Kategoriat: Ajankohtaista

Lenkkipolkuani

Vaikka olenkin töissä tämän viikon, tuntuu lomalta, sillä tällä viikolla ei ole ryhmiä. Sen sijaan olemme tehneet siivous-, leipomis- ynnä muita töitä. Ja olemme voineet myös ottaa vapaata halutessamme tai tehdä vähän erilaisia työvuoroja.

Eilen

lähdin puolelta päivin ja olin erään ystäväni kanssa lomareissulla, joka kesti iltapäivän. Kävimme syömässä sekä monella kirpputorilla. Hauska reissu! Löysin Kaisan korttejasekä yhdet farkut, joista ajattelin tuunata hameen. Mutta toistaiseksi taidan pitää niitä sellaisenaan, sillä ne ovat aika mukavat päällä. Viininpunaiset, tavalliset farkut.

Kerran nuorempana

minulla oli saman väriset farkut, ilolla muistelen niitä. Ne olivat kestävät pökät. Paitsi että ne oli ommeltu vähemmän kestävällä langalla. Kun nostin pyörän auton kyytiin korjaamon pihalla, housut halkesivat kerta kaikkiaan sopimattomasti takasaumasta. Se oli täydellinen tuuletus. Onneksi olin jo kotiin päin menossa enkä enää korjaamolle. Toivottavasti näissä on parempi langankesto.

Kotiin tultuani

lomareissulta olin uupunut, vaikka reissu oli mukava, mutta parin tunnin kuluttua olin jo Lenen kanssa lenkillä. Luulin, etten jaksa minnekään, vaikka teki mieli ulos. Mutta kun olin vähän sohvaillut ja siemaillut jotain särvintä, niin johan virkistyin taas. Tulipa hyvä olo ulkoilusta.

Tänään

menin varhain töihin ja kävin keskellä päivää pitsalla Mirellan kanssa. Se oli mukava päivälenkki ja ystävän tapaaminen. Sen jälkeen takaisin töihin. Töistä päin veri veti läheiselle kirpparille tutkimaan, onko sinne tullut mitään uusia kankaita. Oli paljon kivaa. Ostin yhden liinan, josta olen ompelemassa itselleni mekkoa, koska väri on minun, siis punainen.

Viimeksi kerroin

epätoivoisesta yrityksestä saada afrikka-kankaasta inhimillisen näköistä tunikaa, sillä yllättäen tanssivat naiset olivat ylösalaisin, kun vedin luomuksen ylleni. Jätin homman hautumaan ja leikkelin sitä vähäsen. Eilen tartuin toimeen, ja laajaa luovaa mieltä soveltaen sain tehdyksi kankaasta jonkinlaisen tunikan tapaisen. Jouduin lisäämään sivuun lisukkeita, koska tunika oli kuin makkarankuori ylläni. Ei se vieläkään hölsky, mutta menettelee. Siitä tuli kohtalaisen siisti, niin sanotusti, ja tyydyn siihen, vaikka siitä ei tullut aivan sellainen kuin olisin toivonut. Intoa on enemmän kuin taitoa.

Ompelun jälkeen

Kesä- ja joulukukat samassa kuvassa

halusin ulos, aioin uimaan. Mutta en viitsinytkään mennä uimaan vaan kävelin sen sijaan yli tunnin. Kiersin Onkilahden ja lauleskelin itsekseni. Tämän hetken hittini on tämä:

https://www.youtube.com/watch?v=vVL1pNRLgIM

Nyt ryhdyn katsomaan

Isä Matteota. Seuraava kirjoitukseni lieneekin toisessa blogissa, joka on luettavissa etusivun linkistä. Siunattua loppuviikkoa, arvoisa lukijani!

jk. Blogikirjoitukseni LHPK-sivustolla tänään:

http://www.lhpk.fi/blogi-ala-missaa-messua/