Kategoriat: Ajankohtaista

Taivaassa on lapsia ja lapsenmielisiä aikuisia; muita siellä ei olekaan!

Näin sanoi pastori Markku Sumiala saarnassaan, jonka hän piti messussa eilen Mikaelissa. Markus Pöyry oli siunaamassa Otto Granlundia Turkuun ruotsinkielisen srk:n pastoriksi, joten Sumiala piti messut Seinäjoella ja Vaasassa. Ilmeisesti hänellä oli sijainen Porissa, jossa hän toimii pastorina Sakkeuksen srk:ssa.

 

Meitä oli jälleen kolmisenkymmentä aktiivia, jokunen harvemmin käyvä. Lisää mahtuu!

Viime yö

meni harakoille. Heräsin kolmelta, pyörin sängyssä ja neljältä rupesin lukemaan Raamattua. Vielä sudokuakin väänsin, kunnes pää tuli niin kipeäksi, että yritin tainnuttaa itseni uneen. Ilmeisesti se onnistui, sillä heräsin kellon soittoon puoli kahdeksalta.

Pyykkitupavuoro

Minulla on mintunvihreä pyykkikori, jonka löysin kirpparilta, kun muutin Kyyhkytupaani nelisen vuotta sitten.

Haluaisin kauniin, valkoisen, rottinkisen! Olen sellaista katsonut kaupassa, mutta se vaikuttaa huomattavasti epäkäytännöllisemmältä kuin omani, joka on minusta vähän ruma. Mutta näköjään olen siinä iässä tai sellainen ihminen, että suosin enemmän käytännöllisyyttä kuin kauneutta, ainakin tässä tapauksessa. Enkä tuhlaa kovin helposti.

Ruska on todella kaunis tänä syksynä!

Tapaaminen

Sovimme treffit kaimani kanssa, kun hänellä oli työn lomassa vapaata aamupäivällä.

Ajoimme rantaan hänen autossaan, jaoimme joitakin asioita ja rukoilimme. Se oli virkistävä hetki, tapaamme jälleen!

Pingviinien seurassa

Vaihdoin laituriuimiseni pukuhuoneeseen, tänään olin uimassa useamman päivän jälkeen. Vesi tuntui vähän kylmältä, vaikka se näytti olevan 10 asteen paikkeilla edelleen.

Poika vaimoineen

tuli käymään töiden jälkeen. Sain pyöräni viimein, mutta kyllä sitä kannatti odottaa!

Pyörästä tuli upea, eikö vaan!

Pyörä on melkein kokonaan uusittu, istuin on vanha. Etukoria korjaajat eivät olleet suostuneet laittamaan takaisin, sillä se oli ruosteinen romu. Niinpä kävin ostamassa uuden korin.

Hmmh. Pitänee pyytää poika kylään uudestaan lähiaikoina. En uskalla ryhtyä huoltohommiin, sillä olen varma, että susi siitä tulisi. Ohjaustanko pitäisi irrottaa. Ehkä saisin sen irti, mutta en takaisin. Olen hyvin epäkäytännöllinen, mitä ohjeiden lukemiseen tulee, enkä kyllä osaa työkalujakaan käyttää näppärästi. Tämä on yksi heikko kohtani, mutta ei ainoa.

Sosekeittoa!

Pari tuntia keittelin vihanneksiani, punajuuria, porkkanoita, selleriä, sipulia ja palsternakkaa, vai mitä se lie oli. Ylimääräinen mehu, jonka kaadoin kannuun ennen soseuttamista ja sulatejuuston lisäämistä, on yllättävän makeaa ja maistuvaa! Kuten keittokin.

Sosekeitto saa muhia kauan, sittenkin punajuuret tuntuivat kovilta

 

Silakat

ovat herkkuani. Toisinaan on ihan pakko käydä hallista niitä hakemassa kuten tänäänkin. Paistoin ja söin puolet heti kättelyssä, loput tarjosin pojalle, joka tykkää niistä yhtä paljon. Miniän herkkua silakat eivät ole.

Ruisjauho-suolassa kierittelin

 

 

 

 

 

 

 

 

Piirakkaa teki mieli

Laitoin 2/3 osaa kaurahiutaleita, 1/3 sämpyläjauhoja piirakkataikinaan. Päälle ladoin pari nahistunutta persikkaa, omenan ja mandariinin. Hyväähän siitä tuli, kun voita ja sokeria oli taikinassa. Ei voi pahan makuista tullakaan noilla aineilla!

CaptionVaahteran lehdistä teen ruusuja, jos ehdin ennen kuin ne nahistuvat. Piirakka ei nahistu.

Paksua vaniljakastiketta päälle, kuppi kahvia kyytipojaksi ja johan oli olo kuin ruhtinaalla!

Pyörän testausta

Kävin koeajelulla, enhän ole ajellut pariin kuukauteen. Pistäydyin kirjastossa, palautin kirjoja, rahtasin muutaman opuksen vaihtopöydältä mukaani sekä pari dvd:tä. Teeveetä en paljon katso, mutta filmejä voin innostua seuraamaan, jos sille päälle satun.

Eilen veisattiin

Mikkelinpäivän virsiä, lasten virsiä. Virret ovat edelleen mieliruokaani, mitä lauluihin tulee. En tosin kuuntele paljonkaan yhtään mitään. Juostessani laulan raamattulauluja mielessäni. Ääneen en kykene, eikä liene tarpeenkaan.

Minua puhutteli, miten usein enkelit mainitaan Raamatussa. Virsi 136:

1.
Sinua enkeleistä
nyt kiitän, Herrani.
Yön valtoja en pelkää,
kun näytät voimasi.
Ja kiusaaja kun tahtoo
myös minut valloittaa,
voit hyökkäykset voittaa
ja minut pelastaa.

2.
Sai Jaakob enkeleitä
turvakseen matkalla,
ja Daniel sai suojan
leijonain luolassa.
Pois Sodomasta johti
enkeli Lootinkin,
löi kahleet Pietarilta,
pelasti Paavalin.
3.
Näin olet lapsiasi
ennenkin varjellut
ja pahan tulinuolet
pois heistä torjunut.
Myös tänään turvakseni
suo joukko enkelten,
varjelus matkalleni
keskellä vaarojen.

4.
Varjele armollasi
myös lähtöhetkeni,
sielulle saattajaksi
lähetä enkeli.
Kun Jeesus saapuu kerran
seurassa enkelten,
myös minun anna olla
joukossa pyhien.

 

Gottfried Wilhelm Sacer Philipp Melanchthonin latinankielisen virren (1543) pohjalta 1665. Ruots. Jesper Swedberg 1694. Suom. Maria Joutsen 1903. Uud. Lauri Pohjanpää 1923. Virsikirjaan 1938.

Tämän päivän juoksu

oli pisin matka, minkä olen juossut kai koskaan! 26 minuuttia. Aluksi kävelin kotoa nurkan taakse ennen kuin pinkaisin liikkeelle, 26 minuutin jälkeen kävelin kotiin viitisen minuuttia.

Mittasin kartasta, juoksin noin 3,7 km, lisäksi kävelin niin, että matkaa kertyi 4,4 km/31,5 min. Olen oikein tyytyväinen! En ollut varma, kykenenkö juoksemaan yhtä soittoa noin pitkästi. Olen tyytyväinen, että pystyin siihen.

Siunattua iltaa ja hyvää yötä, tai iloista aamua, jos luet tätä aamulla, arvoisa lukijani!