Kategoriat: Ajankohtaista

Tämä piirakka oli aika hyvää

Lutherin mannasta tälle päivälle on jaettava jotain, sillä se puhuttelee minua monellakin tavalla:

Minä odotan Herraa, minun sieluni odottaa, ja minä panen toivoni hänen sanaansa. -Ps 130:5

- - Jumala on lapsiaan kohtaan niin ihmeellinen, että hän tekee heidät autuaiksi viemällä heidät luonteeltaan vastakkaisiin ja vastakohtaisiin tiloihin. Ovathan toivo ja toivottomuus toistensa vastakohtia. Siitä huolimatta Jumalan lasten on toivottava toivottomuudessaan. Pelkohan ei ole mitään muuta kuin epätoivon alku ja toivo on pelastuksen alku.

Näiden vastakohtaisuuksien on oltava meissä siksi, että meissä on kaksi luonnoltaan vastakkaista ihmistä, vanha ja uusi. Uuden täytyy toivoa hellittämättä ja tulla korotetuksi. Nämä molemmat ovat samassa ihmisessä, vieläpä samassa Jumalan teossa. Niinhän kuvanveistäjäkin kehittää kuvan muotoa poistaessaan ja hakatessaan irti puusta sen osan, joka ei sovellu kuvaan. Samoin uutta ihmistä muodostava toivo kasvaa siitä pelosta, joka leikkaa pois vanhan Aatamin. -Mannaa Jumalan lapsille

Sunnuntain vietin

Lauantain töitä. Pahvit hyllyjen pohjalla ovat kätevät

messussa, siis koko aamupäivän. Sen jälkeen kävelin Amekin kanssa kotiin ja söimme yhdessä, vaihdoimme ajatuksia, kuulumisia, rukoilimme ja joimme kahvit päälle. Saattelin häntä kotiin päin samalla kun itse jatkoin avannolle. Unohdin varapaidan kotiin, mutta pistelin rivakkaa tahtia ja toivoin, etten saa kylmää paluumatkalla.

En saanut, sää oli onneksi sen verran leuto. Avantosaunan pukuhuone on melkoinen terapiahuone. Ei siellä välttämättä mitään kummoisia jutella, mutta ilmapiiri on lämmin ja hyväksyvä. Kukin saa olla niin kuin on. Pidän siitä.

Nokka kohti

työpaikkaa piakkoin, normityöpistettä Asemakadulla. Sieltä huristelen aamusession jälkeen lauluhetken pitoon toiseen paikkaan, jossa en ole aiemmin käynytkään. Iltapäivästä en vielä tiedä. Ehkä kudon sukkia, ehkä teen jotain muuta, se jää nähtäväksi. Iloitsen tästä päivästä, on hyvä mieli.

Kiitollinen mieli on kuin alituiset pidot

- niin se on!

Jumalan siunausta tähän päivääsi, arvoisa lukijani!

jk. Mielessäni on syöksyä kylppärin kimppuun siivousmielessä iltapäivällä työstä palattuani! Ilmoitan sen näin kirjallisesti, niin on suurempi into ryhtyä myös toimeen eikä vain aikoa!