Kategoriat: Ajankohtaista

Sadetta odottelin, laitoin oikein kastelukannun rännin alle. Pari tippaa sinne kai tippui ja nekin varmasti kuivuivat yksinäisyyttään. Toivottavasti viljelijöiden pelloille satoi, se olisi tarpeellista meidän kaikkien kannalta.

Matkamittari

kännykässä oikein oikein näppärä juttu. Tänään olen kävellyt 11 km. Töissä jonkin verran, illan tullen kävin Prismassa kävellen ja sieltä haahuilin hautausmaille kastelemaan Arin haudan. Jostain syystä minua itketti, mutta en jaksanut jäädä miettimään mistä se johtui, vaan jatkoin matkaani muina miehinä. Kiersin Tiklas-lammen ja muistin lähempänä kaupunkia, että tarvitsen autooni lasten istuinkorokkeen. Kävin ostamassa sellaisen Halpa-Hallista. Muutaman tölkin bongasin ja kuljetin kauppaan mennessäni.

Luin loppuun

yhden orpopojan onnellisesti päättyneen tarinan. Vanhojen kirjojen tarinoissa on jotain nostalgista. Niissä on tunnetta ja lämpöä. Onneksi minulla on niitä vielä jonossa odottamassa iltojeni iloksi. Tämän tarinan nimi oli Sateenkaaren silta, jonka Valitut Palat on lyhennyttänyt.

Onnistuin pesemään pyykkiäkin. Kesällä tuntuu sekin helpommalta kuin talvella. Yhden pestyistä matoista laitoin eilen tuvan lattialle, kun tytär tuli lapsineen käymään. Olkoon siinä. Juhannukseksi laitan luultavasti lisää mattoja, kunhan pesen ensin lattiat.

Tiistai-iltana

Tarjuska oli tekemässä vihkoja kanssani. Hän taitteli papereita ja minä rei`itin ja ompelin. Samalla rukoilimme ja suut kävivät, kun vaihdoimme elämäntarinaamme. Oli hoitava ilta. Jäätelöä nappasimme jossain välissä, luimme Raamatusta Jesajan kirjasta pätkän. Nyt vihkoja on tarpeellinen määrä syksyn joulunlapsi-paketteihin, joita tarkoituksemme on tehdä taas 120. Meillä alkaa olla aika hyvin tavarat koossa. Lokakuun lopussa paketoimme kuten kahtena vuonna aiemminkin.

Tänään minun oli tarkoitukseni

mennä Strömsöhön, jossa oli puutarhailta. Mutta seuralaiseni, Neiti 3v, ei joutanut lähteä mukaani, sillä hänen piti pitää seuraa Neiti 1v:lle, että äitinsä saa tehdyksi jotain kotihommia. Niin ne joutuvat lapsoset jo pienenä töihin tietämättään ja hyvä niin. Itse asiassa olin itsekin väsynyt, joten jäin mielelläni kotiin tai siis kävin kävelyllä ja olin omassa rauhassani. Ehkäpä myöhemmin kesällä tulee käytyä kyseisessä paikassa.

Eilinen reissu

Maalahden kirkkoon heprealaisten laulujen iltaan oli monin tavoin hoitava. Nukuin sen jälkeen kuin tukki, heräsin vasta, kun kännykkäni kukko oli kiekunut itsensä väsyksiin, mutta sentään heräsin. Mielialalla on sangen suuri merkitys. Kun olen pahalla mielellä, uni ei tule väsymyksestä huolimatta. Eilen taas nukahdin välittömästi ja nukuin syvää unta. Suosittelen kuuntelemaan ääninäytteen lavr.fi -sivustolta, joka on eilisen muusikkoperheen sivusto. He musisoivat nettisivujen mukaan Ylistarossa su 15.7. klo 14. Kenties menen kuuntelemaan heitä silloinkin.

NAAPURIN juhannusruusu!

Ripustin

juuri taas yhden virkkaamani kukkapurkin, tällä kertaa saunatuvan edustalle. Meillä on niin tosi nätti piha jälleen. Juhannusruusut tosin näyttävät kärsivän, samoin yhdet vaaleanpunaiset. Jotkut ötökät tai kuivuus niitä vaivaa, harmillista! -Juttelin erään entisen talon asukkaan kanssa lenkillä ollessani, kun hän pyöräili vastaani. Perhe muutti vuosi sitten täältä omakotitaloon.

Kävelylenkin varrelta

MOT-ohjelma

maanantailta kannattaa katsoa. Siinä kerrotaan, kuinka huijarit nyhtävät vanhuksilta rahaa soittamalla poliisin nimissä. Eräs nainen puolestaan kertoi tekevänsä 12 h/päivässä nettityötä, jonka kautta hän paljastaa huijareita, jotka facebookin kautta huijaavat (meitä) naisia, jotka rakastuvat heti, kun joku kehuu ja puhuu mukavia. Hetken päästä naiset lähettävät innosta palaen rahaa kyseiselle hepulle, joka kehittelee tarinan, jonka nainen uskoo tai on uskovinaan. Jotkut tietävät tulevansa huijatuksi, mutta maksavat kuitenkin, sillä onhan ihanaa kuulla suloisia sanoja, joita ei muuten kuulisi...

Itsellenikin tuli tänään kaveripyyntö

mieheltä, joka näytti olevan kahden uskovan naisen kaveri ja hetken kuluttua vielä kolmannenkin, jotka tunnen. Satuin näkemään jälkimmäisen, joka sanoi ottaneensa miehen kaveriksi, koska tämä oli hänen uskovan tuttunsa kaveri myös. Soitin tälle yhteiselle tutullemme, ja hän kertoi, että oli vahingossa ottanut miehen kaveriksi, ei tunne tätä. Tuskin se kolmaskaan nainen häntä tuntee. Näin mies kerää meitä naisia, jotka tunnemme toisemme ja ujuttautuu kaveriksi. Paitsi että ilmoitin hänet roskapostiksi ja toiset naiset poistavat hänet listoiltaan. Ei pidä ottaa kaveriksi heppuja, joita ei tunne.

Jesaja kuvaa

Kalajokivarressa 2017

pelastuksen ajan ihanuutta näin:

Ja siellä on oleva valtatie, ja sen nimi on "pyhä tie"; sitä ei kulje saastainen; se on heitä itseänsä varten.

Joka sitä tietä kulkee, ei eksy - eivät hullutkaan.

Ei ole siellä leijonaa, ei nouse sinne raateleva peto; ei sellaista siellä tavata: lunastetut sitä kulkevat.

Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo.

Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat. -35:9,10

Herran hyvässä hoidossa

jatkan matkaani, uskossa turvaten Vapahtajaani. Toivottavasti sinäkin, arvoisa lukijani!

jk. Huomenna huristelen äitini luo - kirjoitan siellä kännykkäblokia, mikäli ennätän; phakkola.wordpress.com -sivulta se löytyy siinä tapauksessa.