Kategoriat: Ajankohtaista

Muutama sananen vielä ennen silmien painumista kiinni.

2011

Kävin uimahallissa

tänä iltana. Sitä ennen emmin pitkään, mennäkö vai eikö mennä. Minulla oli vielä kymmenes uinti jäljellä rannekkeessa ja päätin käyttää sen ja mahdollisesti siirtyä sitten taas avantouintipuolelle. Usein kevään tullen on hauskempi kävellä ulkona ja käydä avannolla kuin mennä sisälle uimahalliin. Mutta saa nyt nähdä, miten elämä alkaa jatkossa lutviutua.

Kovasti olen tuumannut,

millaiseksi elämämme muodostuu mieheni kanssa. Hän on tähän asti käynyt viikonloppuisin Vaasassa, mutta nyt on muuttokuorma tulossa huomenissa ja mies sen mukana. Kaikesta päätellen hän aikoo jäädä pysyvästi, mikä on tietysti ihan toivottavaa tässä tapauksessa. Lähdöt ovat minusta aina ylen ikäviä. On jo valmiiksi ikävä, jos tietää, että toisen pitää lähteä jonkin päivän päästä.

Tänään työpäivä

meni sutjakkaasti, kun saimme olla ulkona pitkään eikä kuitenkaan ollut vesilammikoita. Aurinko paistoi. Otan huomisesta lähtien lipan mukaan pipon alle, sillä silmäni eivät oikein pidä voimakkaasta paisteesta. Sää alkaa olla keväinen, kadut kuivuvat ja ensi kertaa lompsin ilman nastakenkiä ja pärjäsin hyvin.

Kävin viemässä

2011

lastin tavaraa kirpputorille, ja kävin hoitelemassa jonkin asian. Minähän menin töihin jo 6.30, joten pääsin ennen kolmea kotiin. Johan siinä sitten ennätin kaikenlaista. Amekki kävi luonani syynäämässä erästä pukuvalintaa ja muuta ja rukoilimme yhdessä tietysti. Aina on syytä rukoilla, sillä meillä on rukouksia kuuleva Jumala. Joskus vastauksen saaminen kestää kauan. Olen niin iloinen, kun eräs rakas vanha ystävä on viimein saanut vastauksen vaikeaan asiaansa. Paljon olemme rukoilleet, että Jumala kuulisi ja nyt hän on nähnyt hyväksi vastata.

Iltaisin olemme

skypetelleet mieheni kanssa. Hän nostelee välillä näkyviin tavaroita kyselläkseen tarvitaanko tätä tai tätä. Kyynärsauvoja ei taideta, toivottavasti, tarvita, joten pyysin jättämään ne pois kuljetuksesta toistaiseksi. Olen onnistunut tyhjentämään eteisen komeron miehen tavaroille sekä yhden laatikon lipastosta ja pari hyllyä makuuhuoneen, nyttemmin varastohuoneemme, komerosta. Loput tavaralaatikot jätämme seinän vierille odottamaan tarvetta. Tarkoituksemme on muuttaa tästä, jahka on sen aika.

2011

Nauratti taas iltapäivällä,

kun kuljin ympäri huushollia etsien voileipälautastani. Kurkistin jopa vessaan, mutta ei se ollut siellä. Viimein lautanen löytyi eteisen pöydältä. Tyypillistä. Lähden etsimään tai hakemaan jotain ja vien sen, mitä kädessäni on, jonnekin matkan varrelle. Sitten ihmettelen, mihin se on joutunut.

Keitin iltapäivällä

2011

pari kattilallista lihakeittoa huomisia muuttomiehiä varten. Tosin tulossa on vain mies sekä hänen ystävänsä autollaan, mutta onpahan valmista ruokaa viikonlopuksi. Pari tuntia lihat kiehuivat, sitten lisäsin porkkanakuutioita ja sellerinpaloja, vähän myöhemmin perunakuutiot. Pippurit laitoin "teesukelluspalloon", jonka vinkin luin jostain, sekä kokonaisen sipulin sellaisenaan. Lisäksi suolaa, ja jotain vihanneskeittomaustetta hujautin pussista. Hetken kiehumisen jälkeen sammutin levyt ja lähdin sinne uimaan. Palatessa maistelin ja keitto oli hyvää. Pitänee ruveta harrastamaan lihakeiton tekemistä jatkossa enemmänkin.

Nyt on mentävä nukkumaan, aamulla taas on oltava töissä 6.30.

Rauhassa minä käyn levolle ja nukun, sillä sinä, Herra, annat minun turvassa asua. -Ps 4:9

Hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!

jk- Muutama kuva toisessa blogissa.