Kategoriat: Ajankohtaista

Aamukahvilla pihassa

Hellesää jatkuu.

Stressitön elämä olisi minulle sopivaa elämää. Viime yön nukuin kuin tukki ilman melatoniinia, sillä olen viettänyt rauhallista kotielämää tällä viikolla ilman erityisiä paineita.

Eilen vietin rattoisan aamupäivän Mirellan kodin terassin varjossa. Sitä ennen olin käynyt varhaisella uinnilla ja keräillyt löytötavaraa kassillisen. Tölkkejä ja pulloja.

Tänä aamuna lähdin pyöräillen uimaan, sillä pääsin vasta yhdeksän maissa liikkelle ja silloin oli jo niin kuuma, että kävely olisi ollut tukalaa. Niinpä en bongannut ensimmäistäkään pulloa tai tölkkiä. Kävellen näkee enemmän puhumattakaan ajoituksesta. Kuuden jälkeen on mukavan rauhallista vielä kaupungissa.

Taisi olla kesän kuumin päivä eilen. Pyöräilin päivällä kirppiksella katsomassa, onko Terhin ja minun myyntipöytä kunnossa. Oli se, jatkoin heti matkaa pitkin rantoja. Kuuma oli, en jaksanut edes käydä uimassa, vaan menin suihkuun kotona.

Yön nukuin lattialla ilman peittoja. Lattian rajassa on huomattavasti viileämpää kuin sängyssä. Monta astetta eroa varmaan. Kellarissa olisi sitäkin vinkeämpää, mutta ei satu olla kellaria tässä talossa.

Soitin eilen sairaalaan, kun Sauliz oli Arin luona. Ari oli tuolissaan istumassa ja voi hyvin. Mahdottomasti helpotti oloani, kun Ari pärjää olemaan. Minulla on sellainen tunne, että ellen minä tee jotain, Ari voi huonosti. Sen takia on rentouttavaa, kun huomaan Arin jaksavan olla, vaikka minä en olekaan edesauttamassa hänen jaksamistaan. Voi tätä ihmisen syyllisyyttä ja velvollisuudentuntoa, minulla se on huippuluokkaa ja kuluttaa minua rankasti.

Uimasta tultuani istuin talon päädyssä juomassa aamukahviani, luin Raamattua ja nautin raikkaasta tuulenvireestä. Toisella kädellä poimin kypsiä viinimarjoja suuhuni pensaasta suoraan. Pyykkiä liehui narulla, omat uikkarini myös.

Anlis lähti matkoille, lupasin ottaa hänen kurkkunsa ja tomaattinsa hoitooni jälleen. Hän toi lisäksi runsaasti muitakin kasveja. Tuossapa ovat kaunistuksena pihallamme ja kastelen niitä samalla kuin muitakin kukkia. On tämä kesä ihanaa aikaa! Niin kauan kuin sitä kestää, nauttikaamme siitä!

YHTÄ MINÄ RUKOILEN HERRALTA,
SITÄ MINÄ PYYDÄN:
ETTÄ SAISIN ASUA HERRAN HUONEESSA KAIKEN ELINAIKANI,
KATSELLA HERRAN SULOISUUTTA JA
TUTKISTELLA HÄNEN PYHÄKÖSSÄÄN.

HÄN KÄTKEE MINUT MAJAANSA PAHANA PÄIVÄNÄ,
HÄN TURVAA MINUA TELTTANSA SUOJASSA,
KOROTTAA MINUT KALLIOLLE.
-Ps 27:4,5

Tänään menen Arin luo, jos Herra suo eikä tule jotain estettä.

KUULKAA NYT TE, JOTKA SANOTTE:
"TÄNÄÄN TAI HUOMENNA ME LÄHDEMME SIIHEN JA SIIHEN KAUPUNKIIN,
VIIVYMME SIELLÄ VUODEN,
TEEMME KAUPPAA JA SAAMME VOITTOA."

TEHÄN ETTE TIEDÄ, MITÄ HUOMENNA TAPAHTUU.
MITÄ ON ELÄMÄNNE?
TE OLETTE SAVU,
JOKA NÄKYY HETKISEN JA SITTEN HAIHTUU.

SEN SIJAAN TEIDÄN TULISI SANOA.:
"JOS HERRA TAHTOO JA ME ELÄMME,
ME TEEMME TÄMÄN TAI TUON."
-Jaak 4:13-15

Siunattua hellepäivää, arvoisa lukijani! Pidäpä vesipullo aina käden ulottuvilla!

Kasvit saavat nyt valoa ja lämpöä. Ihmisen pitää huolehtia kastelusta.