Kategoriat: Ajankohtaista

Heräsin puoli neljältä. Siirryin peitto kainalossa sohvalle, kuuntelin Efesolaiskirjeen Netraamattu.fi -sivustolta ja torkuin. Jatkoin Hetkipalveluksen kuuntelemisella ja nukahdin lopullisesti vähäksi aikaa. Pää oli kipeä vielä herätessäni aamuun.

Etsin koneelta

Markus Pöyryn opetuksen ylöstempaamisesta. Se löytyy lhpk.fi -sivustolta, 1.2.2015 NimelläSeurakunnan ylöstempaus Raamatun valossa(opetukset). Suosittelen kovasti, että kuuntelet sen, hyvä lukijani. Opetus ei ole musta tuntuu-tyylillä kerrottua, vaan Markus perustelee asiat Raamatulla. Hän selittää aluksi, että näistä asioista saa olla eri mielipiteitä, ne eivät ole ratkaisevia siihen nähden, voimmeko käydä samaan ehtoollispöytään esimerkiksi.

Muuan kohta, josta itsekin ennen tämän opetuksen kuulemista muutama vuosi sitten olin eri käsityksessä, on kohta, jossa puhutaan toiset otetaan, toiset jätetään - Matt 24. luvussa. Jätetään tarkoittaa alkukielen mukaan kuulemma sitä, että nämä saavat synnit anteeksi. Ne jotka otetaan sen sijaan ovat niitä, joille käy huonommin. Suosittelen kuuntelemaan, että saat kuulla Raamatun kohdat, joilla asioita perustellaan.

Kahta ylöstempausta ei ole, on vain viimeinen päivä, jolloin kaikki tapahtuu. Minäkin uskon sen, koska Raamattu on luotettava. Jumalan Sana on totta, se ei valehtele eikä petä. Jumalaan voi luottaa. Kaikki muu pettää ennemmin tai myöhemmin, mutta Jumala ei koskaan. Siksi on niin tärkeää nojata koko painollaan vain Häneen.

Eilen

60 kampaa pojille Joulunlapsi-paketteihin 2017

käväisin eräässä pienessä naisten vaatehtimossa. Myyjän kanssa kehkeytyi hiukan keskustelua hengellisistä asioista ja kerroin seurakunnastamme ja toivotin Jumalan siunausta lähtiessäni. Hyvä reissu.

"Työpaikan vauva" - ja minulla on vauvoja omastakin takaa!

Työpäivä

oli onnellinen. Tapasin uusia äitejä ja lapsia sekä ennestään tuttuja äitejä ja yhden isän lapsineen, kun olin laulattamassa heitä ja viettämässä yhteistä aikaa muutamia tunteja. Paikalla oli myös 5 viikon ikäinen vauveli ja sain pidellä häntä kauan aikaa, ja lapsi nukkui sylissäni. Sain myös syöttää tuttipullosta lasta. Oi, onnenpäivää!

Muuna aikana tapasin kollegoja, kudoin sekä leivoin. Illalla käväisin työpisteessä pussittamassa sämpylät ja laittamassa ne pakastimeen tulevaa käyttöä varten. Ehkä tänään leivon pitsaa, kenties.

Pingviinin, eli siis avantouimarin

luonnetta kuvaa hiukkasen eräs vitsi tai pilapiirros, joka on naisten pukuhuoneen seinällä. Siinä mies seisoo avannossa hymyillen, nainen turkki päällä hytisten laiturilla. Otsikkona on jotain tyyliinItsetunnon huippu. Mies huhuilee naiselle: Tule, kulta, avantoon kuhertelemaan!  En tiedä, saisiko tuolle nauraa vai pitäisikö närkästyä, mutta minä en voi olla nauramatta aina kun näen sen siellä seinällä tai muistan miehen iloisen ilmeen kuvassa.

Eihän vesi kylmää ole, vaikka sää olisikin. Vesi avannossa on aina puoli asteista, muutenhan se jäätyisi. Ja sellaiselle, joka haukkoo henkeään veteen mennessä, on hyvä neuvo laskea kolmeen hengitettässä. Sen jälkeen uiminen onkin lastenleikkiä. Ainakin pingviinille.

Nyt töihin ja illalla seurakunnan virsi-iltaan! Siunausta päivääsi, arvoisa lukijani!