Kategoriat: Ajankohtaista

Meinasin kirjoittaa kakkosblogiin, mutta päätin laittaa tänne viimeiset ompeluinnostukset ja kuvia niistä. Kakkosblogia kirjoitan kännykällä, joten se käy hitaammin.

Helmakkeista

olen kirjoittanut ennenkin. Sehän on puseron alle tuleva helma, sanan mukaisesti. Ikään kuin puolialushame, mutta noin 30 sm pituinen ja se saa näkyä puseron alta. Pusero voi siis olla lyhytkin, mutta helmake peittää mahan ja takamuksen. Ja se on parhaimmillaan kivan näköinen.

Olen ostanut

kirpparilta pitsipuseroita ja muitakin, ja ottanut helman käyttöön. Yläosista kehittelin äskettäin jotain kivaa. Viininpunainen on hyvän näköinen, jos se näkyy puseron kaula-aukosta. Pusero tai paitahan se on, oli liian pieni minulle sellaisenaan. Laitoin lyhyemmät olkaimet kuminauhasta, että paita nousi ylöspäin. Vastaavasti leikkasin puseroa kainaloiden alta alemmaksi, ja ennen leikkaamista ompelin monipistosiksakilla reunat ( jyrkän v-aukon), jonka keskeltä sitten leikkasin kankaan auki. Helma jäi lyhyeksi, mutta se jää paidan alle joka tapauksessa.

Mustan pitsipuseron

alareunasta tein helmakkeen kauan sitten. Yläosa nousee ylös, kun helma on lyhyt. Ompelin siihen sinisestä t-paidasta (kokoa 162 sm) helman, monipistosiksakilla senkin. Ei ollut mustaa, mutta sininenkään ei erotu alta. Nyt paita pysyy suorana, ja hyvä vain, että alaosa on tiukahko niin ei mutruile päälle tulevan paidan alla.

Kaula-aukkoa tiukensin. Kaivoin siinä olevan kuminauhan esiin, katkaisin pätkän pois ja ompelin käsin päät yhteen, niin että se meni sievästi takaisin nauhakujaan ja ompelin kujan aukon kiinni.

Taannoin hankin

torilta punaisen paidan, josta arvelin saavani hyvän kaavan paidalle. Mitä vielä. Se oli aivan liian väljä ja roikkui olkapäiltä harteille muutenkin vinoilta hartioiltani. Olin korjaillut sitä aiemmin, mutta en ollut tyytyväinen. Purin korjaukset ja kavensin paitaa  ehkä 6 sm selästä, sillä siellä oli takasauma. Siitä tuli sievä. Hihat olivat suhteessa liian pitkät ja roikottivat rumasti. Aioin ommella taitteet hihoihin ulkoreunalle. Laitoin kokeeksi nuppineulalla kiinni ja sovitin. Olin laittanut vahingoss toisen nuppineulan hihan sisäreunaan ja se olikin vasta soma! Niinpä laitoin taitokset sisäreunaan, ompelin kiinni. Nyt olen tyytyväinen paitaan ja voin käyttää sitä.

Kuumaliimapistooli on kätevä apu

Toivon löytäväni

kirpparilta jonkin kivan mekon, jota voisin vaikka tuunailla tarpeen mukaan. Mieluisin kesämekkoni on juuri sellainen. Indiskan mekko, joka oli aivan liian pieni minulle, mutta avasin sivusaumat ja laitoin niihin kaistaleet. Olen pitänyt sitä jo muutamia kesiä. Se on kevyt, ohut ja miellyttävä iholle. Kuvassa mekko on ruttuinen, kun se on taitoksilla kaapissa, mutta otinpa kuvan kuitenkin.

Minulla on myös muutamat liian suuret housut, joista toivon kehitteleväni jotain mukavaa. Luultavasti vähän pienemmät housut tai sitten vyön kanssa pidettävät lökäpöksyt. Tällaisille mummoillehan sopivatkin lökäpöksyt mitä parhaiten. -Siitä muistankin erään nuoren miehen, joka työpaikan naapurustossa kapusi portaita punaiset lökäpöksyt jalassaan. Haarukset roikkuivat melkein polvissa eikä se ollut kaunis näky, vaikka mies oli muuten sutjakan näköinen nuorukainen.

Töihin värkkäsin

eilen lisää kuvalusikoita. Kun lapsi ei halua syödä, häntä voi innostaa lusikoiden avulla. Kun yksi lusikallinen ruokaa menee suuhun, lapsi saa avata kuvalusikan ja niin edelleen. Joillakin lapsilla tämä toimii ja lautanen tyhjenee yllättävän nopeasti ja huomaamatta. Kuvia voi käyttää monta kertaa, niitä ei välttämättä tarvita monta. Samalla voi opetella värejä, numeroita, kuvia, lukuja.

Mies kävi

juuri ottamassa leivän uunista perusteellisen ohjeistukseni jälkeen ja luulen, että hän hoiti homman ansiokkaasti. Ja onneksi muutaman päivän takainen leipä, jonka söimme aamulla loppuun, paistui sekin kypsäksi, vaikka silloin ohjeistukseni ei saavuttanut odottamaani vastakaikua, vaan katosi eetteriin ennen kuin mies onnistui nappaamaan sen. Turhaan siis pidin meteliä raa`asta leivästä, kun sen maku oli erinomainen.

Toivotan siunattua pyhäpäivän jatkoa, arvoisa lukijani.