Kategoriat: Ajankohtaista

Tuikku ilahduttaa, petuniat kauniita, tekevät lisää kukkaa

Päivät pyrkivät täyttymään tekemisillä ja niinhän sen kuuluukin mennä. Päivät, jolloin ei aamulla vielä ole mitään erityistä suunnitelmaa, ovat jännittäviä - kuten tämä päivä.

Nukuin reilusti

yli 8 tuntia ja heräsin levänneenä. Ihana tunne - ja kun ei ole mihinkään kiire! Eilen olin saunassa, pesin pyykit jo iltapäivällä ja vaihdoin puhtaat vuodevaatteet - mahtava etuoikeus sekin, vaikka harvoin tulee ajatelleeksi! Aamupalan yhteydessä huomasin, että omenat pitäisi tehdä hilloksi, jos meinaa. Viime viikolla otin niitä mukaani erään talon ulkopuolella olleesta vadista, johon niitä oli laitettu halukkaita varten - kiitos tällaisille jakajille! Kahvin poristessa pilkoin omenat kuumaan vesitilkkaan ja lisäsin hetken päästä hillosokeria vähäsen. Tölkkejä oli jo tyhjentynyt, joten niitä oli käsillä muutenkin. Pian olivat hillot purkeissa.

Teen joka päivä siemenistä

mössöä, johon voi sekoittaa kaikenlaista lisukkeeksi. Liotan ensin siemeniä vedessä, lisään jäisiä puolukoita ja mustikoita, sitten jotain hilloa makeutukseksi ja lopuksi maitoa ellei ole luonnonjugurttia. Jos löydän maustettua rahkaa alennetulla hinnalla, se on hyvä lisä. Banaaniakin käytän, ja olen iloinen, että voin syödä sitä nykyisin saamatta allergiaoireita. Edelliset banaanit löysin puistosta. Joku oli heittänyt ainakin 10 banaania mäkeen. Joitakin olivat kai linnut napsineet vähän, mutta eivät olleet tykänneet. Ne, jotka olivat ehjiä, otin talteen ja söin viikon niitä sekoitettuna edellä mainittuun mössöön. -Olen tosiaan löytänyt kaikenlaista tavaraa ruuasta lähtien kadulta!

Tietokoneen näyttö

temppuilee taas. Saa nähdä, miten kauan kestää, ennen kuin se leviää kokonaan. Tällaisina hetkinä toivoisin olevansa tietokone-ekspertti, mutta pitää pyytää apua, kun en itse hallitse. Eikä ole tarkoitettukaan, että kukin pärjäisimme yksin, vaan meidän tulee tarjota ja antaa apuamme sen mukaan kuin tarvitsemme tai lähimmäisemme tarvitsevat. Avun pyytäminen ei ole häpeä. Ja jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Tytär ei ehtinytkään

tulla viikolla käymään, vaikka suunnittelimme niin. Mutta sain onneksi Saarukan, pojan tyttären, leikkimään luokseni eilen. Osan aikaa hän järjesteli magneetteja jääkaapin ovessa eri paikkoihin, välillä soittelimme pöytäpianoani. Enimmän aikaa leikimme Tupperwaren koulubussilla. Leikki sujui tietyn kaavan mukaan. Saarukka laittoi bussin oven kiinni: ovi kiinni! Minä kysyin, onko turvavyöt kiinnitetty. Joo, sanoi Saarukka. Sitten hän kuljetti autoa 20 senttiä edestakaisin. Nyt kotona, Saarukka ilmoitti. Kattovat teeveetä. Ja minun tehtäväni oli ottaa katto pois bussista ja asentaa se teeveeksi. Kauppaan, ilmoitti Saarukka. Bussin katto paikoilleen, ja samat kuviot toistuivat.

Aronian marjoissa on vitamiinia

Näin lapsi opettelee

toiston kautta uusia asioita. Hän saattaa avata ja sulkea jotain kaapin ovea kymmeniä kertoja. Hän harjoittelee. Samoin kun hän opettelee kävelemään, kaatuu, nousee heti, kaatuu taas ja sama uudestaan ja uudestaan. Kunpa itsekin olisin yhtä innokas oppimaan, sillä koko elämän tulisi olla oppimista eikä kaavoihin kangistumista ja jäämistä! Eipä sillä, etteivätkö tietyt rutiinit ole tarpeellisia ja hyväksi, mutta rajansa niilläkin.

Vestiksen muskarissa

minulla oli tupa täynnä äitejä ja lapsia - yhteensä lähes 30. Olin tosi iloinen. Löydettyäni kilinkaviosoittimeni keväisen katoamisen jälkeen (naulakkoon) - löysin myös kissan, jonka taskuun olen laittanut laulun sanoja. Lauloimme kuka saa kissan taskuun kurkistaa - ja sitten leikimme. Oli mukavaa. Lauluhetken pituus määräytyy lasten iän ja jaksamisen mukaan. Ennen kuin homma leviää, mikä tarkoittaa, että kaikki lapset ovat juosseet karkuun, on terveellistä lopettaa. Nuo lauluhetket ovat viikon kohokohta useimmiten, niin nytkin.

