Kategoriat: Ajankohtaista

On jo väsy, ilta on pitkällä. Hyvä päivä tämä on taas ollut kaikkineen. On sellainen loman tuntu. Olen jo reissaillut ja nyt on hyvä olla kotona. Vielä on edessä lyhyempiä ja pitempiä matkoja, kuten huomenna esimerkiksi päivän keikaus saaristoon. Siitä mahdollisesti myöhemmin.

Nukuin pitkän yön,

makeat unet. Pää kipeä pitkin aamupäivää. Ei pahasti, mutta vähän kuitenkin. Vein kesämekkoja pyykkikoneeseen, joka oli korjattu sillä aikaa, kun olin reissussa. Niiden helmat hulmusivat puoleen päivään pyykkinarulla, jonne ne ripustin.

Kastelin kukkaset,

joita yksi mukavista naapureista oli kastellut poissaollessani. Muutamiin kukkiin olivat kirvat tehneet hyökkäyksen ja minä tein vastahyökkäyksen mäntysuovan avulla. Saa nähdä, lähtevätkö kirvat vai jaksavatko ruusu, samettiruusu ja pari muuta kukkasta taistella.

Raikas, vilpoisa merituuli

Kukat ovat sellaisia,

että niitä pitää mielellään joka päivä vähän nyppiä ja hypistellä, että ne voivat hyvin. Pelakuut saunan edessä menettivät kukkansa, mutta uudet kukkasilmut puskevat läpi ja kohta ne kukkivat taas täyttä päätä. Rusakon napsimat lobeliat yrittävät sinnikkäästi kasvattaa uutta lehdistöä syödyn tilalle, mutta aika nupoilta ne näyttävät toistaiseksi. Pidän niitä turvassa pyykkituvan kaiteella, vaikka kai ne rusakot osaavat penkille kiivetä, jos oikein yrittävät. Mokomat.

Aamupäivällä

kävimme ruokakaupassa Amekin kanssa. Se on meillä yhteinen projekti joka kuukausi tai aina silloin, kun tarvetta löytyy. Amekki osti mansikoita, minä tähtään siihen, että saan poimituksi mustikoita runsain määrin. Jokohan niitä alkaisi Nivalassa olla kypsinä? Anitan kanssa on tarkoitus hipsiä metsään, jahka menen sinne suuntaan taas. Ja onhan minulla ikiomakin mustikkapaikka Vaasassa, jos siellä vaan on marjoja tänä syksynä.

Leipäjuuri

on happanemassa. Vispasin leivontakulhossa vettä, ruisjauhoja ja vähän hunajaa. Tänään lisäsin vähän vettä ja jauhoja, huomenna samoin. Sitten pääsen leipomaan.

Tein myös hapankaalisatsin. Kokeiluahan tämä on ennen kuin saan kunnolla onnistumaan, mutta mielenkiintoista sellaista.

Iltamassa ennen saunaa

 

kävin 10 km lenkillä. Samalla otin kuvia, luonto on niin kaunis, aurinkoa, tuulta ja vehreyttä! Kuvat ovat siltä reissulta.

Kissalauma

lisääntyy jälleen. Kiitos kauniiden kankaiden sekä lankojen, joita sain Topsyltä Turussa käydessäni! Samalla kuuntelin arkipäivän rukoushetkeä Patmos-radiosta. Kuuntelen sitä netin kautta. Monessa telttakokouksessakin olin ohjelman välityksellä mukana. Iso rukousaihe on viikon päästä oleva suurvaltojen johtajien tapaaminen Helsingissä. Olen huono rukoilija, mutta pyrin rukoilemaan erityisesti sen puolesta minäkin.

Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa. Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. -1 Tim 2: 1-5

Jer. 29:7 Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt, ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne.

Fil. 4:6 Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,

Hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!