Kategoriat: Ajankohtaista

Näin kauniita tulilatvoja en ole sittemmin nähnyt kuin monta vuotta sitten hoitolapsilta saamani.

Yöllä oli satanut lunta, pilvinen aamu, mutta kirkastuvaa.

Eilisen eväät olivat makoisat. Nukuin pitkän hyvän yön sitä ennen, sillä otin särkylääkkeen ennen nukkumaan menoa. Olin niin väsynyt, etten jaksanut nukahtaa, mutta särkylääke tehosi ja vetelin unta kahdeksaan asti.

Aamu-uinnille kävely (siis eilen) puhtaassa kaupungissa: kiitos kovasti kaikille kadun siivoojille sekä rantojen ja puistojen putsaajille! Teillä oli taas kova urakka sotkupossujen jäljiltä siivota kaupunki kauniiksi vapun jälkeen. Sama toistuu tietysti joka viikonloppu tästä eteenpäin syksyyn asti.

Kehittelin sukulaiselta saamastani kevyestä kankaasta itselleni uimapyyhkeen: reikä kankaan keskelle, vedän sen ylleni uimisen jälkeen ja siinäpä mainio pukukoppi vaihtaa uikkarit!

Päivemmällä pyöräilin Karhulaan Terhin ja Tatun luo syömään. Mukavaa nuorta seuraa. Löhöilin sohvalla, kun odotin ruuan valmistumista ja juttelin tyttären kanssa ennen kuin vävy kotiutui töiltään.

Paluumatkalla poikkesin kirpparille vilkaisemaan, löytäisinkö nuotiohousut itselleni, mutta putiikki pullisteli pelkkiä lämpöhousuja tai farkkuja. Ei tullut kauppoja.

Iltapäivällä toinen kaupungissa asuva lapsemme, Petri, tuli vaihtamaan kesärenkaat autooni kitkarenkaiden tilalle. Pölykapselit eivät käyneetkään kesärenkaiden vanteisiin, sillä kesärenkaat olivat kapeammat ja vanteet pienemmät. Hmmh, niinkin voi näköjään olla. Kaikkea sitä oppii.

Renkaat olivat melkein tyhjät. Niillä kolistelimme huoltoasemalle ilmanpaineita lisäämään. Joku mies tuli neuvomaan. Ilmaa kannattaa laittaa kuulemma 2,4 tai jopa 2,5 kg, vaikka auton ohjeissa luki, että 1,9. Mitä kapeammat renkaat, sitä enemmän ilmaa. Näin renkaat eivät kulu liikaa.

Talvirenkaat olivatkin kuluneet keskeltä, ilmeisesti juuri ilman vähyyden takia. Ja ilmanpaineita pitäisi tarkistaa muutaman kerran kesässä. Enpä ole koko keväänä tarkistanut. Juhannuksena aion sen tehdä ja heinäkuussa.

Morsiankin saapui kaupoiltaan ja nuoret lähtivät jatkamaan asioitaan. Heinäkuulla ovat heidän häänsä, mukavaa! Vähitellen pitäisi laatia puhetta, mutta antaapa ajan vielä kulua ja ajatuksen muhia.

Illalla tein vielä reilun tunnin lenkin ennen saunaa. Uni maistui ja mielikin oli iloinen. Tosin nukuin liian lyhyen yön viime yönä ja olen taas aika väsynyt.

Olisin mennyt kirkkoon kuuntelemaan Raamattuopiston kirkkopyhän saarnaa, mutta kerään voimia, sillä iltapäivällä on Mikaelin seurakuntamme johtokunnan kokous ja sen jälkeen messu. Ja illalla muistin, että lupasin tarjota kirkkokahvit. Ei muuta kuin eväitä miettimään sitä silmällä pitäen.

Jesaja sanoo kirjassaan puhuttelevasti luvussa 41:4:
---HÄN, JOKA ALUSTA ASTI ON KUTSUNUT SUKUPOLVET ESIIN:
MINÄ, HERRA, JOKA OLEN ENSIMMÄINEN JA VIIMEISTENKIN KESKELLÄ VIELÄ SAMA.

Sukupolvet vaihtuvat, entiset kaatuvat hautaan, kun aika täyttyy, uusi sukupolvi nousee. Millaiset ovat nousevan polvemme hengelliset eväät, onko sillä tietoa Jumalasta, Luojastaan, onko uskoa, niin että kertoisi tulevalle polvelle?

KUINKA SUURI ONKAAN SINUN HVYYTESI,
JONKA TALLETAT PELKÄÄVÄISILLESI,
JA MITÄ IHMISTEN EDESSÄ OSOITAT SINUUN TURVAAVILLE!

SINÄ PEITÄT HEIDÄT KASVOJESI SUOJAAN IHMISTEN JUONILTA,
KÄTKET HEIDÄT TURVAAN KIELTEN RIIDALTA.

KIITETTY OLKOON HERRA!
HÄN OSOITTI MINULLE IHMEELLISEN ARMONSA PIIRITETYSSÄ KAUPUNGISSA.

HÄDÄSSÄNI MINÄ SANOIN:
MINUT ON SYSÄTTY POIS SINUN SILMIESI EDESTÄ.
KUITENKIN SINÄ KUULIT RUKOUSTENI ÄÄNEN,
KUN HUUSIN SINUA AVUKSI.

RAKASTAKAA HERRAA,
KAIKKI HÄNEN HURSKAANSA.
HERRA VARJELEE USKOLLISET,
MUTTA UHMATEN VASTUSTAVIA HÄN RANKAISEE ANSION MUKAAN.

OLKAA LUJAT,
JA OLKOON TEIDÄN SYDÄMENNE ROHKEA,
TE KAIKKI, JOTKA ODOTATTE HERRAA.
-Ps 31:20-

Hyvää lepopäivää, arvoisaa lukijani!

Veljesrakkautta :) Meidän kaksi vanhinta joitakin vuosia sitten.