Kategoriat: Ajankohtaista

Menin illalla vähän ennen yhdeksää mökille, kun lapset olivat lähteneet. Tuntui vaan, että pitää mennä tai haluan mennä. Ajoin avoinna olevan kaupan kautta ja ostin itselleni ison jäätelötötterön ja käärin sen vanhaan Nivala-lehteen ja ajelin menemään, vettä satoi.

Ennen kuin aloin syödä jäätelöäni ja nauttia olostani, pistin kamiinaan tulen ja raahasin osan tavaroista sisälle. Vettä satoi edelleen.

Huomenna eräs ystävä tulee vieraakseni mökille

En osannutkaan rauhoittua

nukkumaan vaan luin ja luin sen jälkeen, kun jäätelö oli aikaa sitten sulanut mahassani. Kello oli puoli kolme, kun kirja loppui ja taas nuhaisena ja ylen uupuneena yritin nukahtaa. Yö oli säkkipimeä, mutta ei minua pelottanut. Takassa kohisi tuli, kamiiinassa myös. Mökki alkoi lämmetä.

Seitsemän jälkeen heräsin ja menin ikkunaan, aurinko paistoi täydeltä terältä. Kurki tepasteli pihalla muina miehinä. Se ei välittänyt, vaikka minä tiirasin sitä ikkunasta. Vähitellen se loikisteli arvokkaasti tuvan nurkalta pellolle.Västäräkki oli herkempi: se ei tahtonut uskaltaa lentää takaisin pesäänsä räystään alle, kun seisoin ikkunan ääressä.

Aamun mittaan näinjoutsenen lentävän järven yli. Niitä on ollut kaksi, mutta minä olen nähnyt tänä keväänä vain kahdesti tuon yhden. Onkohan sekin yksin kuten minä mökkini hiljaisuudessa? Ehkä sen puoliso on kuollut. Palokärki kävi myös nakuttelemassa pihamäntyä.

Aamutoimet tavalliseen tapaan:

uimaan ja hammaspesulle rantaan. Puita tupaan, vettä samoin kattilaan lämpiämään kamiinan päälle. Päätin pestä verannan ikkunat. Sisäpuolelta homma oli helppo, mutta ulkopuolella tarvitsin tikkaita. Löysin ne varastosta ja koikuin seinällä hiukan pelätän putoamista. Mutta onnistuin pesaisemaan ulkopuoleltakin lasit nopeasti, mutta ei niin täydellisen puhtaiksi, mikä selviää myöhemmin, kun aurinko paistaa ikkunoihin. Niin minulle aina käy.

Imuroin vielä verannan ja sen jälkeen olikin taas hiki ja syömisen aika.

Päivällä lähdin sairaalaan

Arin luo, sillä unohdin lääkkeet kotiin: tällä hetkellä minun tarvitsee syödä vain kilpirauhasen vajaatoimintaan pillereitä. Lisäksi vitamiineja muutama sekä melatoniinia toisinaan iltaisin. Olimme Arin kanssa parvekkeella ja nyt tulin kotiin täydentämään varastoja. Eilen vein jo urut mökille ja muutaman pelargonian. On vielä niin kylmää, että kesäkukkia ei arvaa viedä. Aamulla oli vain 4-5 astetta lämmintä.

En jaksa laittaa uusia kuvia nyt, mutta lisään myöhemmin, jos on aikaa ja muistan. On vähän tylsän näköinen sivu, mutta lukija kuvitelkoon mielessään kurjet, joutsenet, palokärjet ja pelakuut!

Siunattua alkanutta viikkoa, arvoisa lukijani!