Kirjoita vieraskirjaan

Tupsukka
11.01.2021 10:20

Kiitos jo etukäteen taikinanjuuresta ja ohjeista. Nyt pitäisi varmaan ostaa digitaalinen keittiövaaka, kun mitat on grammoissa, on vaan mekaaninen eikä se ole yhtä tarkka.
Nyt kyllä sopii toivoa parasta, että innostuisin leipomaan

Paula
14.01.2021 07:14

Ole hyvä, Tupsukka
Kyllä se vaaka on hyvä olemassa! Auttaa ja päättää itseni puolesta, minkä verran mitäkin ainetta on laitettava!
Siunausta leivontaan ja kaikkeen

Tupsukka
10.01.2021 21:45

Hei aioinkin kysyä tuosta niskahoitopaketista, josta aiemmin mainitsit, mutta asia unohtui. Mutta kiitos, nyt sekin selvisi, mistä oli kysymys ja että siitä on ollut hyötyä. Olen youtubesta noita eroonjumeista -videoita katsellut, mutta unohtanut samantien neuvot. Jospa tuollainen paketti olisi tehokkaampi. On nimittäin pahoja niska- ja olkapäävaivoja. Johtunevat kulumista ja kutomisesta, jota olen harrastanut viime aikoina runsain määrin. Migreeni on onneksi eläkkeellä ollessa pysynyt poissa.

Aika hauska tuo aamuinen episodinne luulemastasi sängyn petauksesta.

Siunattua työviikkoa, en tiedä tuleeko teille sinne lisää lunta, mutta meille sitä on nyt luvattu oikein rutkasti. On lapsilla ulkona tekemistä.

Paula
11.01.2021 07:52

Hei Tupsukka,
on tullut paljon lunta!
Migreeni on nyt yrittänyt joka aamu. Neljältä alkaa tulla takaraivo raskaaksi, sitten alkaa paheta. Puoli seitsemältä olen noussut ja tehnyt ea-jumpat ja särky on mennyt ohitse. En tiedä, pitäisikö nousta neljältä venyttelemään - en millään jaksaisi
Jk. Kuivattu juuri pitäisi tulla sulle lähipäivinä (lähetin torstaina). Laita se vähään veteen ja kun on liennut, lisäät vähän vettä ja jauhoja, niin että saat paksuhkoa puuroa. Odotat että kaksinkertaistuu ja kuplii. Sitten lisäät taas niin että saat tarpeeksi juurta

Seijaj
09.01.2021 20:55

Hei, Paula
Kuinkahan monta vuotta olen jo seurannut blogiasi? Ja aina kirjoituksesi lukeminen ilahduttaa tai antaa aiheita rukoukseen.
Rukoilen sinulle ja Sepolla siunausta, jaksamista ja iloa alkaneeseen vuoteen. Ja terveyttä!!;

Paula
10.01.2021 09:47

Hei SeijaJ,
olet ollut mukana kai melkein alusta asti - yli 16 vuotta olen jo kirjoittanut - ei uskoisi, että siitä on niin kauan, kun Jyrki sanoi, että hän voisi tehdä minulle kotisivut, niin voisin kirjoittaa, kun niin tykkään kirjoittamisesta - ja hän on sitten uudistanut sivuja moneen kertaan - ja minä olen saanut kirjoittaa - teidän lukijoiden kannustamana;
ja kirjakin on kirjoitettu, Seija, sinun avullasi, kiitos
Onnellista alkanutta vuotta teille

Annukka
07.01.2021 19:07
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Hei!Aika merkillistä täälläkin,kun elämä koettelee(varsinkin juhlapyhät)avaan Raamatun niin lähes poikkeuksetta sieltä tulee lohdutuksen sana.

Paula
10.01.2021 09:44

Niin se on, että mitä vaikeampaa, sitä enemmän Raamatusta saa lohdutusta ja rohkaisua! Ja samaa mieltä: juhlapyhät eivät ole oikein minulle sopivia, tavallinen arki on parasta
Kiitos kommentista, kiitos mukanaolostasi, Annukka - siunattua alkanutta vuotta

Seija
01.01.2021 22:13
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Siunattua alkavaa vuotta!!

Ilo on löytää täältä uusia postauksia joka viikko. Mielenkiinnolla luen leivontajutut, vaikka edelleen hauduttelen ajatusta juurileivonnasta. Meillä ei mene lasten kanssa kovin paljon leipää, ja mietin kuinka tiheää juurella pitäisi leipoa. Eli kauanko se voi olla käyttämättä odotellen jääkaapissa? Syömme pääasiassa näkkileipää ja mietin tulisiko leivottua paljon yli tarpeen.

Ihailen miten näppärästi taiot leivottavat, teet ruoan, ompelet kissoja ynm nopsasti tapahtuu sinulla. Vaikea se olla slowtilassa jos perusluonne säpäkkä kuitenkin

Loma ollut antoisa huokaisutauko arkeen ja kiitollinen saanut olla monesta asiasta Taivaan Isälle kuluneena vuonna. Sinne sinulle, Sepolle ja läheisillesi siunattua alkanutta vuotta myös!!

