Kategoriat: Ajankohtaista

Päivä on ollut ihana, rukous on kantanut tähän iltahetkeen asti. Sain unen kai neljän maissa, nousin ennen kahdeksaa pyykkitupaan ja kauppaan.

Hain kyytiini

Amekki-ystävän mökkivierailulle ja päivä oli leppoisa! Vaikka taasen sää oli pilvinen, ei sentään satanut. Kahvittelimme, söimme paistettuja leipiä ja istuimme verannalla. Tuuli pieksi puita armottomasti ja kohisutti kattoa. Sisällä oli tyyntä ja rauhaisaa.

Innostuin soittelemaan heprealaisia lauluja uruillani ja laulamaankin vielä ja se oli aika hoitavaa meille kummallekin. Rukoilimme, luimme Raamattua ja Amekki luki ääneen kirjaa, minä kudoin.

Ennen lähtöämme

kävin uimassa. Keräsimme kimpun luonnossa kasvavia kallan kukkia ja muuta. Otimme kimpun mukaan,

Saku sammakko luuraa kiven alla. Niitä riittää mökillä!

paluumatkalla kävimme tervehtimässä entistä rukouspiiriläistämme, jonka puoliso oli juuri kuollut. Jumala johdatti meidän oikealla hetkellä käymään. Joimme lesken kanssa teetä kauniilla parvekkeella, jossa oli edesmenneen puolison istuttamia kukkasia ruukuissa. Rukoilimme voimia ja siunausta lesken elämään.

Taannoin

olin hengellisessä tilaisuudessa ristiriitaisin tunnoin. Kokous  osoittautui epäraittiiksi. Minun oli hyvin vaikea olla ja jälkikäteen asiaa puitiin, mutta meillä oli erilaisia näkemyksiä muiden vastuunkantajien kanssa.

Keisarilla ei ole vaatteita,

Kuvahaun tulos haulle keisarin uudet vaatteet kuva
Nettikuva

sanoi lapsi, joka kertoi ääneen, mitä oikeasti näki. Tai siis ei nähnyt. Olemmeko me uskovaiset lauman mukana vaeltavia? Jeesushan vertasi meitä

Kuvahaun tulos haulle keisarin uudet vaatteet kuva
Nettikuva

ihmisiä lampaisiin. Lampaat juoksevat päättömästi minne hyvänsä joku lähtee niitä vetämään. Ne eivät ajattele itse. Vain paimen saa ne rauhoittumaan äänellään.

Jos paimenen ääntä ei kuulu, lampaiden käy huonosti. Ne syövät kaikkea, mitä niiden edessä on, eivätkä mieti, onko se niille hyväksi.

Itse olen tullut siihen johtopäätökseen, että sisimmässäni tiedän ja tunnen, jos jokin asia on pielessä. Pyhä Henki sen kertoo sisimmässäni.

Katso, totuutta sinä tahdot salatuimpaan saakka, ja sisimmässäni sinä ilmoitat minulle viisauden. -Ps 51:8

Jumala on luvannut

Mökin köyhät ritarit

ilmaista totuuden omilleen, niille, jotka haluavat elää totuudessa. Kunpa kuulisimme hänen äänensä ja tunnistaisimme sen monien muiden äänien joukosta! Harva uskaltaa ja haluaa sanoa eriävän mielipiteen, sillä laumassa on turvallista! Joku ei pian tykkää, jos olet eri mieltä, eikä totuuden puhuja saa yösijaa. Miten tosi sanonta sekin on!

Kuulin juuri uutisen, että eräs iso juttu on tullut päätökseen ja totuus on voittanut. Kiitos siitä Jumalalle! Vielä löytyy oikeutta maassamme, vaikka aina ei se ei saakaan sijaa.

Pitkä, vaiherikas päivä on illassa. Toivotan hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani, ja toivon itsekin nukkuvani kuin tukki.