Kategoriat: Ajankohtaista

Kliivia kukki keväällä 2016, mutta ei nyt. Miksi, kysyn vaan!

Viikonloppuna teimme pitkän lenkin. Olin siitä erityisen iloinen, sillä lauantaina heräsin kurkkukipuun ja olin koko päivän puolikuntoinen. Pureksin silmät vettä hölskyen valkosipulia ja nielin menemään, että kurkkukipu häviäisi ja se joutui pyörtämään tulonsa! Olimme sitten Lenen ja Kartsan kanssa pitsalla mieheni kanssa iltamassa ja se oli mukavaa. Minä tulin kotiin huilimaan, kun mies kävi vielä kaupassa hakemassa jotain ruokatarpeita sunnuntaiksi.

Mutta sunnuntaina

tosiaan olimme paitsi messussa, myös lenkillä. Kiersimme Onkilahden, jota ennen tutustuimme hautausmaan nurkalla sijaitsevaan saniteettitilaan. Kuulin sen olemassaolosta viime kesän hautausmaakierroksella ja päätin painaa tiedon visusti mieleeni. Joskus yllättää äkillinen pusikossa pistäytymistarve eikä sopivaa pensasta näy missään, joten oikea wc nousee silloin arvoon arvaamattomaan. Niin nytkin. Olin latkinut kahvia koko päivän. Suosittelen kyseistä paikkaa jokaiselle tarvitsevalle! Vanhan hautausmaan kaupunginpuoleisessa nurkassa, sellaisen kauniin, vanhan omakotitalon vieressä.

Näimme kävellessämme merenlahden auenneen, vaikka jäätäkin oli vielä. Joutsenia ja lokkeja, joiden kirkuminen näin kevätpuolella tuo kesän mieleen, mutta heinäkuussa sitä ääntä ei soisi enää kuulevansa. Olin tosi onnellinen, kun sain kävellä oman rakkaani kanssa siellä pitkin rantoja.

Messussa

4/2016

toimin kanttorina vaihtelevalla menestyksellä, mutta loppuun pääsimme minusta huolimatta. En toki ollutkaan mitenkään keskeinen henkilö, vaan Jeesuksen Kristuksen elämästä ja kuolemasta oli kyse sekä siitä, mitä hän on puolestamme tehnyt. Pääsimme ehtoolliselle, saimme kuulla synninpäästön sanat kuten joka sunnuntain messussa. Väkeä oli paljon, ihmiset kaipaavat Jumalan sanan kuulemista - ne jotka tahtovat uskoa ja päästä taivaaseen.

Oli mukava tulla kotiin,

kun mies oli tänäänkin odottamassa kahvi valmiina. Sain mennä sohvalle juomaan ja mies piti seuraa. Hän oli ostanut ruokaa ja söimme vähän huilattuani. Sen jälkeen lähdimme Hietasaareen: lunastin eilen avantouintiavaimen ja halusin mennä uimaan! Vähän jännitti viiden kuukauden jälkeen mennä mereen, mutta yllättäen en ollut moksiskaan. Tietysti vesi tuntui kylmältä, kun uin laiturin portailta toisille, mutta hengitin tasaisesti ja kävelin rauhallisesti laiturilta pukuhuoneeseen uituani. Tuntui oikein mukavalle ja tuntuu edelleen!

Palatessa kiertelimme pitkin puistikoita kotiin. Kotona mies kertoi Etelä-Afrikan rotupolitiikasta, josta en ymmärtänyt aiemmin enkä nytkään yhtään mitään, mutta on hauska kuunnella miellyttävää kerrontaa. Samalla joimme joulunaikaisen glögin ja söimme lusikkaleivän mieheen, sillä kuukausi sitten menimme naimisiin. On siis eräänlainen merkkipaalu, varhainen, mutta miksipä sitäkin ei voisi vähän juhlistaa.

4/2016

Tänään

taas olimme retkiköysilenkillä lasten kanssa ja se oli jälleen oikein hauska reissu. Veimme pari kirjettä postilaatikkoon ja kävelimme radan takaiseen metsikköön. Kuuntelimme peipon laulua ja keräsimme männyn ja kuusen käpyjä leikkimökkileikkejä varten. Niitä kertyikin pari pussillista. Palasimme päiväkotiin maasillan kautta, että saimme mennä hissillä ja reitti on muutenkin turvallisempi sitä kautta.

Jaha, pitänee lopettaa. Aviomies valmistautuu rasvaamaan vaimonsa takatassut, joten silloin ei sovi enää kirjoitella. Mikäs minun on ollessa tällaisessa täysihoidossa. Ihmettelen vaan sitä, miten en tätä nykyä ehdi tehdä mitään, vaikka mies tekee lähes kaikki kotityöt. Eilen muistin yhtäkkiä, että apua, missä on peiton virkkaus vauvalle? Minähän aloitin Ennen Aviomiestä virkkaamaan sellaista, mutta olen täysin unohtanut koko peiton! Onneksi se löytyi hyllystä ja olen jatkanut sen tekemistä pikaisesti, että ehdin saada sen valmiiksi ennen seuraavan vauvan syntymistä. Minulla on siis runsaasti kiitosaiheita, ja kyllä minä koetankin kiittää Isää Jumalaa niin usein kuin ymmärrän.

Iloinen mieli on kuin alituiset pidot. -Snl

5/2016

 

 

Iloista mieltä sinullekin, arvoisa lukijani!

jk. Erityisen hyvälle tuulelle tulen siitä, että mies hyräilee tosi paljon ja lauleskelee. Taitaa olla hyvällä tuulella?