Kategoriat: Ajankohtaista

Mökillä sataa

Sadeyö mökillä on erityinen. On viileää, nukuttaa mukavasti. Nukuin sikeästi, välillä heräsin sateen rätinään, satoi kovasti. Kamiinassa tuli rasahteli. Mökkikin taisi natista jossain vaiheessa. Heräsin viiden maissa tapani mukaan, mutta en jaksanut pitkään aikaan nousta, torkuttelin kauan.

Lopulta

Kävelen...

lähdin uimaan, ei satanut enää. Ulkona oli vain korkeintaan 10 astetta lämmintä. Mieleeni tuli sanonta:  mikä ei tapa, se vahvistaa. Ja niinhän siinä kävi - virkeänä nousin uimasta, verenkierto vilkastui. Köröttelin äidin luo. Hei vaan mökki, muutamaksi viikoksi!

Aamusella

pääsin lähtemään kotiin päin. Äiti jäi haikealla mielellä kuten aina, kun lähden. Ajaessani ikkunan ohitse näin hänen istuvan pöydän ääressä. Hän kirjoitti varmasti päiväkirjaansa:  Paula lähti taas! -Myöhemmin kotoa soittaessani kuulin, että lastenlastenlapsia kolmin kappalein äiteineen oli tullut ilahduttamaan isomummua, joten suru ja ikävä unohtui - hyvä!

Unikko ummullaan - serkuilla

Ajelin

Ylivieskan kautta. Menin tapaamaan serkkutyttöjä ja otin kuvia heidän ihanasta kukkapihastaan. Juotiin makoisat kahvit (kolme kupillista) ja vielä lämmintä raparperipiirakkaa, jota sitäkin meni pari palaa. Juttelimme kuulumisia ja lähdin jatkamaan taas matkaa, ja jopa oikeaan suuntaan, mikä oli mukava asia. Oli sentään useampi käännös ennen kuin olin Kokkolaan menevällä tiellä.

Sää

Serkkujen kukkaloistoa

oli erityisen tuulinen. Aina aavalle tullessani tuuli yritti siepata auton mukaansa ja kai olisi sen tehnytkin, ellei ratissa olisi ollut tykky mamma. Tykky-sanaa käytetään ainakin Teuvalla ja sehän tarkoittaa raskasta, painavaa - minulle vieras sana ennen avioliittoa. Muutenkin autoja oli runsaasti liikkeellä joka suuntaan. Myös isoja rekkoja. Välillä köröteltiin hitaammastikin, mutta hyvin kerkisin kotiin. Mikäs kiire minulla.

Serkkujen lobeliat loistossaan - rusakon herkkua!

Matkalla kuuntelin

Nina Åströmin laulamana Hilja Aaltosen sanoituksia - säveltäjää en muista, mutta kaunista musiikkia se on. Mennessäni soitin Kristoffer Strengin lauluja moneen kertaan. Palatessa radio meni yhtäkkiä päälle omia aikojaan, radio Dei. Olisi ollut mielenkiintoinen haastattelu, mutta yhtäkkiä taas cd alkoi soida. En saa itse näköjään päättää, mitä kuuntelen. Kone, mokoma, tekee sen puolestani.

Mukava

Väriloistoa - serkut

oli tulla kotiin, keskipojan perhe tuli käymään kylässä. Pistäydyin maitokaupassa ja ostin myös broilerin koipia, sellaisia pieniä, ja heitin uuniin. Vuokaan alle villiriisiä ja vettä - suolan unohdin - mutta koivet olivat maustettuja ja maukasta tuli. Saarukkakin, 1,5v, söi mieluummin sitä kuin omaa ruokaansa, jota hänelle oli mukana.

Ennen rusakon vierailua...

Muutama asia

vähän masentaa mieltä, mutta niin yleensä käy, kun tulen reissusta kotiin. On alavire ennen kuin pääsen kotiutumaan taas. Lenkille olisi hyvä kai mennä, mutta en viitsi. Huomenna sitten menen.

Olen muun muassa suuttunut

...sen jälkeen

yhdelle rusakolle. Se on nähty itse teossa, luotettavalta taholta, syömässä lobeliaa tallin seinän vierellä. Kaikki kolme lilan väristä lobeliaa se on napsinut röyhkeästi poskeensa. Kumma kun ei hoksannut hypätä vielä puutarhapöydälle, sinne siltä unohtui yksi syömättä! Älkää kertoko sille, please!

Annin Rölli-pentu, 9vk

Nostin runnellut kukkaset

saunan kaiteelle, jospa ne vaikka innostuisivat entistä enemmän kukoistamaan alennustilansa jälkeen! - Ja kuten oheinen raamatunkohta osoittaa: ruokaa ne tarvitsevat rusakot siinä kuin linnutkin - tosin voisivat valita jotain muita kuin puutarhakukkia, se on minun mielipiteeni!

Hauskaa ja rentouttavaa lomaa kaikille lomalla oleville ja iloista mieltä, arvoisa lukija, joka tapauksessa!

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?

"Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! -Matt 6. luvusta