Kategoriat: Ajankohtaista

Hymynaama

Pikkarainen kokeilu kännykällä! Terveisiä Nivalasta - tulin äidin luota tänään (keskiviikkona).

Ajelin

Maanantaiaamuna pimeän aikaan ja yllätyin, sillä minua pelotti ajaminen, pimeys ja jäinen tie. Mieleen nousi vahvasti neljän vuoden takainen kolarimme tyttären kanssa. Ja enhän ole ajanut kuin kaupunkiajoa koko talven. Kaikki suhauttivat ohitseni, vaikka ajoin niin lujaa kuin uskalsin. Lähes 80:aa. Kun päivä vaaleni poistui pelkokin!

Äidillä

Oli flunssa, paheni viime yön aikana. Sitähän on paljon liikkeellä. Tein makoisan kakun, jota kävivät veljien perheet ja muutkin maistelemassa ja äitiä onnittelemassa.

Mukava

Olla taas kotona; aamulla töihin. Koska en ole varma, saanko talteen tämän, yritän julkaista. Toiveikkaasti: hyvää ja siunattua yötä, arvoisa lukijani!

Jk. Saa nähdä miten niitä kuvia tänne saadaan...

Perjantai-iltana

Kokeiluni tyssäsi kuin kanan lento, sillä en osannut julkaista blogikirjoitusta kännykällä! Ilmeisestitietokone- ja kännykkäneuvonantajanijoutuvat tekemään töitä ennen kuin se onnistuu. Uudella kännykällä ottamiani kuvia en liioin osaa/voi laittaa, mutta juuri keksin, että vanha kunnon canon-kamera elää ja voi hyvin, joten nappasin sillä pari kuvaa - kissoista tietenkin!

Työviikko

jäi tyngäksi, sillä torstain olin Arkipajalla ja tänään Vestiksessä perhekahvilaa pyörittämässä muskareineen. Mukavia äitejä, mukavia lapsia. Isätkin ovat tervetulleita, jos ovat kotosalla lapsineen ja äiti töissä. Olin viluinen aamulla, arvelin jo perineeni flunssan äidiltäni, mutta toivottavasti niin ei käy. Sen takia jäinkin kotiin illaksi, vaikka Lenen luona olisi ollut ompeluseurat tänä iltana.

Lipasvahdin homma

Kattikansa on lisääntyvää sorttia

on tuttua aiemmilta vaalipäiviltä. Tänään olin Gerbyn S-marketin aulassa parisen tuntia lippaan seurassa. Lopuksi kävin äänestämässä itsekin. Melkein jatkuvasti kulki äänestäjien virta luukulta koppiin ja takaisin.

Osasin varautua vetoiseen aulaan ja olin pukeutunut niin vankasti, että sain aukoa vetoketjua, ettei tule hiki. Virkkasin yhden villasukan valmiiksi sekä yhden norsun tuona aikana. Tapasin myös joitakin tuttavia, joiden kanssa vaihdoimme kuulumisia. Ei mennyt aika polusta ollenkaan, kuten äiti tapasi sanoa.

Olen aloittanut

Raamatun lukemisen alusta samalla kun luen Sano vain sana -hartauskirjaa. Siinä edetään käyden läpi joka kirja Raamatusta. Niitähän on 66, joten joskus on luettava pitemmästi, joskus seuraavan päivän teksti on jo seuraavasta luvusta. Keskeiset kohdat on nostettu esiin. Kirja tuo uutta näkökulmaa Raamatun sisältöön.

Löysin hauskan

sarjan teeveestä, tai paremminkin Areenasta. Kekseliäs nikkari -sarja kertoo norjalaisesta perheestä tai sen isästä, joka tekee keksintöjä perheensä iloksi. Legoja syövän imurin, lasitornin ladon katolle ja kauniita lyhtyjä vaimonsa iloksi. Samalla kudon, virkkaan tai käännän kissan tassuja oikein päin ja täytän niitä vanulla.

Eilisillankin olin yksin kotona ja taidan ruveta nauttimaan oikeastaan näistä yksinäisistä illoistani. Eipä sillä, ettenkö olisi iloinen, jos minulla olisi joku oma ihminen, nimenomaan mies, jakamassa iltoja kanssani. Mutta se ei saisi rajoittaa omaa elämääni ratkaisevasti enkä minäkään tahtoisi elää toisen elämää vaan omaani. Eipä sellaisia sopivia miehiä vaan näy eikä kuulu mailla eikä halmeilla, mutta jos Jumala suo, niin ehkä sellainen pompsahtaa joskus jostain noin vaan! Se olisikin vasta ihmeellistä, mutta eikös niitä ihmeitä satu - ainakin joskus, ainakin joillekin!

Muutama ajatus Sano vain sana -kirjasta:

Vaihtopöydältä, ehkä luen, ehkä en - lukemista on oltava!

Siitä asti, kun minä menin faaraon tykö puhumaan sinun nimessäsi, hän on tehnyt pahaa tälle kansalle, etkä sinä suinkaan ole kansaasi vapahtanut. -2. Moos 5:23

Kristitylle vastoinkäymiset ja vaikeudet eivät koskaan ole merkki siitä, että Jumala on heidät hyljännyt. - - "Minä olen antanut heille sinun sanasi ja maailma vihaa heitä, koska he eivät ole maailmasta." Joh 17:14. Kaikkialla siellä, missä Sanaa puhtaasti julistetaan, se synnyttää elämää. Samalla se synnyttää vastustusta. Faarao ei suostu vain katsomaan hiljaa sivusta, kun hänen orjansa vapautetaan. - - Kristillisellä kirkolla on kaikki hyvin, jos maailma sitä vastustaa. - - jos maailma alkaa suosia kirkkoa, kristittyjen tulee huolestua. Näin siksi, koska maailman ystävyys lankeaa kristittyjen osaksi vasta silloin, kun he piilottavat sanoman ristiinnaulitusta. Sanoma rististä on hullutus ja kuoleman haju kadotukseen matkaa tekevän maailman keskellä; 1 Kor 1:18 ja 2 Kor 2:15. Faarao ei siedä rinnalleen toista hallitsijaa. - -

Tällä Sanan viitoittamalla tiellä ei kasvukivuilta voi välttyä. Tällä tiellä Kristus kulkee omiensa kanssa. Tämä tie johtaa Isän luokse Taivaaseen.

On aika

lueskella ja tehdä käsitöitä. Syödä jotain hyvää, juoda glögiä. Nauttia illasta ja yksinolosta, sikäli kuin se ei ala hermostuttaa. Silloin on soitettava jollekin ystävälle.

Siunattua viikonloppua sinulle, arvoisa lukijani!