Kategoriat: Ajankohtaista

Pidin päiväkirjaa Italiassa kuten aina matkoilla

Nuorin nuoriparimme lupasi tulla kanssani laittamaan mökkiä talvikuntoon päivällä. Mielessäni oli leipoa rieskaa ennen sitä, aamutuimaan. Niinpä sitten heräsin jo viiden jälkeen. Olisi väsyttänyt vielä, mutta olin ylikierroksilla enkä saanut enää unta. Harmitti. Ei paljon mitään tarvitse olla edessä tekemistä, niin minä ponkaisen ylös ennen kukon kiekumista. Voi minua.

Enkä minä mitään jaksanut leipoa. Lähdin sen sijaan kävelemään ja kävin uimassa, tapani mukaan. Se on mainio tapa, siitä haluan pitää kiinni, vaikka muuta en jaksaisi. Merivesi on noin 13-asteista tällä hetkellä. Oli aivan tyyntä, ihana uida.

Hain nuoret kyytiini

ja mökki tuli hoidetuksi: nostimme veneen rannalle ja pesimme sen päällisin puolin, käänsimme alassuin. Yksin en olisi voinut sille mitään, oli niin painava. Laiturin tikkaat ylös, nekin saivat pesun. Koristekurpitsani olivat tuottaneet kokonaista viisi hailean väristä palleroa. Pesin niiden ruukut, kun kävin ensin heittämässä juurakot metsään. Vaahterassa oli oranssin värisiä lehtiä. Hyvä mieli, talvi saa tulla mökin osalta.

Iltapäivällä jaksoin tehdä kotitöitä. Aloin leipoa. Tein parsapiirakan. Se ei meinannut paistua millään ja syykin selvisi. Uuni oli 125 asteessa, kun sen olisi pitänyt olla 175 astetta. Eipä ole noin ennen tapahtunut. Leivoin myös rieskoja. Tällä kertaa isoja, pellin kokoisia ohuita pyörylöitä puoli tusinaa. Ne paistetaan mahdollisimman kuumassa uunissa. Kokemuksesta osasin jo ottaa palohälyttimen pois päältä rieskojen paistamisen ajaksi.

Tiramisun

1-v synttärit italialaiseen tapaan

tekemisen opin ulkomailla. Mukava rehvastella! Tuula näytti kädestä pitäen, miten hän sen tekee ja niinpä kokeilin tänään ennen kuin unohdan. Piti sitä maistaakin myöhemmin ja sopivan makuista siitä tuli. Tarjoan huomenna nuorisolle, kun tulevat käymään. Munakoisovuoan aion tehdä huomenna. Sekin ulkomailla opittu. Eivätkös ekspertit mene ulkomaille opiskelemaan?

Kuuntelin Mailiksen

opetukset Daavidista, niitä on kaikkiaan kolme lhpk:n sivuilla (Lähetyshiippakunta). Pidän kovasti hänen railakkaasta ja maan läheisestä tyylistään. Muutamia saarnoja kuuntelin myös, mm. Markku Sumiaisen, Petri Hiltusen sekä Wille Huuskosen. Oli ikään kuin seuraa, kun puuhastelin keittiössä ja kuuntelin samalla.

Leipomisten, kutomisen ja kuuntelujen jälkeen kävin tunnin lenkillä ja sain soiton uskovalta tuttavalta, joten sain kävellessänikin mukavaa seuraa. Saunassa käynti oli passeli päätös työn päälle.

Certaldo Alton kukkasia

Päivän aherrukset

ovat väsyttäneet minut. Paimenpsalmi 23 olkoon tämän illan rukous ja virvoitus ennen nukkumaan menoa, myös sinulle, arvoisa lukijani:

1. Daavidin virsi. Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu.

2. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa.
3. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden.
4. Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat.
5. Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.
6. Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.