Kategoriat: Ajankohtaista

Mallas-siemenleipiä

Viime yön nukuin rauhallisesti ja hyvin. Kiskoin kyllä melatoniinia muun repertuaarin lisäksi naamaani illalla, sillä tarvitsin lepoa. Aamulla marssin sauvoineni työpaikalle seitsemän jälkeen. Päivä oli vähän erilainen, sillä pääsääntöisesti porukka on lomalla, mutta koko päivä oli hommaa. Tein yhden kotikäynnin lähtiessäni, se oli antoisaa.

Aion hankkia

niskajumipakkauksen, siis sellaisen, jolla siitä jumista voi päästä. Katsotaan toimiiko.

Hyvä kun alkoi työt,

pääsen tavalliseen rytmiin. Vähän kyllä hirvittää, miten taas jaksan painaa, mutta eilinen miehen kanssa lukemamme Raamatun kohta rohkaisi. Gideonilla oli vain 300 miestä, kun hän voitti amalekilaiset, joita oli 15 tuhatta. Itse asiassa hän ei tehnyt juuri mitään, vain sen, mitä Jumala käski. Ajattelen, että eiköhän mekin pärjätä päivä kerrallaan ryhmämme kanssa sen saman Jumalan avulla. Hän on auttanut tähänkin asti, miksi hän siis lopettaisi apunsa - siihen ei ole mitään syytä.

Eilen pääsimme

seurakuntaan, hartaushetkeen ja ehtoolliselle. Sain soittaa muutaman virren, jotka lauloimme tilaisuudessa. Meitä oli alle 10. Pari samanlaista ryhmää oli ollut ennen meitä. Koronan takia tietenkin tämä jako pieniin ryhmiin. Olihan minulla migreeni eilenkin (5/11 lomapäivästä), mutta se tokeni yhteentoista mennessä. Migreeniloma.

Paistoin pari leipää,

jotka mies sekoitti eilen. Viime aikoina hän on tosiaan sekoittanut taikinat, kun minä olen mitannut aineet. Helpotus minun käsivarsilleni ja ranteilleni. Kohta menemme syömään. Eilisestä lipeäkalaruuasta jäi tällekin päivälle, joten luultavasti syömme sitä. Toinen lipeäkala-ateria, vielä on yksi paketti odottamassa. En ollut muistanutkaan, miten hyvää se on. Lapsuudessa sitä oli aina jouluna.

Tulppaaneja mieheltäni

Loman aikana

kävimme joka päivä lenkillä. Meillä onkin täysi työ, kun kävelemme. Vähintäänkin neljä keräilykohdetta vaatii kaiken huomiomme, kun seikkailemme kaduilla ja kujilla. Yksi on tietysti tölkit ja pullot. Toinen on tällä hetkellä maskit. Tänään hinasin kävelysauvalla tai risun avulla kuusi maskia roskiin kotimatkalla ja mies oli hilannut kauppamatkalla yhden roskiin. Seitsemän yhteensä. Kolmas on tavalliset roskat. Miehellä on usein keräilykeppi mukana ja itsellänikin välillä sellaiset pihdit. Neljäs kohteemme ei tällä hetkellä ole ajankohtainen, sillä ruuveja ja vastaavaa pikkusälää on vaikea löytää pimeällä ja hangen alta. Se on enemmän kevään ja kesän heiniä.

Mutta reissu on onnistunut,

Korinsuojus miehen löydöille

kun vähintään roskia ja jokunen tölkki tai maski löytyy. Ehdotin miehelle jopa pitempiä lenkkejä tai eri reittiä kummallekin, mutta hän ei lämmennyt ajatukselle enkä minäkään ollut tosissani. Kokeilin vain kepillä jäätä. Välillä, kuten eilenkin, mies onnistuu löytämään minun mielestäni merkityksettömiä johdonpätkiä roskiksesta, kun kurkimme niihin roskia heittäessämme. Mutta hänellä on käyttöä kaikelle mahdolliselle, mistä minä en ymmärrä mitään. Eilinen löytö lensi kylläkin SER-laatikkoon, sillä se oli kuulemma epäkelpo. Välillä siivoamme oman talomme romuroskiksia, jonne jatkuvasti joku kärrää muovipusseja, joissa on sekä lasia että peltiä. Aarteita löytyy välillä sieltäkin kyllä.

Aika on...

mennä syömään. Siunattua alkuvuotta sinulle, arvoisa lukijani!