Kategoriat: Ajankohtaista

Ihana syksy ja luonto!

Torstait ovat minulle väsyttävimpiä päiviä. Silloin on monta työpäivää takana, mutta vielä ei ole viikonloppu. Tosin torstai-iltana voin jo huokaista, sillä perjantaiksi kipaisen yleensä Vestikselle, toiseen toimipisteeseen ja vaihtelu on minulle hyväksi. Huomenna tosin olen siellä vain hetken, sillä työporukallamme on suunnitelmia iltapäiväksi.

Tuulee

reippaasti tänään. Ihana sää kävellä ja nukutella lapsosia, jotka jaksoivat niin kauan pysytellä hereillä, että rattaiden lykkijä meinasi väsähtää ennen nukutettavia. Mutta sää oli lämmin, joten olin iloinen, että olin varustautunut kevyillä vaatteilla nukuttamiseen.

Villisuolaheinäkasvini ei tuottanut enää satoa, joten söin viimeiset lehdet ja heitin kasvin roskiin. Heitin myös yhden kukkasen, joka ei enää jaksanut kukkia valon ja lämmön puutteessa. Helpompi tehdä syyshommia vähitellen. Samaan syssyyn kastelin pelakuun ja muutaman muun kukkasen, jotka kaipasivat vettä. Rännin alla ämpärissä oli kätevä pestä tyhjät purkit varaston hyllylle odottamaan uutta kevättä.

Leskiryhmässä

oli vilkasta keskustelua ja mukavaa seuraa tiistaina. Monet alkavat olla tuttuja keskenään, joten sivusimme myös vaikeita asioita. Samalla tietysti  joimme kahvia ja söimme suolaista ja makeaa. Juuri kun lähtiessäni löin oven kiinni, muistin, että jääkaappiin jäi ruokia, mutta sytytys oli liian myöhäinen. -Hain ruuat seuraavana päivänä.

Säkillinen kankaita!

Eilisiltana

Kukat toimivat myös näköesteinä ulkoa

oli seurakuntailta. Olin raamattu- ja rukouspiirissä kahdestaan pastorin kanssa viideltä. Sen jälkeen kuudelta meitä oli paljon enemmän, kun Otto piti raamattuopetuksen Filippiläiskirjeestä. Pari virttä lauloimme, minä säestin. Lopuksi rukous ja paljon keskustelua. Hyvä ilta. Melkein yhden norsun sain virkatuksi valmiiksi ohessa.

Sano vain sana -kirjan tekstistä 18. päivä seuraavaa:

Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. -Apt 2:2,3

- - Jumalan pyhyys annetaan meille Jumalan kolmannen persoonan, Pyhän Hengen, välityksellä. Se annetaan ensiksikin sanan saarnassa, kuten apostolitkin helluntaina julistivat Jumalan suuria tekoja. Se annetaan pyhässä kasteessa, jossa saadaan Pyhä Henki, kuten Pietari opetti helluntain puheessaan. Pyhä Henki annetaan jatkuvasti ehtoollisessa, jossa nautimme Kristuksen ruumiin ja veren. Näistä osallisina seurakunta on Jumalan pyhä asumus. -https://www.lhpk.fi/sano-vain-sana-hartaudet/

Työkaverille...

Sain ommelluksi

viimeisen ruutukankaisen mekon/tunikan. Ja eilen löysin kirpparin kangaspöydältä iso läjän lisää ommeltavaa! Nyt olen hiplannut kankaita onnellisena, ja aamulla leikkasin yhdestä ohuesta kankaasta mekon, vaikka tarkoitukseni olikin siirtyä syyssesonkiin elikä tekemään tunikoita mekkojen sijasta. Mutta nämä kankaat näköjään ohjailevat minua enkä minä minä tee mitä itse tahdon. Turha siis suunnitella sen suuremmin, kunhan painan vaan poljinta ja annan koneen surista!

Olen iloinen,

Samannäköinen, mutta eri

kun Amekki osti tummansinisen mekon minulta ja ilmoitti, etten minä sitä kuitenkaan pitäisi monta kertaa, koska se on sininen eikä punainen. Varmaan ihan totta. Hänen äitinsä oli ihastunut mekkoon ja olisi halunnut samanlaisen, mutta kangasta ei ole enempää. Taskuista hän oli tykännyt kuten minäkin. Taskut teen aina, sillä ne ovat osoittautuneet sangen tarpeellisiksi.

Seuraavan Ajankohtaisen kirjoittanen kännykällä, ja se on luettavissa etusivulla olevasta linkistä, ellet ole kirjautunut lukijaksi sinne sivustolle. Tarkoitukseni on näet pinkaista junaan huomisiltana. Siitä enemmän toisella kertaa. Siunausta iltaasi ja loppuviikkoosi, arvoisa lukijani!