Kategoriat: Ajankohtaista

Aamu-uinti

meinasi jäädä väliin. Koska on juoksupäivä, tuntui, etten jaksa kävellä uimaan tänään. Pyörähän on edelleen korjattavana, mutta siitä tuleekin upea kunhan se on valmis. Hoksasin kuitenkin, että käyn uimassa, kun vien auton pojalle lainaksi matkani ajaksi.

Sumuinen aamu on vain hyväksi, onpahan pukemisrauha omalla laiturillani

Löysin useita tölkkejä ja pulloja laiturilta. Eilen Hietasaaressa oli kova meno päällä, kun kävin uimassa. Opiskelijoilla oli oma hulluttelupäivänsä ja jäämistöt olivat todennäköisesti heidän perujaan. Minua ei meteli haitannut, sillä nuoriso oli saaren toisella reunalla: ääni kuului, mutta väkeä ei näkynyt kuin vilaukselta. Tänään rannalla oli hiljaista kuin Saharassa, jossa tosin en ole käynyt. Ties mikä metakka siellä on.

Espanjan opiskelu

on tosi puuhaa, jos haluaa oppia jotain. Saimme läksyjä ja entisiä harjoittelimme. Parittain sanoimme toisillemme Hola (h:ta ei äännetä) ja kysyimme: mitä kuuluu ja vastasimme toisillemme. Tarkoitus on oppia keskustelemaan perusasioista.

Ensi kerraksi saimme läksyksi opetella luettelemaan oma nimemme aakkosilla. Ja numeroitahan olemme myös opetelleet. Täysi hönkä päällä heti kättelyssä! Uudessa ryhmässämme on 12 opiskelijaa, eri ikäistä väkeä.

 

 

Ihmisen elinikä

on 120 vuotta, sanotaan Mooseksen kirjan alkuluvuissa. Markus Pöyry selittää, että hebrean kielen mukaan tuo ilmaus voi tarkoittaa, että vedenpaisumuksen tuloon on tuo aika. Eli siihen asti ihmiskunta jatkaa elämäänsä. Vedenpaisumuksen jälkeen Nooan pojat Seem, Haam ja Jaafet jatkoivat ihmissukua.

Jännittävää on sekin, että Apostolien tekojen luvuissa 8, 9 ja 10 kerrotaan kolmen ihmisen kääntymyksestä ja KASTEESTA. Nämä miehet olivat Filippus, Saul (Paavali) ja Kornelius. Kukin näistä miehistä kuuluu edellä mainittujen Nooan poikien jälkeläisiin! Eli Seemin, Haamin ja Jaafetin suku jatkui ja kuten Jumala pelasti veljekset veden kautta, niin myös uuden liiton jälkeläiset pelastettiin ja pelastetaan veden kautta, kasteessa. Suosittelen jälleen kuuntelemaan kyseisiä opetuksia Lähetyshiippakunnan sivuilta. Markus pitää opetukset Seinäjoella, Luukaksen seurakunnassa, mutta ne nauhoitetaan ja ovat siten kaikkien kuultavissa.

Caption

Pyhäkön Lamppu

on Suomen Luther-säätiön tiedotuslehti. Siinä kerrotaan ajankohtaisista asioista ja mielenkiintoisia juttuja siinä nytkin oli.

Mailis Janatuinen on jäänyt eläkkeelle ja toimii jatkossa Lähetyshiippakunnan vapaaehtoistyöntekijänä. Mailis on artikkelin mukaan kuulunut vuosia Pyhän Markuksen luterilaiseen seurakuntaan Helsingissä. Hän alkaa järjestää naistenpäiviä ja ilosanomakoulutusta, jotka piirit ovat varmaan monille tuttuja. Itsekin olen pitänyt sellaista taannoin.

 

Lainasin filmin

 

joka kertoo ystävyydestä. Vanha rouva ei hallitse ajamista enää ja hänen poikansa järjestää mustan miehen äidilleen kuljettajaksi - eletään vuotta 1948. Rouva on tyly ja ikävä miestä kohtaan aluksi, mutta lopulta pitää miestä ainoana ystävänään. Olen katsonut filmin aiemminkin, sen nimi on Palveluksessanne, Miss Daisy. Filmissä tulee esiin myös mustien kohtelu ja ajan kuva muutenkin.

Vesijumppa

oli mukavaa! Meitä oli siellä vain kuusi, joten altaassa mahtui hyvin pomppimaan ja heiluttamaan käsiä ja jalkoja. Jostain syystä en pidä yhtään kuivan maan pomppimisesta, mutta vesijumppa on hauskaa. Kolme varttia meni nopeasti ja sen jälkeen oli kevyt ja hyvä olo.

Matkalaukku varastosta

ja pakkaamaan. Aamulla hyppään bussiin ja huristan pohjoista kohti, jos Herra suo.

 

Raamattu opettaa, että

Tehän ette tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Mitä on elämänne? Te olette savu, joka näkyy hetkisen   ja sitten haihtuu.

Sen sijaan teidän tulisi sanoa: `Jos Herra tahtoo ja me elämmme, me teemme tämän tai tuon.`-Jaak 4:14,15

  Israel-ilta

 on tänään. Menen sinne, jos mahdollista.

 Voi hyvin arvoisa lukijani! Tapaamisiin keskiviikkona, jos Herra suo! Toivottavasti saan muitakin kuin sadekuvia,  vaikka sääkartta näyttää vesisadetta ja sen jälkeen pakkasta pohjoiseen!