Kategoriat: Ajankohtaista

Otetaan tää vaaleenpunanen haalari pois tältä hirveltä, ku isi inhoaa sitä ku se on vaaleanpunanen.

Nelivuotias

osaa tehdä johtopäätöksiä. Jos pienet tytöt tykkää vaaleanpunaisesta, niin isit varmaan sitten inhoaa sitä. Eikä sitä tarvitse edes kysyä. Meillä on ollut antoisia hetkiä lapsenlapsen kanssa. Hiukset olen saanut letittää ja takut harjata sileiksi. Vauvaharja oli yllättäen siinä hommassa hellävarainen ja tehokas!

Tänään taas ommellaan

Netissä on kaikenlaista

mielenkiintoista, joka ei ole toki tarpeellista, mutta josta voi innostua. Kuten Heia, heia -sivu. Kirjasin itseni sisään pojan avustuksella ja tänään sain laittaa ensimmäisen lenkkini sinne ylös. Eli se on sivu, jonne voi kirjata urheilusuorituksensa. Jopa siivouksen ja haravoinnin voi sisällyttää tähän urheilukalenteriin. Sitä voi jakaa toisten kanssa tai olla jakamatta. Itse teen sitä lähinnä itseni iloksi.

Pingviinien avantouintipaikassakin

kirjaan viivalla käyntini kuukauden kalenteriin nimeni kohdalle, niin että voin kuun lopussa katsoa, monestiko olen pulahtanut. Se on vähän kuin kiiltokuva tai tunnustus tehdystä suorituksesta. Ei sen tarvitse pientä viivaa kummempi olla, kun se jo itseni kaltaista ihmistä innostaa.

Parinvuoden takainen syyskuva

Lättyjen paistoa

lapsenlapsen kanssa eilen. Tänään aiomme leipoa pullaukkoja. Yhdessä tekeminen on hauskaa. Terotin juuri tyttösen värikynät ja sain rakon sormeeni. Muistui mieleeni useat rakot päiväkoti- ja iltapäiväkerhoajoilta, sillä mielipuuhaani on ollut aina järjestely ja vaikkapa kynien terotus. Ja lasten kynäthän ovat aina tylsiä värittämisen jälkeen.

Juttuhetki

pojan kanssa eilen myöhään oli luksusta. Kohtaamiset ovat niin tärkeitä, niitä ei ole liikaa. Nuorilla on paljon menoja ja tekemistä, välimatkat täällä pääkaupunkiseudulla ovat pitkiä ja aikaavieviä.

Espanjaa

opiskelin eilen lapsenlapsen kanssa yhdessä. Hän toisti perässä numeroita ja sanoja, näin me yhdessä opimme. Lapsi ei sano, etten minä kuitenkaan osaa, vaan hän toistaa perässä ja osaa hyvin. Me aikuiset olemme estyneempiä oppimaan uusia asioita.

Käy siunaamaan, käy siunaamaan

käy Jeesus siunaamaan.

Sun lapsesi, sun lahjasi,

käy Jeesus siunaamaan. Aamen

Tätä me olemme laulelleet ruokaa siunatessamme ja keskustelleet muutenkin tärkeistä asioista lapsenlapsen kanssa. Isovanhempana koen etuoikeudeksi saada viettää aikaa lapsenlapsen kanssa ja toivottavasti jakaa hänelle jotain hyvää henkistä perintöä.

Siunattua viikonloppua sinullekin, arvoisa lukijani - käyköön Jeesus sinuakin siunaamaan!