Kategoriat: Ajankohtaista

2015

Kerran kuukaudessa meillä on parin tunnin rupeama, jolloin olemme töissä illalla työryhmäni kanssa. Tänään on se ilta. Ehdin pistäytyä töiden jälkeen kaupassa tai pienellä lenkillä ja sen jälkeen istumme pöydän ääreen keskustelemaan tärkeistä asioista. Ja Leidi lupasi entisenä partiolaisena tehdä solmuja.

Olimme ensi kertaa

kävelemässä päiväkodin ulkopuolella Tuikkujen kanssa perjantaina, kun kävimme laskemassa mäkeä. Toki sää oli karmea, uutta lunta satoi, märkä lumi oli kinostunut ja kävely oli hankalaa. Mutta päätin, että voisimme ryhtyä lenkkeilemään hiukan lasten kanssa jatkossa. Haluan reissuköyden sitä varten. Onneksi Leidi oli löytänyt varastosta juuri sopivan köyden ja hän tekee siihen kädenlenksuja lapsia varten. Näin on helpompi pitää porukka koossa. Niin luulen. Todellisuus voi olla toinen ja lapsukaiset säntäillä tiehensä, mitä ei tietenkään saa tapahtua eikä tule tapahtumaan, siitä on pidettävä huoli. Ja luultavasti lenkkeilymme ovat lyhyitä kierroksia lähialueella.

Opettelussa

ovat tärkeät asiat. Miten seisotaan jonossa. Ja mikä ylipäänsä on jono. Piirin tekeminen on myöskin haasteellista, kun leikimme Piiri pieni pyörii - ja Karhu nukkuu -leikkejä. Piiri menee linkkuun kättelyssä, kun jotkut eivät liiku eteenpäin, koska eivät vielä oikein osaa kovin hyvin kävellä tai ylipäänsä ymmärrä, että piirissä pitäisi liikkua eteenpäin. Mutta harjoitus tekee mestarin, eikö vaan.

Huomisiltana töiden jälkeen

2015 - mustikan varvut kukkivat maljakossa

kävelen Lähimmäisiltaan, joka on Koulukatu 26:ssa. Matkalla haen sinne tarjottavaa ja hoitelen illan virsien säestykset. KaLe opettaa Katekismuksesta Raamatun pääkohtia ja keskustelemme sekä rukoilemme. Porukkaa lienee paikalla kymmenkunta ja ilta on varmasti siunatuksellinen niin kuin se on aina, kun Jumalan sana on esillä.

Pitkiä iltoja, joiden jälkeen skypettelen sulhoni kanssa Keski-Suomeen ja muutenkin ajattelen häntä kaiken aikaa. Naisillehan on mahdollista tehdä monta asiaa yhtä aikaa ja rinnatusten.

Nyt töihin, onnellisena ja siunattuna - iloista päivää, arvoisa lukijani!

Minä ylistän sinua, Herra, sillä sinä pelastit minut! -Psalmista 30