Kategoriat: Ajankohtaista

Saimme pakatuksi 131 valmista lahjaa Romanian lapsille. Parikymmentä jäi vaille leluja, mutta teemme ne tykönämme valmiiksi ja hankimme tarpeellisen, sillä aikaa on vielä muutama viikko ennen kuin pakettilaatikot voi kuljettaa Helluntaiseurakuntaan, jonne ne kaikki kerätään Vaasan alueelta 12.-19.11. välisenä aikana. Ruokapöytäni alla on pari pahvilaatikkoa ja eteisessä joitakin lisää sekä yksi iso laatikko, jota täydennän. Kissan luomistyö on siis taas meneillään!

Perjantaina meitä

kokoontui 12, joista yksi oli Lenen lapsenlapsi. Ensi vuonna haluan itsekin mukaani lapsenlapsen, sillä he ovat nouseva polvi, jonka tulee jatkaa työtämme niin kauan kuin päivä on ja työtä voidaan tehdä. Porukassa oli ainostaan yksi, joka ei ole ollut aiemmin mukana.

Aluksi järjestimme pöydät, sitten kirjoitin maalarinteippilaput pöytiin, mitä minnekin laitetaan. Aluksi 60 pakettia pojille - tyttöjen tavarat taka-alalle tai pöydän alle kasseissa.

Keittiössä hääri

kaksi tomeraa naista, Krisse ja M.Aarre. Istuuduimme pöydän ympärille, rukoilimme ja nautimme kahvista. Tarzan oli leiponut ihanaa limppua ja marjapiirakkaa, ja paljon muutakin meillä oli tarjolla ja juttelimme samalla. Kerroin illan kulun, ja siirryimme pöytien ääreen töihin. Työ sujui siten, että miehet, Paasi ja Peke kokosivat laatikot, A Nikki kirjoitti laatikoihin, mille ikäryhmälle ne tulevat. Mrs Liisa, K.Aisa, Tarzan, Lene ja A.Daa pakkasivat laatikoihin pipot, sukat, lapaset, paidat. Sitten vihot, penaalit, joissa on värit, kynät, kumi ja terotin. Mirella hoiteli hammasharjat ja saippuat mukaan. Sitten kammat tai harjat, lelut, tarrat ja tukkalenksut tyttöjen laatikoihin sekä lopuksi joulukortti. Laatikko kiinni, ja 10 mahtui tiiviisti isoon pahvilaatikkoon, jotka taiteltiin auki ja lopuksi kiinni ja pinoon. Paikan siivous, laatikot autoihin ja kiitollisena kotiin.

Sauna odotti

minua kotona. Aah! Otin panadolin, että sain unen. Kiitollinen ja väsynyt. Vuoden urakka pakattuna, kiitos Jumalalle.

Lauantaina

haahuilin kaupoissa. Ostin yhdestä tiskiharjan, kamalan tarpeellinen juuri sillä hetkellä. Parista muusta kaupasta samoin ostin yhden tuotteen. Uimaan en jaksanut mennä. Olin aika lailla poissa pelistä, tai pelin ulkopuolella. Mutta sunnuntaina kävin meressä, +6 astetta. Lähtiessäni ihmettelin kevyttä oloa, kunnes ulko-ovella onneksi huomasin, että reppu jäi uikkareineen. Täysin pihalla sisätiloissakin.

 Perjantaina oli liukasta,

kun kävelin Vestikseen 5 km. Monta lentoyritystä tein, mutta mahalaskuja ei tullut. Mahtavan hyvä olo, kun saa kävellä raikkaassa ulkoilmassa! Jopa jäisiä kukkasia löysin ja vein Vestiksen pöydälle. Sinä päivänä oli vähemmän äitejä ja lapsia kuin tavallisesti, mutta hyvä päivä se oli. Oli hauska jutella äitien kanssa, kun kaikki mahtuivat kerrankin yhtä aikaa keittiöön lapsineen kahville ja syömään. Pidän tosi kovasti tuosta perjantairyhmästä.

Pyhäaamuna

Hautojen mailla eilen

kävelin messuun. Onneksi ei ollut liukasta. Olin kanttorivuorossa ja auttelin keittiöllä. Muuten meni hyvin, mutta viimeisen virren kohdalla en kerrassaan pysynyt kärryillä. Hukkasin rivin monesti ja muutenkin taisin väsähtää niin että soitto oli mitä sattuu. Mutta seurakunta, toden totta, on oppinut veisaamaan, joten ei haitannut, vaikka kanttori möhläili.

Meillä oli Eero-pastori

toimittamassa messun. Hän on 74v, ja sai pastorin valtuudet alkuvuodesta. Hänen saarnassaan on paljon elämänkokemusta ja hänen puheensa hoiti meitä. On hyvä, että jokaisella on oma tyylinsä ja tapansa puhua ja opettaa. Pyhäinpäivänä vuorostaan tulee dekaani Juhana saarnavuoroon. Hänellä on taas oma luontainen tapansa saarnata. Samasta Jeesuksesta ja pelastuksesta hänessä he kaikki puhuvat ja se on sunnuntai toisensa jälkeen sangen tarpeellista kuulla, sillä me olemme syntisiä ihmisiä joka ikinen, ja sanaa on sen takia kuultava toistuvasti.

Sano vain sana, päivän tekstistä:

Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste. -Ef 4:5

- - Jumalan sanan mukaan ei ole pelastusta yhdessäkään toisessa (kuin Jeesuksessa Kristuksessa), sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman. Apt 4.12

- - Koska on vain yksi Herra, voi olla vain yksi usko - sellainen usko, joka turvautuu tähän yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen. Usko on luottamista siihen, että tällä yhdellä Herralla on valta ja voima pelastaa minut synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. - - Jeesuksella on tuollainen valta, koska Hän voitti ne Golgatan ristillä.

- - tarvitaan yksi kaste, vesikaste Kolmiyhteisen Jumalan nimeen. Sillä kasteella ihminen liitetään Kristuksen, yhden Herran, omaksi. Ja siinä kasteessa ihminen saa oman uskon, joka kohdistuu Kristukseen. Raamatun yksinkertainen opetus pelastuksesta kuuluu: "Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu." Mark 16:16

Siunausta alkaneelle viikolle, arvoisa lukijani!