Todella tykkään lukea pohdiskelujasi ja elämänmakuista tekstiäsi

Paula
04.01.2021 16:53

Kiitos, Seija,
on niin kiva saada palautetta - tunnen etten tyhjyyteen kirjoittele

Juurta voi kuivattaa, jos leipoo tosi, tosi harvoin, mutta se säilyy kyllä jääkaapissa kauan. Pinnalle vaan tulee suojakerros, nestettä, joka voi kuulemma muuttua mustaksikin lopulta, mutta se on tosiaan suoja niin että juuri säilyy ja sen voi kaataa pois, kun alkaa leipoa. Minulla ehtii korkeintaan nestettä tulla pinnalle ja se on vähän kitkerää ehkä, mutta ei minulla juuri poiskaadettavaa ehdi tulla. Ja sekoitettu taikina säilyy sekin monta päivää kylmässä ennen kuin se tarvii pakosta paistaa.

Leipominen juurella on jotenkin erityisen ihanaa, vaikea selittää

Annukka
07.12.2020 15:43
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Juuri aamulla,nostaessani tölkkiä maasta,muistin,vieläköhän Paula kerää näitä?Samalla kiitollinen ajatus sinne ja halaukset anopin kuolemasta.

Paula
10.12.2020 19:38

Oi, juuri samana päivänä minäkin ilokseni löysin jälleen tölkin, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa, sillä löytämäni maskit eivät kilise
Halaukset sinnekin pohjoiseen päin

Muikkukerttunen
02.12.2020 11:10
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Ihanaa lepoa sinulle tänään!
Hauskoilta kuulostavat jouluaskartelunne lasten kanssa töissä, kivoja ideoita.
Ja jossain kaukana toiset pienet tähtisilmät kohta ilahtuvat Romantikko-ryhmänne uurastuksen tuloksista...
Auttajankin on silti hyvä välillä levätä ja pitää huolta itsestään. On ihan yhtä arvokas silloinkin, kun ei tee mitään - lepää vain Vapahtajan käsivarsilla.

Oikein siunattua ja antoisaa adventin aikaa Sinulle ja Sepolle!

Paula
06.12.2020 15:02

Kiitos MUIKKUKERTTUNEN, sinulle, kommentistasi
Arvelin jo, onko vieraskirjani epäkunnossa, kun ei kukaan kirjoita... joten rohkaisit minua kovasti viestilläsi sen lisäksi, että viesti on ihana - siunausta sinulle!

Merja
17.10.2020 16:43

Pari kirjavinkkiä taas:M.L.Stedman,valo valtameren yllä.Kirja,joka on jäänyt mieleen,vaikka lukemisesta on jo aikaa. Kristin Hannah:Satakieli.Kirjoitit kyllä totta nykykirjoista.Hyväkin aihe pilataan nykyajan vapaalla menolla.
Siunausta sinne Vaasaan .O

Paula
20.10.2020 21:38

Kiitos vinkeistä taas, Merja - käyn kirjastossa taas lähipäivinä

Jk. Lainasin ja luin ensimmäisen kirjan, mutta en kokonaan. Aihe herätti niin vahvan tunnelatauksen, etten halunnut sen takia lukea. Tuntuu, että tarvitsen sellaista lukemista, joka lohduttaa, rohkaisee ja antaa toivoa. Tuossakin oli lohdullisuutta, mutta siinä oli inhimillistä murhetta niin paljon, etten jaksa sellaista.
Hannahin kirjakin olisi taatusti hyvä, mutta sama juttu sen kanssa: sodan tapahtumiin liittyviä kohtaloita en tahdo jaksaa, ei ole voimia kohdata sellaista... Mutta lähetä jatkossakin vinkkejä, ne ovat aina tervetulleita

Annukka
09.10.2020 18:35
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Sinne Mitford`´iin minäkin menen väliin lepäilemään hassun Timothyn seuraan!

Paula
09.10.2020 20:37

Mitford on minunkin suosikkihaaveilupaikkani, Anna-Maria

Seija
07.09.2020 22:08
Sivu löytyi: Olen vakiovieras

Mukava oli kuulla kuulumisia sivultasi taas. Teillä ollut piristävä vierailu kotikonnuilla.
Marja-aroniaan ihastuin viime syksynä. En syönyt raakana, mutta pakasteesta otettua kylläkin. Kinuskikissan leivontablogissa mainio marja-aroniaan piirakan ohje. Siihen tulee omenaakin. Itse tykkäsin enempi vielä ihan pelkällä aronialla tehdystä piirakasta. Taisin laittaa fariinisokeria ja hivenen kaneliakin.

Siunattua työviikkoa sinne teille!! Tästä blogista tulee hyvä mieli aina koska puhut niin avoimesti uskosta. T. Seija

Paula
10.09.2020 19:58

Ehkäpä kokeilen tuota aroniapiirakkaa, jos saan marjoja lisää! Me olemme syöneet niitä nyt keittiön pöydältä päivittäin. Ovat siinä ikään kuin kuivumassa.
Työviikkokin alkaa olla vähissä, vielä huomisen päivän rutistus, palaverit ja sitten viikonloppu, jolloin vietämme perheen nuorimmaisen kastejuhlaa