Kategoriat: Ajankohtaista

Unelmieni aarrekartta! Vielä vähän mahtuisi lisää alareunaan...

Olen nauranut vesissä silmin työkaverin sanoille. Olimme puhuneet painonhallinnasta, terveydestä ja ruokaresepteistä, jolloin Kaarina tokaisi vilpittömän tosissaan: kovat piippuun! Nyt vihreän teen juominen alkaa - ja mihin lie muihin muutoksiin hän aikoikaan ryhtyä. Kyllä me kaikki innostuimme, ei sen puoleen.

Hehkutusta

meikäläisellä riittää, kun entisistä pääsen niin uudet intoilun kohteet odottavat. Olen sangen tyytyväinen, sillä kävin tänään kuukauden tauon jälkeen avannolla. Pakkasta on kai noin -15 astetta ja tuuli oli laiturilla jäätävä. Mutta vesipä sitten tuntuikin lähes lämpöiseltä, kun olin selviytynyt pitkän laiturin toiseen päähän.

Minulla on Amekin lahjoittama pitkä toppatakki ja sen alla ei voi palella. Kun on lisäksi parit merinovillahousut ja -paita, pitkät villasäärystimet, pipo ja huppu sekä ystävältä joskus saamani nahkakintaat, niin nautin kovasti kävelystä ja terveydestäni.

Olen seurannut

päänsärkyilyäni suurennuslasilla. Luulen, että jos nukun liian kauan, pää tulee kipeäksi. Täytyy vähentää unta. Eilen menin puolilta öin nukkumaan ja nukuin 7h. Pää ei ollut aamulla yhtään kipeä. Toissayönä sen sijaan nukuin 9 h ja kun heräsin, se mätkähti kipeäksi. Onneksi on läjä romaaneja odottamassa lukemista, joten illat kuluvat hauskasti, jos en muuta ajankulua keksi. Ei sovi nukkua liikaa.

Pistetään haisemaan!

Töissä keitämme huomisaamuna ison kattilallisen aineenvaihduntaa lisäävää kaalikeittoa. Sillä dieetillä en ole koskaan ollutkaan. Mielenkiintoista. Kun soitin työasiaa Lailulle, hän kertoi Toisesta Reseptistä, jota valmistamalla ja nauttimalla elimistö puhdistuu. Ja uskon, että se lisää vastustuskykyä. Kotimatkalla poikkesin siis kauppaan, 4 sitruunaa ja 4 valkosipulia tarttui mukaani.

Resepti elimistön sisäiseen kuuraukseeen kuuluu näin:

- kiehauta 3 l vettä, lisää siihen pilkotut, pestyt sitruunat kuorineen sekä valkosipulit.

-jäähdytä, siirrä jääkaappiin tiiviisti umpioituna, pidä siellä 3 pv.

- siivilöi, siirrä juoma tiiviissä pullossa jääkaappiin.

- nauti 3 rkl puoli tuntia ennen ruokailua. Kestänee n. 40 päivää. (Riippuu varmaan kuinka monesti päivässä syö...)

Tämän pitäisi siis erinomaisen hyvin puhdistaa elimistöä. Voin uskoa sen. Jos ei noilla aineilla tapahdu mitään, niin ei sitten millään. Minulla on nyt suuri motivaatio puhdistaa ja tervehdyttää elimistöäni, että pääsen matkalle huhtikuulla. Ja että pysyn terveenä, sikäli kuin se minusta riippuu.

Kirjoitin

Kesällä Hangossa JM-perheen kanssa

toisen blogikirjoitukseni www.lhpk.fi -sivustolle. Lähetin sen koeluettavaksi Timo-pastorille. Palautteesta ymmärsin, että se oli niin tiiviisti pakattu kuin tiivistemehu, jonka suhde on 1/9. Siitä ei minua tuntematon henkilö pääse helposti kärryille. Niinpä uimareissullani kävellessä keksin ihan uuden idean, mistä kirjoitan. Tulin kotiin, söin pari voileipää ja join sitä terveelliseksi mainostettua vihreää teetä. Sen jälkeen kirjoitin juttuni.

Kun olin lähettämässä sitä, tajusin, että se oli ihan eri aihe kuin minkä olin kävellessäni keksinyt ja päättänyt! No, katsotaan, läpäiseekö se vastaavan pastorin seulan vai kirjoitanko vielä uusia versioita.

Jos Herra suo,

olen menossa 23.-25.3 Huojentavan kirjoittamisen viikonloppuun Björköbyhyn. Aiemmin kerroin, että en voi ajaa sinne, mutta silloinhan ajokieltoni jo päättyy, jos siis pysyn terveenä. Odotan kovasti tuota viikonloppua, sillä tarvitsen sanoja ja ajatuksia, joiden kautta voin purkaa ajatuksiani yhä paremmin.

Minua puhuttelee

usein Raamatussa Saulin kohtalo. Hän teki sen kohtalokkaan virheen, ettei ollut kuuliainen Jumalan sanalle. Kuuliaisuus on tärkeämpää kuin se, että onnistuisimme täydellisesti tehtävissämme. Tämän kun aina muistaisimme. Sano vain sana -opettaa:

Koska olet hyljännyt Herran sanan, on hän myös hyljännyt sinut. -1. Sam 15:23

Vaikeassa valintatilanteessa Saul toimi ennemmin kuunnellen omaa järkeään ja toisia ihmisiä kuin Jumalan Sanaa. Hän pelkäsi ihmisiä ja heidän reaktioitaan mutta ei pelännyt tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan selvää käskyä vastaan.

Kumpaa sinä kunnioitat ja pidät arvossa elämässäsi: toisen ihmisten mielipiteitä vai Jumalan Sanaa? Kumman mukaan sinä valintatilanteessa ojentaudut? Kummalle käännät selkäsi ja kummalle kasvosi, silloin kun ne ohjaavat käymään vastakkaisiin suuntiin? -LHPK

1/2017

On aika

sytyttää tuikku pimenevään iltaan. Pyykkitupa odottaa ja sen jälkeen sauna. Olen kovin kiitollinen hyvälle Jumalalleni! Toivottavasti sinäkin voit olla, arvoisa lukijani!

Hyvä mieli on kuin alituiset pidot.-Snl 15:15