Kategoriat: Ajankohtaista

Ai, että minä tykkään herätä aikaisin siihen tunteeseen, että en ole myöhästynyt aamusta! Ehdin lukea tekstit Raamatusta, muistaa ystäviä, perhettä, kaikkia rakkaita lähellä ja kaukana. Rukouksessa voin viivähtää seurakuntalaisten perheissä, ystävien luona. Juon ensimmäisen kahvikupillisen ja syön kulhollisen terveellistä mössöä.

Puoli yhdeksän maissa vähän laiskotti, mutta lähdin kauniiseen aamuun ja uimaan Hietasaareen. Otin kuvia ihanista puista, valo on niin tärkeä kuvaamisessa ja koko elämisessä. Pian koittanee taas harmaa kausi, mutta siihen asti voimme nauttia valon tuomasta ilosta.

Espanjan tunteja

ei ollut viime viikolla. Mihin ovat kadonneet kaikki espanjan sanani? Tuskalla kaivelin kirjaani ja kaannos.com -sanakirjaa, että sain tehdyksi läksyni: oli kerrottava espanjalaiselle perheelleni, jossa asun kielikurssini ajan, missä kolmessa paikassa käyn ja mihin kellonaikaan! No, sain väkerrettyä vihkoon lauseet ja pian ilolla painelen oppitunneille, jotka ovat aina hauskoja ja virkistäviä. Martha Zamora on erinomainen opettaja.

Kävelin eilen

10 km lenkin kävelijöiden kanssa. Sää oli vielä lämpimämpi kuin viikko sitten. Ihana luonto, mukavia juttukavereita. Aika kului nopeasti. Lenkkikenkäni vaan alkavat pettää, parhaimmat niistä. Toppasin niitä teippaamalla kasvojenpuhdistuspumpulia kaksipuolisella teipillä kantapäiden kohdalle. Ensiapu, paras apu. Mutta ei pitkävaikutteinen. Tästähän kirjoitinkin vissiin jo eilen!

Uimapaikan avaimeni

on rikki. Kävin jo penäämässä uutta pankista, mutta olivat loppuneet. Ilmoittavat, milloin voin hakea. Loppuu aidan yli kapuaminen saunalle tai toisten siivellä sisäänmeno. Kun ei siellä tunne ihmisiä niin hyvin, tulee rosvomainen olo, kun tunkee toisen mukana tupaan. Tänään onneksi tuttu nainen meni yhtä aikaa pukuhuoneelle ja ymmärsi yskäni.

Eila Kurkela

kirjoittaa erilaisesta perspektiivistä tapahtumista Jeesuksen kuoleman ajoilta. Opetuslapset olivat yhtäkkiä pois pelistä: heistä ei kukaan jäänyt Jeesuksen rinnalle, kun tämä pidätettiin. Kaikki olivat piilossa, henkensä hädässä. Kurkela sanoo:

Tällaisia roolinvaihdoksia ja yllätyksiä on tapahtunut monesti Jumalan kansan historiassa. "Sen, joka ei mitään ollut, sen Jumala valitsi..." Inhimillinen luontomme ei vain tahdo sulattaa ja hyväksyä tätä. Meille Pietari ja Tuomas ovat tyyppejä, joiden ei sovi horjua roolissaan.

Miten perusteellisesti hämmentyikään opetuslasten joukko silloin, kun heidän uskoaan ja nimenomaan yhtenäisyyttään olisi kaikkein kipeimmin tarvittu. - - koko opetuslapsijoukko joutui selvän pakokauhun valtaan. - - perusteellinen rintaman hajaannus järkytti varmaan kaikkein eniten opetuslapsia itseään.

- - ja näin tämä uuden aikakauden suuri tapahtuma luisui pois heidän käsistään. Kaikki he eräässä mielessä "seisoivat taaempana" ratkaisun hetkinä. -Sinun kanssasi -kirjasta s. 114

Sitten naiset tulevat haudalle, tulee Joosef Arimatialainen, joille aukeaa tilaa tehdä jotain Jeesuksen hyväksi.

No, nyt on riennettävä,

ei ole mukava myöhästyä tunnilta. Sieltä jatkan matkaani Arin luo, joka sai nauttia messusta ja ehtoollisesta eilen Markuksen seurassa sekä erään lapsemme kanssa yhdessä. Olen siitä hyvin onnellinen.

Iloa päivääsi, arvoisa lukijani! -Ilo Herrassa on väkevyytemme!

jk. Messusoittoni menivät kohtuullisesti; ainakaan en enää hermoile ylettömästi, vaikka teenkin virheitä!