Kategoriat: Ajankohtaista

Sama meininki kuin vuosi sitten

Heräsin viiden maissa, liian aikaisin. Mutta juuri aamu on parasta aikaa monille asioille. Silloin oivallan asioita, jotka ovat kai päässäni muhineen yön ajan, tai sitten unen jälkeen olen kykeväisempi ymmärtämään.

Ihmettelen

2016 hankin nastakengät, erinomaiset lenkkeillessä liukkaalla

Jumalan viisautta. Lähes joka päivä näen nykyään, miten suurenmoisesti Jumala on minua johdattanut. Elämä, jonka Jumala on minulle antanut, on ollut sellaista elämänkoulua, jonka syvistä kaivoista saan ammentaa viisautta uusiin tilanteisiin. Kristukseen on kätkettynä kaikki tiedon ja viisauden aarteet ja siitä minä olen elänyt ja elän edelleen. Luther selittää asiaa tänä aamuna:

Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti.-Joh 6:51

- - Tähän Kristuksen luokse sieluni jää, ettei minun tulisi nälkä ja jano. Tämä mies ei valehtele minulle. - Nämä sanat - - on otettava hyödyksemme. Näihin turvaten menen illalla levolle ja nousen aamulla. Näihin sanoihin tahdon luottaa, niihin nukkua ja niissä valvoa, niissä tehdä työtä, niissä kohdata kaikki vaarat. Vaikka kaikki särkyisi pirstaleiksi - - Kristus ei hylkää minua, kunhan vain pakenen hänen luokseen. Nämä sanat ovat varmat. Hän sanoo: Turvaudu minuun, tule luokseni niin saat elää. - - Ota nämä sanat omiksesi, omaantuntoosi ja ole varma niiden totuudesta, Hän, joka puhuu, ei petä meitä. -Mannaa Jumalan lapsille (vähän mukailtuna)

Eilinen päivä

Helmikuu 2016

oli täynnä elämää. Heräsin hermostuneena viideltä, auto oli vietävä 4 km:n päähän korjaamoon, kuskin ikkuna singahti oven sisään kirkkoreissulla pari päivää aiemmin. Olin verhoillut aukon parhaani mukaan.

Ennen seitsemää lähdin ulos elmukelmurullan kanssa sekä läpinäkyvän pukupussin. Niistä aioin viritellä ikkunan umpeen. Kiskaisin elmukelmun laukusta, mutta rulla oli hävinnyt, vain pakkaus jäljellä! Kurkistelin auton alle, oliko se lennähtänyt vauhdissa sinne. Ei näkynyt missään. Ei onneksi näkynyt rottaakaan, sillä niitäkin on poukkoillut taas pihamaalla - eivät poukkoile kauan.

Pukupussi oli käypä apu, sekä ylä- että alareunasta oven väliin. Kova tuulen kohina ja pukupussin lepatus korvissani huristelin kohti korjaamoa. Ei paljon liikennettä, sopiva sää. Onneksi luottopojat työssään, sain jättää auton heidän hoiviinsa. Kävelin kotiin, kolme varttia. Suihkuun, aamupala ja töihin hyvällä mielellä ja helpottuneena.

Keskellä pihaa kökötti elmukelmuni töistä tultuani. Poimin sen mukaani muina miehinä.

2017

Iltapäivällä

sama kierros toisinpäin. Kävelin hakemaan korjatun auton. Ovi purettu, hissisysteemi vaihdettu. Ikkunoita ei ole syytä turhaan aukaista pakkasella, kun on sähköavaajat. Onnellisena köröttelin kotiin iloisena siitä, että autossa on ikkunat.

Kummipoika

oli Lontoosta käymässä ja poikkesi iltasella luonani isänsä kanssa. Mukava, kun kävivät ja saimme rupatella ja vaihtaa kuulumisia.

Illalla saunaan,

2017

pyykkitupaan ja Doc Martinia Areenalta katselemaan. Sarja on mielestäni opettavainen ja kertoo, millaisia me ihmiset olemme. Lisäksi ohjelmassa annetaan hyödyllisiä neuvoja moniin lääketieteellisiin asioihin, ihmissuhdeasioista puhumattakaan. Pidän kovasti yksioikoisesta Martinista, jolla on saanut huonot eväät sosiaaliseen elämäänsä, mutta joka kykenee kasvamaan ihmisenä. Sitä toivon itselleni elämäni loppuun asti ja läheisilleni samoin. Ilman ihmissuhdetaitoja elämä voi mennä itseltä ja läheisiltä, jos ei nyt pilalle, niin ainakin olla vaikeaa ja aiheuttaa ongelmia.

2017

On aika

lähteä lompsimaan töihin. Aamukahvit juotu, aamupala syöty. Kiitollinen mieli, vaikka pää onkin vähän kipeä liian vähästä unesta. Päänsärkyäni on helpottanut, kun pidän ikkunaa makuuhuoneessa raollaan yön ajan. Aivot saavat kai happea paremmin.

Siunattua päivää, arvoisa lukijani!