Kategoriat: Ajankohtaista

2014

Niin ne on alkaneet rouvan päivät rattoisasti. Ensi kertaa tulin töistä kotiin niin että täällä oli aviomies odottamassa. Eikä hän ollut viettänyt laiskan päiviä. Koti oli imuroitu ja rouvalle oli käyty ostamassa herkkuja kaupasta. Erikoiskahvia ja muuta. Ja kahvi oli valmiina odottamassa. Ja kahvin jälkeen rouva komennettiin sävyisästi loikomaan, kun tämä kuulemma vaikutti olevan vauhti päällä. Hmmh.

Lekottelu

oli paikallaan. Sen jälkeen laitoimme ruokaa. Salaattia ja parsakaalikeittoa. Aviomies ei ollut huomannut töistä lähettämääni viestiä. Oli silloin juuri ollut keittiötöissä. Keittänyt kik-herneitä, jotka löysin eilen keittiönkaapista. Ne olivat vain pari vuotta sitten vanhentuneita, joten ne saattoi jo hyvin käyttää. Mitäs turhia enää säästelemään. Laitoimme ne salaattiin, ja ne ovat, kuten muistinkin, miedosti herneen makuisia ja helposti hajoavia. Taidan ostaa niitä lisääkin, ja yrittää olla säilyttämättä yhtä kauan kuin edellisiä.

Ruuan jälkeen

2014 Jyväskylässä ystävän kanssa retkellä

joimme vielä pikkuisen kahvia ja sen päälle ruuan piti laskeutua. Itsehän olisin tietysti ampaissut pihalle saman tien, mutta tottelevaisesti lekottelin jälleen, ettei mahassa ala hölskyä. Kävelylenkki, jonka jälkeen soittelimme hiukan, toinen sukulaiselle, toinen ystävälleen Nivalaan. Sen jälkeen rouva meni suihkuun ja aviomies tiskaamaan. Tämä järjestely vaikuttaa minusta oikein sopivalta. Tiskin jälkeen mieskin pääsi suihkuun ja rouva se vaan kirjoittelee.

Samalla tosin

olen laitellut viestiä tietska-avuilleni eli lapsilleni, sillä sähköpostini ei lähde mihinkään. Yritän olla hermostumatta asiasta, kun ei siitä ole mitään hyötyä. Harmittaa oma osaamattomuus. Ja kun en osaa edes selittää, mitä kone tekee tai ei tee, muuta kuin ettei se tee sitä, mitä sen pitäisi.

2014 kävelemässä kirjastoon töihin

Eli hyvin on

elämä raitellaan tällä haavaa. Ja tuo mies tuntuu niin kovin sopuisalta ja passelilta kaikin puolin. Tosin kun lähdimme lenkille, hän totesi, että toivottavasti hän ei joudu nyt kipittämään minun perässäni. Hän kun on tottunut rauhallisesti tutkailemaan ympärilleen kulkiessaan. Minä kuulemma riennän pisteestä A pisteeseen B  - tehokkaasti! Niin se taitaa olla ja onkin. Minua kovasti naurattaa nuo miehen ilmaisut, No, nyt kuulemma pitää lopettaa, ja syystäkin: aamuvuoro huomenna!

Tiistaina...

Kone temppuili, joten juttu jäi kesken. Tai minä en vain ymmärtänyt koneen oikkuja, mutta yritän nyt jatkaa.

Sekin on mukavaa, kun aviomies lauleskelee. Itsekseen virsiä tai muita lauluja eikä edes nuotin vierestä. Ruokailut aloitamme virrellä Nyt silmäin alla Jeesuksen. Sävel on aina mikä milloinkin. Joskus sellainen, joka ei oikein stemmaa sanojen kanssa, mutta jotenkin pääsemme kuitenkin laulun yleensä loppuun.

Kevät on tulvimassa esiin. Päiväkodin pihalla alkaa olla mukavaa. Erityisesti lapsilla, kun on jäätä ja kuralätäkköjä. Mutta suurin osa pihasta on kuivaa, ja keinut ovat innokkaassa käytössä. Valon lisääntyminen on todella ihanaa, se vahvistaa omaa iloani ja ihmetystäni tästä avioliitostani. Oli tosi mukava tulla tänäänkin töistä, kun aviomies oli ovella vastassa ja kahvivesi oli porisemassa.

Päivän tekstistä ote:

2014

Kuka kykenisi rakentamaan hänelle huoneen? Taivaisiin ja taivasten taivaisiin hän ei mahdu. Mikä siis olen minä rakentamaan hänelle temppeliä muuta varten kuin uhratakseni hänen edessään? -2 Aik 2:6

- - Salomo aloitti työnsä tunnustamalla kykenemättömyytensä. Sama vapaus koskee sinua. Oma into, kyky ja kärsivällisyys loppuvat pian. Neuvottomuus ja lannistuminen iskevät tehtävän suuruuden edessä. Muista, että Pyhä Henki on rakentaja. Rakentajan vastuulla onkin ilo rakentaa. Vielä enemmän kuin hän haluaa sinut rakentamaan, Henki haluaa rakentaa sinua. Et tule messuun Herraa varten, vaan hän on siellä sinua varten. Hengitä siis tänään ensin rauhassa sisään kaikkia Jumalan lupauksia ja lahjoja, ennen kuin "puhallat ulos" panostasi kutsumustehtävissäsi! - Sano vain sana. Vuosi Jeesuksen seurassa. Lhpk

Saunavuoro pian,

kaunis auringonpaiste ulkona. Huomenna vielä klo 6.30 vuoro, mutta sitten vaihtuu taas. Siunattua iltaa, arvoisa lukijani!

jk. Huomenna tytär tullee ja tutkii tietokoneen saloja - jospa jossain vaiheessa saisin tänne uusiakin kuvia!