Kategoriat: Ajankohtaista

Erääseen isoon asiaan tuli rukousvastaus. Siltä vaikuttaa tässä vaiheessa. Samalla helpotus on suuri ja kiitollisuus Jumalaa ja esirukoilijoita kohtaan.

Eilinen juoksulenkki

maistui mukavalta. Jaksoin hyvin juosta 8 minuuttia kahteen kertaan; kävelin 2 minuuttia alussa ja välissä kuten ohjelmassa käsketään. Lenkin jälkeen pääsin saunaan, mikä sopi hyvin sekin. Uudet juoksukengät - ensimmäiseni - ovat kevyet ja mukavat. Muutkin kamppeet tuntuvat passeleilta. Itsetuntoni nousee roimasti, kun elämässäni on jotain uutta.

HIki lentää ja mieli on virkeä!

Espanjaa oppimaan

jälleen tänä iltana viiden jälkeen. Ykkösopiskelijoista perustettiin vielä kolmaskin ryhmä, kun meitä innokkaita on niin paljon ja minä siirryin keskiviikon ryhmään.

Olen joka päivä tutkaillut läksyksi tullutta ensimmäistä kappaletta ja opetellut numeroita: zero, uno, dos, tres...

Espanjan jälkeen käyn kotona kääntymässä ja ajelen vesijumppaan Sepikseen. Se on MS-yhdistyksen järjestämä kolmevarttinen ja paikka on parempi kuin viime vuoden vesijumppapaikka: vesi on lämpimämpää, allas sopivampi. Saa nähdä, onko tulijoita riittävästi, että toiminta jatkuu.

Punajuurikeitto porisemassa

Hankin runsaasti punajuuria ja paloittelin niitä taas sipulin kanssa kiehumaan ja lisäsin lihalientä. Lisään vielä kesäkurpitsaa ja lopuksi sulatejuustoa, niin siinä olisi ruokaa pariksi päiväksi.

Matkalaukku tupaan

varastosta. Tarkoitukseni on lähteä vaeltamaan muutamaksi päiväksi perjantaina. Se on ollut haaveeni kahtena edeltävänä syksynä. Nytkin lähtö vaikutti epävarmalta monesta syystä. Mutta tarvitsen, jos en nyt pakoa arjesta, niin ainakin vaihtelua, että saan pidetyksi mieleni virkeänä ja iloisena. Porukasta en tunne ketään, ruotsinkielistä väkeä. Mutta ei haittaa, ehkä parempi vaan. Opin kenties jotain, tai sitten voin pysyttäytyä keskustelujen ulkopuolella ja olla omassa rauhassani.

Kengät ovat tärkeät terveydelle

 

Raamatun sana

lohduttaa. Siinä on itsessään paljon voimaa. Olen huomannut sen näiden pitkien vuosien aikana, jolloin olen tarvinnut yli ymmärryksen käyvää rauhaa kamppaillessani, että pysyn kasassa. Kun alan lukea Raamattua, tuntuu, että olen kotona. Tunnen tekeväni juuri sitä, mikä on tärkeintä ja parasta sillä hetkellä ja millä tahansa hetkellä. Olen turvapaikassa, kätkössä, piilossa pahalta maailmalta.

Sanomalehtiä ja uutisia

pitäisi kai jokaisen itseään kunnoittavan ihmisen seurata. Minä en seuraa. En tiedä paljonkaan, mitä maailmalla tapahtuu. Minulla ei ole voimaa kuulla enemmistä katastrofeista kuin mitä itselläni on ja mitä uutiset pullistelevat. En vaan jaksa sitä, ei kiinnosta!

Jumalan sana on elävä. Raamattu on ajankohtainen aina. Se kertoo ilmiöistä, jotka tätä maapalloa kohtaavat.

KYSYN SIIS: EIVÄT KAI JUUTALAISET SEN VUOKSI KOMPASTUNEET, ETTÄ HE JÄISIVÄT MAAHAN MAKAAMAAN? PÄINVASTOIN. HEIDÄN LANKEEMUKSENSA ON AVANNUT PELASTUKSEN MUILLE KANSOILLE, JA NÄIN JUUTALAISET OVAT SAANEET AIHEEN KADEHTIA NIITÄ. -Rm11:11

Juutalaisten silmillä on peite siihen asti, kunnes meistä muista kansoista, ns. pakanakansoista on täysi luku pelastunut. Sen jälkeen Jumala ottaa peitteen oman kansansa silmiltä ja nämä huutavat Messiastaan avuksi. Silloin Jeesus palaa takaisin. Kristikunta on odottanut Jeesuksen paluuta siitä lähtien, kun hän nousi taivaaseen. Me odotamme kunnes hän saapuu!

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=39634

Tuo linkki vie katsomaan puolen tunnin ohjelman Israeliin liittyen. Kyyneleet tulivat silmiin, kun näki miten suuri merkitys juutalaiselle kansalle on, kun hän näkevät ja kuulevat suomalaisten rakastavan heidän kansaansa. Jumalan Pyhä Henki vaikuttaa sen, että kristitty saa sydämeensä rakkauden Hänen kansaansa kohtaan. Ei sen takia, että se kansa olisi virheetön, vaan siksi, että kyseessä on Jumalan valitsema kansa, jonne hänen Poikansa syntyi ja jonne Hän palaa kerran.

...minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi.
 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

Näin Jumala sanoi Aabrahamille ja näin hän on tehnyt ja on vastaisuudessakin tekevä. On sama uskommeko siihen vai emme, mutta Jumala tekee kuten on puhunut.

Iloa päivääsi, arvoisa lukijani!