Arkipajallakin on suloisia helliteltäviä vauvoja

Ja tietysti Vestiksen äidit ja lapset

ovat mukavia. Eilen eräs pieni, olkoonpa vaikka Elli nimeltään, kurkisti keittiön ovelta, kun laittelin kahveja ja naama oli leveässä hymyssä. Suloinen! Myöhemmin samainen Elli tuli istumaan syliini ja istui kauan aikaa. Jouduin lähtemään keittiöhommiin, mutta kun olin kahvilla, hän tuli taas istumaan syliin. Ihanaa, kun syli kelpaa, saan itsekin kokonaisvaltaista hoitoa lasta pidellessäni.

Viikko sitten kastuin läpimäräksi vesisateessa kävellessäni Vestikseen. Nyt olin hiestä märkä, sillä sää oli lämmin ja minulla liikaa vaatteita. Mutta käveleminen on virkistävää ja tervehdyttävää. Olen venytellyt joka päivä edes jonkin verran eikä alaselkäni ole enää kipeä. Päänsärkyä on ollut jonkin verran, mutta olen pärjännyt ilman lääkkeitä. Maanantaina pääsen taas hierojalle, sen suon itselleni, koska se on tarpeellista ja pitää minua kunnossa.

Päivän tekstissä

on puhuttelevia aineksia taas kerran. Tässä pieni pala siitä, loput voit kuunnella https://www.lhpk.fi/sano-vain-sana-hartaudet/

Mutta Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian. -1 Kor 12:24

- - Millaista olisi saada nähdä maailmaa edes hetken niin kuin Isämme sitä kaiken aikaa katsoo? Mitä se on, kun kaikki lähimmäisen virheet on kätketty Kristuksen puhtauden alle? Millaista on olla katsomatta toisen heikkouksia, puutteita, vikoja ja hankalia luontenpiirteitä? Kaikki se, mihin toisissa väsyn - peitetty Kristuksen puhtauteen. - -

Mutta haluaisin oppia näkemään niin kuin Sinä näet: ohitse vikojen ja ylitse puutteiden katsomaan ihmisiä ympärilläni ristin kaunistamina. - - Ja Isä, vielä minulla on pyyntö. Auttaisitko minua näkemään itsenikin näin? Ristin valossa, veren puhdistamana! - - Sillä Isä, ethän Sinä näe minussa vikoja vaan ainoastaan Poikasi täytetyn työn?  - - Isä, voisitko opettaa minuakin näkemään saman - että Poikasi risti riittää.

101 kissaa Romaniaan - Joulun lapsi -keräys!

Tapasin henkilön,

joka on palannut Suomeen 10 vuoden poissaolon jälkeen. Hän oli tyrmistynyt hengellisen ilmapiirin muuttumisesta maassamme. Löytäneekö hän uskoa maan päältä palatessaan - sanoi Jeesus. Suomessa kristillisyys on huvennut, pakanuus on vallannut tilaa ja sen seurauksena ihmiset voivat todella huonosti. Entisestä hyvinvointivaltiosta on täyttä vauhtia tulossa jotain ihan muuta. Tiedäthän, että jos sinut on kastettu, sinulla on kaikki se, mitä Sana lupaa! Käänny Jumalan puoleen ja turvaa häneen - Hän vain odottaa, että saisi olla sinulle armollinen.

Hyvä lukijani, usko Jeesukseen ja luota häneen niin sinun käy hyvin! Korinttolaiskirjeen 1. luvussa sanotaan:

Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaane, jotka uskovat,

Tein illalla

valmiiksi yhden tunikan. Vähän on hiipunut ompeluvimma, vaikka tunikat ja mekot käyvät kevään ja kesän tullen kaupaksi. Aion ommella sen verran edelleen kuin intoa piisaa. Kankaita minulla on, punaisia kaipaan, sillä ne ovat oman värisiäni ja niitä voin pitää itsekin. - Eilen löysin nuppineulan hiuksistani, kun aloin pestä niitä...

Sää näyttää pilviseltä ja tuulee aika lailla. Juon vielä kupin kahvia, lötkistelen ja lähden sitten kauppaan ja uimareissulle varmaan jossain vaiheessa. Toivotan siunattua viikonloppua, arvoisa lukijani - huomisaamuna pääsee taas messuun, ken tahtoo - minulla on kanttorivuoro Mikaelin luterilaisessa messussa klo 9.30 Laivakatu 7:ssä. Tervetuloa!