Kategoriat: Ajankohtaista

8/2020

Tietenkään en voi estää miehiä lukemasta tätä, ja luultavasti he sitä innokkaammin mahdollisesti lukevatkin, kun näkevät, ettei tämä koske heitä. Me ihmiset olemme uteliaita, sille ei mahda mitään. Eikä tämä mitään salatiedettä ole, joten ehkä on hyvä, jos miehetkin tietävät, että naisten pitää paitsi kivulla synnyttämän, myös monista naisten vaivoista kärsimän sitten syntiinlankeemuksen!

Tuttavani kertoi

7/2020 Krissen puutarhasta

elämästään. Hänellä oli ollut taannoin niin runsaat kuukautiset, että hän joutui käytännössä istumaan suunnilleen vessan pytyllä ja oli toimintakyvytön kuukautisten aikana. Lääkärit eivät osanneet selittää syytä - ei ole välttämättä mitään syytä, joku heistä sanoi. Rouva sai 8 pilleriä vaivaansa; sitä en tiedä, auttoivatko ne.

7/2020

Viitisen vuotta

kyseinen rouva etsi netistä tietoa asiasta. Täytyyhän vaiva jostain johtua, sillä ei ole normaalia moinen vuotaminen. Viimein tärppäsi. Suolessa voi olla tukos, joka saattaa aiheuttaa tämän vuotamisen, kerrottiin artikkelissa. Niinpä rouva meni suolihuuhteluun, ja maassa, jossa hän silloin asui, hän saikin erinomaista apua. Suolihuuhtelija oli osannut tunnustellessaan vatsaa kertoa, että suolessa on tosiaan jokin tukkeuma, joka painaa munasarjaa (muistaakseni se oli munasarja). Huuhtelun ja mahdollisen vatsan hieronnan avulla tukkeuma oli lähtenyt liikkeelle ja sen jälkeen runsaat vuodot olivat entistä elämää! Ei mitään ongelmaa sen jälkeen!

7/2018

Itse kävin

6/2018

myös kauan sitten suolihuuhtelussa täällä Vaasassa. Ampaisin sinne kuultuani, että suolistossa saattaa olla jopa 10 kiloa sulamatonta tavaraa, kun ruumiinavauksia tehdään. En haluaisi kantaa mokomaa kuormaa mukanani, jos siitä vaan voi päästä eroon ennen ruumiinavausta! Voi vain kuvitella, miten se hidastaa suolen toimintaa ja mahdollisesti myös levittää elimistöön vahingollisia aineita. Olen jopa miettinyt päänsärkyäni ajatellen, voisiko suolihuuhtelusta olla sen suhteen apua. Harmi, että Vaasassa loppui kyseinen toiminta, joten jonnekin muualle pitäisi mennä, jos aikoo saada suolensa puhtaaksi.

6/2017

Tietysti runsaat kuukautiset

6/2016

voivat johtua monestakin eri syystä. Mutta tämä voi olla yksi syy, jos mikään muu ei ole auttanut. Halusin kertoa tämän tiedoksi, jos joku kärsii eikä ole saanut mistään apua.

Toinen asia,

mistä nykyisin onneksi on alettu puhumaan ja kirjoittamaan, on endiometrioosin yleisyys. Sen sairastaminen ei ole leikin asia, joten hyvä, jos naiset uskaltavat avautua ja vaatia apua ja hoitoa vaivaansa. Jonkinlaista apua lienee olemassa, ruokavaliollakin on merkitystä. Vertaistuki on myös tärkeää. Ehkä sellaisten ryhmien perustaminen olisi myös hyväksi, ehkä niitä onkin. -Itse en ole onnekseni kärsinyt kummastakaan kirjoittamastani vaivasta. Toivon, että jos sinä kärsit, saat myös apua, arvoisa lukijani! Annetaan sanan levitä!