Kategoriat: Ajankohtaista

Radio priimakunnossa pikku korjauksen jälkeen

Istun keinutuolissa, mies lukee sängyllä Nivala-lehteäni. Olemme syöneet uunissa hauduttamaani vihannes-jauhelihapataa ja syöneet leipää. Minä kävin jo suihkussa, oli hiusten pesu. Ehtivät kuivua ennen nukkumaan menoa.

Saan yskänkohtauksia

vähän väliä. Tuntuu, että keuhkot lentävät pihalle tai silmät ulos päästä. Voi kestää pitkäänkin, sanoi hoitaja, jolta kävin infektiopolilla hakemassa lisää sairauslomaa. Olen koko viikon laiskotellut kotona. Ensin koronatestin tulosta odotellen muutama päivä, jolloin olin mielestäni vielä kohtalaisessa kunnossa. Negatiivinen oli, onneksi, taas kerran.

Viime yö ja tämä päivä

ovat olleet surkeita oloni takia, mutta jospa se tästä. Kiskoin jokin aika sitten pari panadolia naamaan, joten sen takia on vähän aikaa parempi olo. Keuhkoputken tulehdus tämä lienee, mutta ei ole bakteeriperäinen, mikä on hyvä juttu. Ei tarvitse syödä antibiootteja. Toivon, että tokenen maanantaiksi töihin. Alkaa nolottaa, kun vasta olin yli viikon pois ja nyt taas... Mutta ei kukaan halua töihin sellaista, joka yskii ja räkii koko ajan. Eikä siellä jaksaisi tässä kunnossa edes olla.

Olen höyrytellut

Ei vielä parvekkeelle

laitteellani aamuin illoin, kurlannut suolavedellä ja tämän päivän tallustellut lämmitetty jyvätyyny rinnuksilla. Olen laittanut sen muovipussin sisään, sillä jyvien lämmitetty tuoksu haisee minun nenääni siltä, ettei se ole minulle terveellistä. Mutta toivon lämmön irrottavan viimeinkin limat liikkeelle. Siihen asti saan yskiä hullun lailla.

Viimeiseen asti säästän kukkaset

Mies se löytää

kaikenlaista. Tänään meille siirtyi roskiksesta kolme monta metriä pitkää antennin näköistä. Ilmeisesti telttaan kuuluvia. Saa nähdä, mitä mies niistä kehittelee. Kumma juttu, mutta huomaan itsekin salaa miettiväni, mitä ihmettä esimerkiksi siitä lipputangon metrisestä pätkästä voisi tehdä. Sellainenkin aarre nimittäin on tallessa, vaikka minä olen ilmaissut monta purevaa mielipidettä kapistuksen johdosta. Mutta eihän se minun tielläni ole siellä miehen tallissa. Hmmh, ehkä siitä tulee pöydänjalka?

Kuvassa olevan radion hän oli löytänyt eurolla kirpparilta. Ruuvasi antennin kiinni ja radio pelaa kuin uusi. Seinällä oleva kello on roskislöytö, kuten viime kerralla esittelemäni olohuoneen kellokin.

Viime pyhänä

Rakkaita lapsenlapsia minulla on nyt yhdeksän

en kyennyt messuun. Saa nähdä, mikä on tilanne ensi pyhänä. Ja olisi Tiutaun 4-vuotissynttärit - saa nähdä pääsemmekö käymään. Hänelle on tarkoitus hankkia jokin ruotsinkielinen lastenkirja. Mies menee huomenna etsimään. Olen iloinen ja ihmettelen, että tytär hallitsee ruotsinkielen niin, että hän puhuu lastensa kanssa ruotsia ja nämä osaavat sitä sujuvasti. Kaksikielisyys on rikkaus täällä rannikolla.

Samaan syssyyn

olisi Vienon 2-vuotispäivät, mutta ne on siirretty eteenpäin juhlaruuhkan takia. Äitienpäivää jokainen perhe haluaa viettää tykönään. Itse sain Espoosta postia tänään, mutta avaan vasta pyhänä. On jotain iloista odotettavaa, ihanaa. Lahjoja en odota, sillä minähän sain jouluna jo lahjaksi älysormuksen, josta on ollut minulle paljon hyötyä. Mutta kortteja en panisi pahakseni.

On aika

ryhtyä lukemaan Raamattua ja roomalaiskirjeen selitystä. Mies sitä tosin on viime päivinä lukenut, kun minä alan yskiä lukiessani.

Sateinen päivä on kääntymässä yöksi. Me vedämme verhot ikkunoiden eteen ja toivon, että saamme nukutuksi. Viime yönä nukuin lopulta olohuoneen tuolissa ja luultavasti niin käy ensi yönäkin. Makuuasento villiinnyttää yskimisen.

Iloiten kuitenkin

eteenpäin ja katse ylöspäin. Parhaat päivät ovat aina edessäpäin, kun saamme tehdä matkaa Jeesuksen seurassa. Iloa sinullekin, arvoisa lukijani!

Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy. -Hepr. kirjeestä