Kategoriat: Ajankohtaista

Pitsan lämmityksessä sattui virhearviointi

Olin aika hermona eilen ja vielä tänäänkin. Unenikin olivat sen mukaisia. Seisoin jossain lammen rannalla kitara kainalossa. Kitara oli täynnä kärpäsen jätöksiä ja läjittäin kärpäsen raatoja. Yritin niitä sitten pestä ottamalla vettä kouraani lammesta, mutta upposinkin sinne lanteitani myöten. Ojensin kättäni ja lähellä olikin onneksi joku, joka tuli kohti auttaakseen minut ylös.

En kumma kyllä

ollut ollenkaan paniikissa unessani, vaikka olinkin vajoamassa mutaan. Jäi epäselväksi, pääsinkö sieltä ylös. Täytyy katsoa, jos ensi yönä uni jatkuisi. Tuskin jatkuu, sillä en yleensä muista uniani. Mieheni unet sen sijaan ovat mitä mielikuvituksellisimpia ja nauran makeasti hänen kertoessaan aamulla yöllisistä reissuistaan milloin milläkin härvelillä.

Heräsin vaivoin

herätyskellon soittoon ja sen takia kai jäi kokematta mutavellistä ylöspääsy. Kävely työpaikalle raikkaassa aamuilmassa kuitenkin virkisti ja olin taas valmis työpäivän koitoksiin. Hauskin juttu sattui, kun olin lepohuoneessa ja lapset nukkuivat. Erään vesselin pinnasängyn reunalla oli peitto, jonka alareunassa oli 10 sentin rako. Yhtäkkiä huomasin, että sieltä minua napittivat lapsukaisen silmät. Nauratti. Lapsonen nukahti vielä uudestaan.

Hermoiluni johtuu

tulevasta hääjuhlasta, joka on viikonloppuna. En ole varma, mikä minua eniten stressaa. Ehkä noin yleisesti vaan uusi tilanne ja paljot muistamiset, vaikka muistilistoja on runsain määrin. Leivon täytekakut itse. Minulla on erinomainen ohje, sitruunakiisselitäytteinen kakku. Sen voi leipoa 3-7 päivää ennen juhlaa, sillä se on hyvin säilyvä ja paranee, kun se ehtii maustua. Olen tehnyt sitä ennenkin lasten juhliin. Päälle tulee suklaakuorrutus. Teen siitä myös gluteenittoman version. En ole varma vielä sokerittomasta kakusta, millaisen siitä väsään.

Tänään on touhuttu

taas kotihommia miehen kanssa. Tulostimme hääohjelmia. Pikkujuttu, paitsi että tulostin ei toiminut. Ei ollut yhteyttä koneeseen. Sitten tulostimen nuppi oli jäänyt jumiin. Mies korjasi sen. Sen jälkeen kansi ei mennyt kiinni, mies korjasi. Ohjelma ei saanut yhteyttä tulostimeen, mies hoiti homman ja tulostus onnistui viimein. Minä sinä aikana kilmuilin keittiöjakkaralla ja siivosin keittiön kaappeja. Se homma tulee tehdyksi vain stressitilassa. Myös senkin takia, että lauantain siivouksen yhteydessä huomasin kaappieni olevan kiusallisen sekaisin. Mielestäni olen ne siivonnut äskettäin, mutta saattaahan olla, että siitä on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Kaksi kaappia nyt kuitenkin tuli ojennukseen. Aika hyvä saavutus yhdelle illalle.

Yhden kakun olen täyttänyt. Toisen paistoin tänään ja teen vielä kiisselin ja täytän sen. Kakku täytetään vuokaan, joten se ei todennäköisesti rupea vinkkelöimään mihinkään suuntaan, kuten kakut pakkaavat tekemään.

Tein minä ahkeralle

miehellenikin kakun. Sokerittoman vadelmapiirakan. Tietysti syön sitä itsekin. Hyvä ystäväni on diabeetikko, joten minäkin olen hiukan kokeillut tehdä sokerittomia versioita leivonnaisista ja hyvältä ne maistuvat. Ja sellaista saan luvan kanssa syödä parikin palaa.

On aika ryhtyä iltatoimiin. Huomisen työpäivän jälkeen leivon jälleen kakun tai pari, keskiviikkona on vuorostaan työilta, eli olen kotona vasta myöhään. Olen iloinen, että työssä olen alkanut jaksaa paremmin. Toki kevään tulo ja valoisuus lisäävät jaksamista.

Katekismuksesta:

Mikä on lain ja evankeliumin välinen ero?

A. Laki opettaa, mitä pitää tehdä ja mikä on kiellettyä. Evankeliumi opettaa, mitä Jumala on tehnyt ja tekee meidän pelastuksemme hyväksi.

B. Laki näyttää meille syntimme ja Jumalan vihan. Evankeliumi näyttää meille Vapahtajamme ja Jumalan armon.

C. Laki täytyy julistaa kaikille ihmisille, mutta erityisesti katumattomille syntisille. Evankeliumi täytyy julistaa syntisille, joiden mieltä ahdistaa heidän syntinsä.

Hyvää ja siunattua huhtikuuta, arvoisa lukijani!