Kategoriat: Ajankohtaista

Ilta on ehtinyt pitkälle,

mutta jotain kuvia ainakin on päivästä laitettava ja vähän koottava ajatuksiani. Päivä on ollut jälleen mitä ihanin. Säätä piisasi joka lähtöön: aamulla ei tuullut yhtään ja sääsket olivat riemuissaan! Sen jälkeen satoi, sitten alkoi tuulla ja tuli vilpoinen. Yhtäkkiä aurinko innostui paistamaan ja tuli kesäinen sää!

Olin yötä kotona, mutta tulin heti aamusta mökille. Sain vieraikseni tädin miehineen ja lapsenlapsineen. Meillä oli varsin antoisa päivä. Muut onkivat, minä perkasin ahvenet. Niitä tuli kymmenkunta pienessä hetkessä! Nyljin pari suurinta, loppuja säälin, että niistä jäi jotain jäljelle perkaamisen jälkeen.

Laitoimme nuotion,

vaikka tuuli reippaasti. Syttyi se viimein ja kalat söimme heti, kun ne olivat paistuneet. Elämyksiä! Koskahan olen viimeksi perannut kaloja? Siitä on vuosia.

Miesväki lämmitti saunan ja tätini saunasi ja ui monta tuntia. Itse menin hänelle seuraksi, kun miesväki tuli pois ja lähti uudestaan ongelle.  Nytpä kalaa ei enää tullutkaan. Ovelaa sakkia ne ahvenet ja muut.

Täti nappasi ahvenen!

Vieraani lähtivät, kun olimme kaikkien syömisten jälkeen juoneet makoisat kahvit. Minä olin keksinyt siihen mennessä uuden projektin: menin raivaamaan rantapöheikköä. Tunnin sahasin, leikkasin ruohoa ja niitin sitä. Lopulta otin ruohonleikkurin, jolla viimeistelin jäljen. Kärräsin monta kottikärryllistä sälää metsään. Ja iloiseksi lopuksi kävin uimassa, viidennen kerran tänä päivänä.

Soitin sairaalaan, lähetin Arille terveisiä; huomenna nähdään. Taitaa uni maistua hyvän ja onnellisen päivän päätteeksi.

Siteeraan pitkästä aikaa Lettie B. Cowmania:

...ja autuas se, joka uskoi, sillä se sana on täyttyvä, mikä hänelle on tullut Herralta -Luuk 1:45
...minun sanani käyvät aikanansa toteen -Luuk 1:20
Matthew Henry sanoo: "Meidän on luotettava lupauksen toteutumiseen silloinkin, kun siihen ei näyminkäänlaista mahdollisuutta."
Sillä niin monta kuin Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä "on"; sen tähden tulee hänen kauttaan myös niiden "amen", Jumalalle kunniaksi meidän kauttamme -2Kor 1:20
-1. heinäkuuta -päivän teksti kirjasta: Virtoja erämaassa
Hyvää yötä, arvoisa lukijani! Nautitaan kesästä! (lainaus ei suostu menemään pois päältä!)