Kategoriat: Muu kirjoitus

New wine -liike on saanut suosiota maassamme. Kesäisin uskovat menevät liikkeen kesäjuhlaan moneksi päiväksi Keski-Suomeen.

Itseäni arveluttaa liikkeen nimi. Tutkin vähän Bill Johnsonin opetusta, sillä hän on liikkeen taustahahmo. Arvioi ja arvostele itse, hyvä lukija, mihin sinä uskot. Tässä pari linkkiä. Googlettamalla löydät lisää:

http://uskojaelama.net/arkisto/index.php?topic=4416.20;wap2

http://bibelfokus.se/fi/node/304

Itse en lukenut noita edes kokonaan, katsoin pääkohtia. En ole tutkija. Ylipäänsä en pidä itselleni tarpeellisena tietää erilaisista harhaopeista kovinkaan paljon. Mutta jos ystäväni menevät mukaan johonkin, joka minusta tuntuu väärältä, otan selvää, onko oma käsitykseni väärä.

Kävin mieheni kanssa Nokia-mission alkuaikoina sen tilaisuudessa. Myöhemmin en pystynyt enää kuuntelemaan ohjelmaa radiostakaan, sillä heti tuli paha olo. Jotkut ystäväni hehkuttivat, että katso vaan, se on niin hyvä ohjelma. -Liike oli vähitellen lähtenut väärään suuntaan ja lopputulos on tiedossamme. Niinpä uskon omaan tuntemukseeni, joka minulla on Raamatun tuntemisen kautta, enemmän kuin niiden aiemmin vakaina pitämieni uskovien mielipiteisiin, jotka ovat ristiriidassa omani kanssa.

Tärkeämpää kuin tunnistaa väärä raha on tuntea aito, oikea raha. Kun sen tuntee hyvin, ei ota vastaan väärää rahaa vaan laittaa sen nopeasti pois.

Siispä pyrin pitäytymään Raamatussa, Jumalan sanassa ja kristillisen seurakunnan opetuksessa ja rukoilen, etten lähde omille teilleni.

Raamattu sanoo selvästi, että Jumala lähettää väkevän eksytyksen. Miksi hän niin tekee, mehän voimme eksyä!

Jumala on neuvonut oikean tien sanassaan ja antaa eksytyksen, jotta jokaisen usko koeteltaisiin. Nyt ei ole aika pelleillä uskon asioilla, sillä aika on vakava ja paha. Jumalan omat eivät eksy, kun pysyvät lähellä Jeesusta. Jumala siihen meitä auttakoon.

Mailis Janatuinen

kirjoittaa tekstiä (Kylväjän kesäpäivät 2006), joka kannattaa lukea, vaikka edellä mainittuja vain vilkaisisi, kuten minä tein. Mailis kirjoittaa tekstinsä loppupuolella samaisesta väkevästä eksytyksestä, ja sitä ennen myös tuhatvuotisesta valtakunnasta hyvin mielenkiintoisesti - vastoin sitä opetusta, jota olen aiemmin saanut, mutta joka nyt tuntuu loogiselta ja itsestään selvältä.

http://ilosanomapiiri.fi/ll.shtml?mailis/opet/uudeksi.htm&i=5