Kategoriat: Ajankohtaista

Majakat ovat kiehtovia. Tänään pääsin tutustumaan Kokkolan edustalla olevaan Tankarin majakkaan. Sinne kesti mennä Jenny-laivalla 1,5 h ja sama takaisin. Perillä olimme reilun tunnin.

Majakkaan pääsi

sisälle kerrallaan vain kuusi ihmistä. Edellisten piti tulla pois ennen kuin seuraavat saivat mennä. Ymmärsin hyvin yskän, kun olin kirmaissut kapeat portaat yläkertaan: sinne ei olisi mahtunut enempää. Ihan ylös ei saanut mennä, sillä siellä on helposti rikki menevä lamppu, jonka korjaaminen maksaisi maltaita. Mutta pikkuruinen huone oppaineen oli lähes ylhäällä ja sieltä otin muutaman kuvan. Majakka on reilun sadan vuoden ikäinen.

Valkoiset talot

saaressa ovat valtion omistuksessa, kertoi opas, ja ne toimivat hotelleina. Punaiset mökit ovat yksityisomistuksessa ja niihin pääsee vain harva ja valittu, mahdollisesti luotsina toimineen omainen. Harmaita taloja puolestaan saavat tavalliset ihmiset vuokrata, ja oli siellä nytkin jokunen perhe lomailemassa lapsineen.

Mukava

pikku kahvilakin rannassa oli. Lohikeittoa runsaalla voilla höystettynä, kahvit omenapiirakan ja kermavaahdon kanssa maistuivat siinä auringossa paistatellessa ja jutellessa muiden matkalaisten kanssa. Ja pian sitten laiva lähtikin takaisin päin. Tuuli oli navakka, mutta suojaakin laivassa sai.

Kirpputoripäivä

huomenna! Olen pakannut runsaasti kaikenlaista, ja seurakuntalaiset ovat tuoneet yhtä avokätisesti tavaraa torilla myytäväksi huomenna. Jo kahdeksan maissa tarkoitukseni on olla siis Vaasan torilla hengailemassa, joten tervetuloa moikkaamaan, tutut ja tuntemattomat!

Meillä

on siis seurakuntamme kirppis, torilla sunnuntait ovat ilmaisia, ja koska pastorimme lomailee vielä tiistaihin asti, me seurakuntalaiset pengoimme komerot ennen uuden työkauden alkua.

Itse olen

ommellut kissoja ja tehnyt vihkoja, vaikka menekin suhteen olen epäluuloinen. Mutta saavatpahan edes katit omistajineen tuuletusta jos ei muuta.

On aika

siirtyä sohvailemaan ja vähitellen nukkumaan uutta päivää varten. Sitä ennen kädet ristiin omien pienten ja maailmalla tapahtuvien suurten huolien puolesta. Jumalamme onneksi kuulee aivan kaiken, pienet ja suuret asiat, ääneen lausutut ja hiljaa huokaistut, kiitokset ja pyynnöt.

Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.
Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.
Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä." -Matt 28. luvun lopusta

Iloa sydämeesi ja vapautta, jonka Jeesus Kristus lahjoittaa, kun antaa sinulle, arvoisa lukijani, ja minulle, kaikki synnit anteeksi, iloon, rauhaan ja vapauteen asti!