Kategoriat: Ajankohtaista

Varpaitten pesua Päijänteessä

Kävin eilen aarrettani katsomassa, häntä, jolla on oma aarteensa niin, niin saviastiassa, mutta josta loistaa joka raosta ja reiästä valo. Toiset näkevät sen, jotkut eivät. Minä ihmettelen Jumalan voimaa ja sen kantokykyä meidän elämässämme!

Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
 ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua,sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.
 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,
 että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra". -1 Kor 1 luvusta, painotus minun tekemäni

Eilisaamuna

kävelin uimaan, meinasi sadella. Soitin äidille kävellessäni, tapani mukaan. Otin valokuvan ruusupuskasta, joka oli väriläikkänä avantosaunan seinän vierellä. Värit ovat vähissä, mutta niitä on.

Matkallani mietin: Kun lapsi leikkii ja äiti kutsuu syömään, lapsi saattaa huutaa monta kertaa, että kohta tulen, ensin vain sitä tai tätä. Ihan pian tulen. Jos huonosti käy, ruoka on korjattu pois pöydästä ennen kuin lapsi viimein ehtii tulla kiireiltään. Äidin varoituksista ja vaativistakin kehotuksista huolimatta lapsi on saattanut vetkutella liian pitkään.

Mietin sellaista hirvittää tilannetta, josta Raamattu puhuu Aamoksen kirjan 8. luvussa:

1. Tämän näytti minulle Herra, Herra: Katso, oli korillinen kypsiä
hedelmiä.
2. Ja hän sanoi: "Mitä sinä näet, Aamos?" Minä vastasin: "Korillisen kypsiä hedelmiä". Ja Herra sanoi minulle: "Minun kansani Israel on kypsä saamaan loppunsa: en minä enää mene säästäen sen ohitse.
3. Ja sinä päivänä palatsin laulut muuttuvat valitukseksi, sanoo Herra, Herra. Paljon on oleva ruumiita, joka paikkaan heitettyjä. Hiljaa!"
4. Kuulkaa tämä, te jotka poljette köyhiä ja tahdotte tehdä lopun maan nöyristä,
5. sanoen: "Milloin loppuu uusikuu, että saamme myydä viljaa, ja milloin sapatti, että saamme avata jyväaitan, pienentää eefa-mitan ja suurentaa painon ja pettää väärällä vaa'alla,
6. että saamme ostaa vaivaiset rahasta ja köyhän kenkäparista ja myydä akanoita jyvinä?"
7. Herra on vannonut hänen kauttansa, joka on Jaakobin kunnia: Totisesti, minä en ikinä unhota yhtäkään heidän tekoansa.
8. Eikö senkaltaisesta maa jo vapise ja kaikki sen asukkaat murehdi? Eikö se nouse kaikkinensa niinkuin Niili, kuohu ja alene niinkuin Egyptin virta?
9. Ja on tapahtuva sinä päivänä, sanoo Herra, Herra, että minä annan auringon laskea sydänpäivällä ja teen maan pimeäksi keskellä kirkasta päivää.
10. Minä muutan teidän juhlanne murheeksi ja kaikki teidän laulunne valitusvirsiksi. Minä panen kaikkien lanteille säkkipuvun ja teen kaljuksi jokaisen pään. Ja minä saatan teidät suremaan, niinkuin ainokaista poikaa surraan, ja se päättyy, niinkuin päättyy katkera päivä.
11. Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää enkä veden janoa, vaan Herran sanojen kuulemisen nälän.
12. Silloin he hoippuvat merestä mereen, pohjoisesta itään; he samoavat etsien Herran sanaa, mutta eivät löydä.
13. Sinä päivänä nääntyvät janoon kauniit neitsyet ja nuorukaiset,
14. ne, jotka vannovat sen nimeen, joka on Samarian syntivelka, ja sanovat: "Niin totta kuin sinun jumalasi elää, Daan, ja niin totta kuin elävät Beerseban menot!" - He kaatuvat eivätkä enää nouse.

Jumala sanoo

Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden minä olen vetänyt sinua puoleeni armosta. -Jer 31:3

Miltä tuntuisi huutaa

Jumalaa ilman, että mitään vastausta tulisi mistään? Se tuntuisi jotenkin samalta kuin sellaisen huutaminen, joka on kuollut eikä varmasti vastaa.

Mutta Jumala elää ja odottaa vain, että saisi olla meille armollinen. Sitä vaan ei kestä ikuisesti, mutta nyt vielä on armon aika.

- - Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä,
älkää paaduttako sydämiänne, niinkuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa,
jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani neljäkymmentä vuotta;
 sentähden minä vihastuin tähän sukupolveen ja sanoin: 'Aina he eksyvät sydämessään'; mutta he eivät oppineet tuntemaan minun teitäni;
 ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'."
Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta,
 vaan kehoittakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: "tänä päivänä", ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi;
 sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti. -Hepr 3:7-14

Tulipa raamatullista tekstiä pitkä pötky,

sillä olen hyvin kiitollinen Jumalan täydellisestä huolenpidosta. Eilen meillä oli huippuhetki Arin kanssa. Minä ymmärsin, mitä Ari halusi kysyä ja saatoin vastata siihen niin että sain hymyn ja ilon Arin silmiin. Tuollainen on niitä hetkiä, jotka antavat voimaa minulle sanomattomasti. Kiitos, kiitos hyvä Jumala!

Onnenhetki

oli myös pikkuista Amandaa hoitaessani. Surku vaan tuli pientä, kun hän joutui jäämään kanssani, vaikka olisi mieluummin ollut vain äidin kanssa! Mutta kyllä me ehdittiin lukea monta kirjaakin ja katsoa ikkunasta autojen valoja, koiralenkkeilijöitä ja muuta. Sain iloiset vilkutukset pikkuiselta isin sylistä, kun lähdin pihasta. Siinä vaiheessa mummo on erityisen kiva, ainakin tässä vaiheessa.

Tänä aamuna

paistoin teeleipiä ja muutaman karjalanpiirakan, jotka nostin pakasteesta jäisinä uuniin. Pian on uimalenkin aika. Myöhemmin käyn tuottajien torilla ja mitä sitten päivä tuoneekaan tullessaan; sen aika näyttää. Kasarmialueelta voi ostaa monenlaista ruokaa, vaikka ei olisi etukäteen tilannut - kananmunia, hunajaa, mehua, mitä milloinkin - klo 16.15-17.15 välisenä aikana.

Sukat ja tossut odottavat prässäämistä. Olen perustanut facebookin ryhmän, jonka kanssa teemme paketteja YHDESSÄ ensi vuonna Romanian köyhille lapsille. Meitä on ryhmässä 9 ja lokakuun lopussa kokoonnumme paketoimaan lahjat yhdessä. Ryhmä perustettiin eilen!

Olkoon mielesi ja sydämesi iloinen, ja Jumala sen voi vaikuttaa, vaikka ulkoisesti olisi murhetta ja surua. Herra siunatkoon sinua,arvoisa lukijani!

Kutsu: - Mailis Janatuinentulee Vaasaan su 15.11. klo 15 Kirjastonkatu 5:een ja pitää kaksi raamattutuntia, joiden jälkeen on keskustelua ja kahvit. Klo 17 alkaa messu, johon voi halutessaan osallistua raamattutuntien jälkeen. Tervetuloa!