Kategoriat: Muu kirjoitus

Työpaikalta ns. kauppikselta

Tämäkin viikko menee aika lailla virumalla flunssan väsyttämänä. Tiistaina olin mielestäni jo aikamoisen hyvässä terässä, mutta innostuin liikaa ja väsähdin kerta kaikkiaan. Sen jälkeen olenkin ollut illat kotona, myös tänään aion lähinnä loikoa ja peruin huomisen menon. Töihin kyllä menen.

Töissä

olikin tänään mukava päivä. Olin joulumuorina Vestiksessä ja hauskinta lapsista kai oli, kun muori makasi kuusen alla nukkumassa ja he saivat herättää tämän kelloa soittamalla. Sitten laulettiin moneen kertaan tuttuja joululauluja. Tupa oli täynnä äitejä ja pieniä lapsia. Joulupuuroa syötiin ja lapset saivat ajaa ponien kyydissä pihalla.

Kotona

vein pyykit koneeseen ja kaivoin imurin esiin. Aloitin tapani mukaan eteisestä imuroimisen ja pääsin puoliväliin. Jatkan, kun huvittaa. Mieluummin makaan kuitenkin sohvalla ja juon inkivääriteetä ja mietiskelen. Lasten lapasia kudon hissukseen. Neljältä katson Isä Matteon. Pidän eniten ylivääpelistä sekä Natalinasta, koomikkoja kumpikin. Ja koko sarja vakavista aiheistaan huolimatta on hupaisa katsottava.

Erään äidin ihka ensimmäinen ompelutyö!

Huomenna

meillä on koulutuspäivä töissä. Siis erilainen päivä.

Viikonlopun vietto on vielä epävarma. Toivon kuntoutuvani niin että voisin käydä äidin luona junalla vielä ennen joulua. Siinä tapauksessa seuraava kirjoitus tuleekin junasta toiseen blogiin - siis jos lähden jo tänä viikonloppuna pistäytymään siellä. Mutta en tee päätöksiä vielä tänään, otan päivän kerrallaan sen mukaan kuin voimat antavat myöten.

Luen aamuisin

Aamuinen piha töihin lähtiessäni

parin hartauskirjan tekstit sekä Katekismusta pätkän raamatun tekstin lisäksi. Nyt on pikkupaaston aika. Katekismus sanoo näin ehtoollisen viettoon ja paastoamiseen liittyen:

Paastoaminen ja ruumiillinen valmistautuminen ovat kyllä hyvä ulkonainen tapa, mutta todella kelvollinen ja hyvin valmistautunut on se, joka uskoo nämä sanat:

Teidän edestänne annettu ja vuodatettu syntien anteeksiantamiseksi.

Kelvoton ja valmistautumaton on taas se, joka ei näitä sanoja usko tai joka epäilee niitä, sillä sana teidän edestänne ei vaadi muuta kuin uskovaa sydäntä.

Siunausta loppuviikkoon, ja voimia sinulle, arvoisa lukijani, näihin viimeisiin hyvin pimeisiin päiviin ennen kuin talvipäivän seisauksen jälkeen päivä taas alkaa pidentyä!