallinen jodisuola)
4 dl kylmää vettä

Itse en ole koskaan tottunut keitetyn kaurapuuron makuun, mutta tästä tykkään kovasti. En laita mitään valmiiseen puuroon, mutta "vieruskaverini" näkyy lisäävän siihen hiukan pakastemustikoita, raejuustoa ja tilkan mehukeittoa.

Paula
25.01.2024 19:26

No hei,
kiitos vinkistä, kokeilen kyllä tätä, Anna

Annukka
21.01.2024 14:38
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Sinulla hauskoja yllätyksiä mieheh pukeutumiseen nähden!
Oletko kokeillut jyvätyynyä päänsärkyyn niskassa,minulla auttaa ja nukahdan lempeästi.Lämmitän sen mikrossa.

Paula
25.01.2024 19:26

OKlen käyttänyt jyvätyynyjä lähinnä kylminä päähän, mutta olne lukenut kyllä, että niskaan pitäisi laitaa lämmintä. Pitääpä kokeilla lämmintä niskatyynyä kylmän otsatyynyn lisäksi
Sitten tietää, kun kokeilee; kiitos vinkistä, Annukka

Seija Kajaanista
16.01.2024 21:25
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Kiitos kuulumisista taas! Niitä aina ilo lukea. Yritin etsiä laittamaltasi lähetyshiippakunnan sivulta Mailiksen opetusta, naistenpäiviltä, mutta löysin vain jotain vanhempia.
Kuuntelen ne joku pv.
Terveisin Seija

Paula
18.01.2024 07:49

Huomenta, Seija
Joo, se naistenpäivä ei mennyt nettiin vaikka opetukset nauhoitettiinkin. Yritin laittaa ne sinulle, mutta en osannut niin ettei olisi tullut hirveästi ylimääräistä sälää mukana. Katsotaan, jos osaan myöhemmin! Mutta youtubesta löytyy useita Mailiksen vartin opetuksia, suosittelen niitä. Vartti on helppo kuunnella vaikka aamuhartaudeksi tai naistenillan tai raamattupiirin aloitukseksi. Niin olen itse suunnitellut

Lhpk järjestää naistenpäiviä monella paikkakunnalla tulevina viikonloppuina, ainakin Hämeenlinnassa ja Porissa - Mailis opettaa niissä juuri Samuelin ja Hannan elämästä ja se koskettaa kyllä jokaista - tervemenoa, niille, jotka asuvat lähistöllä!

Onneksi netin kautta voi kuunnella tosi paljon hyviä opetuksia, mutta välillä on virkistävää tavata muita ihmisiä. Siunausta sinne pohjoisempaan ja Jumalan siunausta jokaiseen päivääsi, Seija

Tupsukka
08.01.2024 13:53

Hei, minä yritin keksiä sanoja, mutta pian huomasin, ettei ole mun laji. En keksinyt kuin muutaman sanan ja nyt huuli pyöreänä katsoin noita keksimiäsi sanoja. Kyllä näkee, että sinulla on sana hallussa. Kertakaikkiaan.

Sitten toinen hämmästys; kun instassa oli tuo sama lentäjälakkikuva, en siitä ollenkaan tajunnut, että sinulla on jokin peitepyörylä kasvojen edessä. Luulin, että sinulla on huivin sisällä jokin tasapohjainen tötterö suun edessä. Vähän niinkuin kaasunaamari yhdellä tötteröllä. Mutta, ei sekään kyllä olis hullumpi varuste ollut. Kävin minäkin pitkästä aikaa pyörälenkillä, kun pakkanen laski neljään asteeseen, eilen oli vielä yli 20.

Kiitos hyvästä kysymyksestä, ainakin minä todella tunnen itseni syntiseksi ja armoa tarvitsevaksi ihan joka hetki.

Seuraan päivän pitenemistä tarkkaan ja viikon päästä päivä on jo lähes tunnin pitempi. Tämä on kivaa aikaa odottaa valon lisääntymistä.
Siunausta molemmille!

Ps. Olen kuunnellut Kansanlähetyksen äänikirjaa Japani yllättää yhä uudelleen ( en ole ihan varma nimestä), kirjoittaja ja lukija Seppo Vänskä. Mielenkiintoinen, löytyy podcastina KL-median sivuilta.

Paula
10.01.2024 09:19

Kiitos, Tupsukka, kommentoinnistasi
Se on kyllä metkaa, että jos jokin asia on itselle helppoa, se voi oikeasti olla toiselle vaikeaa. Huomaan sen kotona, kun Seppo esittää asioita itsestään selvyyksinä ja minä putoan heti kärryiltä. Siis kaikesta, mikä koskee tekniikkaa ja sähkö- ym. asioita. Meillä on totta totisesti erilaisia kykyjä ja heikkouksia itse kullakin!
Minulla on siinä kuvassa sellainen irvistys, että harvoin näkee. Joten pakko oli peittää naamataulu

Minulla on ollut erilaisia haasteita niin etten ole ehtinyt seurata päivän pitenemistä muuta kuin livenä ulkona. Ja selvästi päivät ovat kirkkaampia! Tänään pyrin pääsemään molahtamaan avantoon, kun sää lämpeni. Katsotaan miten käy
Valoisia, iloisia, siunattuja päivisä, sinulle Tupsukka - ja kaikille muille myös

Tupsukka
30.12.2023 10:06

Kiitos myös sinulle kuluneesta vuodesta ja siitä, että olet jaksanut kirjoittaa blogia. Sitä on aina virkistävä lukea.
Teillä kyllä joulu ei mene huomaamatta ohitse, kun on monta lasta juhlassa mukana.
Hienoa, että olet jatkanut avannossa käymistä. Vaikka omasta avantouintiajastani on paljon aikaa, olen huomannut, että se muutti pysyvästi kylmänsietokykyäni. Ennen ajattelin kauhulla esim. talvipyöräilyä, mutta nykyisin pieni kylmänkään tunne ei haittaa.
Siunausta teille molemmille tulevaan vuoteen 2024

”Oi jos vuosi alkava
Oisi Luojan siunaama”

Paula
30.12.2023 17:57

Ole hyvä, Tupsukka, ja kiitos sinulle ahkerasta palautteen antamisesta. Jos ei palautetta tule, tuntuu kuin ei kukaan lukisi juttujani - siksi se on niin tärkeää. Se toimii ikään kuin peilinä kirjoittamiselleni. Joten kiitos paljon, ja jatka yhtä ahkerasti

Onnellista uutta vuotta sinulle, Tupsukka, ja samalla kaikille muillekin lukijoilleni