Kategoriat: Ajankohtaista

Ihmeellinen aurinko paistaa taas!

Rakastan valon lisääntymistä syksyn jälkeen! Eilen hätkähdin, että tuli on irti, kun aurinko kirkasti kodin pitkästä aikaa.

Jännitän pakkassäitä

liittyen autoiluun. Aamulla hermostutti, käynnistyykö kärry, vaikka se poloinen ei ole mitenkään osoittautunut hitaaksi innostumaan. Heti hörähti käyntiin, hain Amekin ja köröteltiin kirkkokahveja keittelemään, messummehan alkaa klo 9.30. En ole kova hermoilemaan, paitsi joskus ja joitakin asioita, mutta kaiken kaikkiaan kuvittelen olevani aika viilipytty. Voihan se olla harhaa ja huonoa itsetuntemusta, mutta nyt juuri arvelen asioiden olevan tällä tolalla.

Erityisen tyytyväinen

Uimareissulla

olen itseeni, kun sain käydyksi avannossa ja tehdyksi reippaan lenkin. Hiukan liikaa minulla oli vaatteita, tuli turhan kuuma. Ennen lähtöä oli mukamas flunssankin oireita, ettei olisi tarvinnut lähteä. Että ihminen viitsiikin olla laiska ja yrittää pettää itseään, vaikka tietää, miten pirteä olo tulee ulkoilusta ja pikku pulahduksesta!

Myös siihen

olen polleana, että hallitsen kännykkääni kohtalaisesti. Keskipoika kävi perheineen eilen ja sain häneltä lisävinkkejä. Vähitellen otan hommaan haltuun ja kyselen uudestaan, jos unohdan.

Kirjallisuuskaksoset

Mutta puntarilukema

on vähän masentava ja ennalta arvattavissa. Pari kiloa on kertynyt pimeyslisää. Lenkkeilyä on lisättävä ja iltasyöntiä vähennettävä. Luulen onnistuvani, sillä päivät pitenevät ja valo lisääntyy. Kun paastonaika alkaa, lopetan pullan syönnin. Kuka alkaa porukkaan? On hauskempi jättää pulla syömättä, jos tietää, että joku toinenkin ryystää pelkkää kahvia!

Neiti Marplen

 katson tänään, siinä on hauskoja puitteita. Murhat eivät innosta, mutta hyvät näyttelijät, maisemat ja muu rekvisiitta.

Sano vain sana -kertoo tänään:

Ja he kokosivat sitä joka aamu sen verran, kuin kukin tarvitsi. -2. Moos 16:21

- - Me kristityt olemme myös elämän erämaassa. Emme ole vielä päässeet Luvattuun maahan vaan olemme vielä matkalla. Egyptin orjuus on takana, ja kasteessamme me ylitimme jo Punaisen meren. Suuri haasteemme on nyt riittävä ravinto, jotta emme näänny kesken matkan.

Onneksi Jumala varustaa - - saat evästä Jumalan sanasta, kun luet tai kuuntelet sitä. Hartauskirja tai saarnan kuunteleminen - - tuo vielä lisäravintoa.

Meille on tarjolla myös viikottainen ruoka Pyhässä ehtoollisessa. Se on todellista taivaan mannaa, koska siinä me saamme syödä taivaasta tulleen Vapahtajan ruumiin ja veren. Samalla saamme saarnassa Jumalan sanaa taas viikon tarpeisiin. - -

On aika

Eilen leivoin rieskaa

siirtyä sohvaa kuluttamaan ja nauttia päivän painumisesta iltaa kohti, omasta rauhasta ja levosta. Siunattua päivää myös sinulle, arvoisa lukijani!