Kategoriat: Ajankohtaista

Kova laji on sellainen, jossa sekä juostaan, uidaan että pyöräillään. Triathloniksi sitä kai sanotaan. Matkatkin ovat mittavia, eivät mitään ohimennessä harrasteltuja. Meressä uidaan 1,5 km, pyöräillään kai 40 km, juoksumatkaa en muista, olisiko ollut 10 km.

Tänään olen minimuodossa harrastanut noita kaikkia. Pyöräillyt uimahalliin, juossut puoli tuntia juoksumatolla, uinut 300 m ja pyöräillyt takaisin kotiin. Joten minähän tiedän, mitä triathlon on... Hyvin selvisin.

Todellisuudessahan

minulla ei ole mitään ymmärrystä kyseisen lajin raskaudesta, sillä ankara voimainponnistushan tuollainen rääkki on. Yhtä lailla saatamme sanoa aika kevyesti ymmärtävämme jotain, josta meillä on vain kalpea aavistus. Kukin olemme omien kokemustemme asiantuntijoita, sillä yhtäläiset vaikeudetkin tuntuvat erilaisilta eri ihmisistä.

Pullaukkoja lapsenlapsen kanssa

Ihana olla taas kotona!

Vaikka oli suloista viettää aikaa toistaiseksi ainokaisen lapsenlapsen kanssa, niin tosi mukava oli tulla kotiin. Sen takia reissuun kannattaa lähteäkin, kun on niin hauska palata. Kiitos Jumalalle kodista, jossa viihdyn ja toivottavasti sinäkin omassasi, hyvä lukijani!

Vaihdoin makuuhuoneen verhot ja sytytin kynttelikön

Tänään

on tyttären syntymäpäivä, 26. vuosi täyttyi. Olimme syntymäpäivillä tänä iltana glögillä ja pipareilla. Jotain suklaaherkkuakin tytär oli kehitellyt ja sytyttänyt paljon kynttilöitä sekä sisälle että ulos. Nyt on niin pimeää, että melkein pitää suunnistaa kompassin kanssa, jos aikoo päästä perille. No, onneksi ei aivan, sillä siinä tapauksessa minä en pääsisi koskaan oikeisiin paikkoihin.

 

Olin Arin luona

joitakin tunteja iltapäivällä. Antibioottikuuri on lopetettu, Ari oli virkeä, mutta yski jonkin verran. Kun istumme alakerrassa, minulla on aina pinkka nenäliinoja mukana ja kaivelen Arin suuta tarpeen mukaan.

Tänään kävi köpelösti. Kerran onnistuin välttämään Arin kiinni loksahtavat leuat, mutta toisella kertaa en. Etusormestani tirskahti veri kynnen vierestä ja todennäköisesti sormeen tulee mustelma. Hampaat ovat iskukunnossa miehelläni! Niitä sietää varoa.

Kuuntelimme Erik Ewaldsin luentoa itsetuntemuksesta tai vastaavasta. Hän puhui oikein mielenkiintoisesti. Hän sanoi mm. että meillä on taipumus ajatella seuraavasti. Jos jollekin sattuu onnettomuus tai hän sairastuu, hän on itse siihen jotenkin osasyyllinen tai toiminut niin, että asia on tapahtunut. Kun itsellemme sattuu vastaavaa, silloin olemme ehdottomasti sitä mieltä, että meitä on kohdannut vääryys! -Niin se vähän taitaa olla. Pitää tarkistaa ajattelutapaansa!

Ewalds puhuu ajankohtaista asiaa, vaikka hänen puheensa on tallennettu kai 30 vuotta sitten. Suosittelen kuuntelemaan niitä, jos saat käsiisi.

 

  Onko mitään ihanampaa

 kuin pieni tyttö, jolla on letit! Olen vuosikaudet päiväkodissa letittänyt tyttöjen hiuksia. Oma tyttäreni ei oikein   sietänyt lettien laittoa pienenä, mutta nyt sain viikonloppuna letittää monta kertaa pojantyttären hiukset ja olin siitä onnellinen!

 Haaste rukoilevalle lukijalle!

 Kenties sinäkin sait tekstiviestin tulevana perjantaina olevasta eduskuntakäsittelystä liittyen parisuhdelakiin. Ehdotan, että rukoilemme tasatunnein Isä meidän rukouksen ja pyydämme Jumalan tahdon tapahtumista kansamme kohdalla kaikissa asioissa. Pyhä Henki, muistuta meitä rukoilemaan sinun tahtosi mukaan. Jeesuksen nimessä. Aamen.

 En ole ehtinyt

lukea Andersenia moneen aikaan, mutta jatkan taas, kun ennätän. Siunausta alkaneeseen viikkoon, uusi kirkkovuosi alkaa pian!