Kategoriat: Ajankohtaista

Liikkuminen väsyttää ja se tietää sitä, että uni tulee helposti. Eilen kävelin yli 12 km päivän aikana. Väsytti tolkuttomasti jo kymmeneltä, mutta heräsin kyllä viideltä, kun harakat taas kerran kerran suunnittelivat päiväohjelmaansa ikkunani alla.

Auton suhteen

rukoilen viisautta. Ehkä pitäisi luopua koko kärrystä. Eilen vein sen huoltoon ja katsastettavaksi. Iltapäivällä kävelin hakemaan sen, siinähän sitä lenkkiä tuli. Vanha auto, paljon kuluja. Kesän aikana antaa erityisesti antaa vapauden marjastaa ja reissata, jos huvittaa. Mutta järjestelykysymys tietysti sekin, miten menonsa organisoi.

Tuula-serkkuni,

yksi kolmesta Tuula-nimisestä, yli 60 serkun sarjasta, antoi minulle kai 50 vuotta sitten 6 henkaria joululahjaksi. Niitä on vielä 2 jäljellä. Hän oli virkannut niihin vaalean violetit päälliset. Kiitos Tuula sinne Ylivieskaan - lahjasi ei taannoin mennyt hukkaan vaan siitä on ollut paljon hyötyä ja iloa!

Innostuin virkkaamaan jäljellä oleviin puisiin henkareihin vastaavanlaiset päälliset. Vaatteet pysyvät hyvin näissä ja ne ovat minun silmääni nättejä! Vielä ainakin yksi henkari odottaa päällystämistä.

Löysin

kielo-paikan aika läheltä kotiani kävellessäni. Kauniita, suloisen tuoksuvia. Laitoin maljakon verannan ikkunalle, liian voimakkaasti ne tuoksuvat sisällä.

Sain kielo-deodoranttia ystävältäni Helinältä, kun olin jotain 10-vuotias. Minulla oli nimipäivä silloinkin juhannuksen paikkeilla, kuten se on nytkin juhannusaattona, ja olin perunapellosta saviheinää kiskomassa, kun ystävä tuli lahjapussinsa kanssa. Olin suuresti otettu moisesta lahjasta, ensimmäinen lajiaan.

Kelloni katosi

eilen. Arvelin pudottaneeni sen kävellessäni, sillä sitä ei löytynyt mistään. Rukoilin, että se löytyisi ja jälleen kerran epäuskoni joutui häpeään. Iltamassa ovikello soi ja naapurin nuori mies seisoi oveni takana kelloni kourassa. Kello oli löytynyt pihalta. Mistä hän tiesi, että se on minun? No, siitä, että hän on palauttanut sen aiemminkin minulle, kun olin unohtanut sen saunalle. Nolotti melkein, mutta ei aivan. Ihana, kun on tuollaisia naapureita! Olen suuresti kiitollinen heistä kaikista.

Leivoin

sämpylöitä eilen. Jauhot - ruis ja vehnä - ja hiivaa kylmään vatkasin kylmään veteen varhain aamulla. Iltapäivällä vatkasin lisää, lisäsin jauhoja, kauranleseitä, siemeniä, kuivattua nokkosta, liraus siirappia, suolaa, kuminoita. Illalla myöhään nostelin taikinan salaattiottimilla sämpylöiksi, kävin lenkillä välillä ja sitten paistoin ne. Niistä tuli taas suun mukaisia - syön ihan liikaa, kun pääsen alkuun!

Töissä

tulee hauska päivä. Menemme lilliputti-ajelulle; se on pieni juna, jolla körötellään pitkin rantoja. Neiti 3v tulee kanssani ja myöhemmin myös luokseni. Muutenkin tämä viikko on alkavan loman tuntua. Huomenna meillä on kesäjuhla äideille ja lapsille, on Setlementin 70v juhlaa jossain yksikössä, on perjantain kesäretki Luotoon.

Rohkaisu,

luottamus ja rukous Jumalan sanasta tälle päivälle:

Tämä on minun liittoni heidän kanssansa, sanoo Herra: minun Henkeni, joka on sinun päälläsi, ja minun sanani, jonka minä suuhusi panen, eivät väisty sinun suustasi, eivät lastesi suusta eivätkä lastesi lasten suusta, sanoo Herra, nyt ja iankaikkisesti. -Jes 59:21

sekä rukous Jumalan omaisuuskansan puolesta:

Rukoilkaa rauhaa Jerusalemille. Ne tulevat menestymään, jotka sinua rakastavat. -Ps 122:6

Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä. -1 Moos 12:3

Iloista ja siunattua päivää sinulle, arvoisa lukijani, tänäänkin!