Kategoriat: Ajankohtaista

Kukkasia keinolla millä hyvänsä

Kalseahko sää, kevät on tällaista aikaa.

Rooibos-teetä mukillinen nenäni edessä, pyykkitupa ja saunareissu takana. Mikäs tässä on ollessa.

Ja varsinkin kun sain tämän koneen toimimaan. Otti lujille. Konttailin pöydän alla, etsin johdonpäitä ja löysinkin monta. Osa päätyi toiseen irralliseen johdonpäähän, mutta lopulta löysin harmaan johdon, jonka arvo oli mittavampi kuin muiden.

Kun sen tökkäsin oikeaan reikään, niin alkoi maailma hymyillä: voi tätä kamalaa nettiriippuvuutta! Miten ihmeessä pärjäisimme ja tulemme pärjäämään, jos ja kun yhteydet eivät toimikaan kuten totumme? Parissa tunnissakin oli kestämistä...

Tietysti johdon löytäminen edellytti kolme viestiä Jyrkille, kolme puhelua Terhille. Olenpa iloinen, että kone toimii taas.

Tiedänkin milloin johto irtosi: kun tungin eilen uutta paperinippua tulostimeen. En ollut uskoa silmiäni: paperi oli pari milliä liian leveää tulostimeeni! Miten on mahdollista? En uskonutkaan silmiäni, vaan tungin hampaat kirskuen paperia koneeseen; pakkohan sen on sinne mahtua! Mutta ei. Tulostuspaperikin voi siis pettää.

Nyt on piirustuspaperia loppuelämäksi. Mutta tulostuspaperia ei ollenkaan.

Kevät pölyineen ja allergisoivine tuoksuineen väsyttää. Eilenkin olin aivan kaatokunnossa illalla. Olin Arin kanssa töiden jälkeen osaston parvekkeella. Siellä oli kesäisen lämmintä, aurinko paistoi, lasi-ikkunaa piti avata.

Työpäivä vilahti tänäänkin vikkelästi, vein pyörän huoltoon kotiuduttuani. Pyörämies olisi halunnut myydä minulle pyörän, mutta en ostanut. Talvirengas vain vaihdetaan tavalliseen. Viikon päästä vasta saan pyöräni, joten olen jalka- ja automiehenä sen aikaa.

Cowman siteeraaa tänään tuttua raamatunkohtaa, jossa sanotaan:

KUN MINÄ OLEN HEIKKO, OLEN VÄKEVÄ.
Cowman sanoo, että alkukielen mukaan asia ilmaistaan todella väkevästi:

KUN MINÄ OLEN HEIKKO, OLEN DYNAMIITTIA.

Jumala voi hyvin vähän auttaa ihmistä, joka on itse mielestään viisas ja pärjää muutenkin omillaan. Kun Jeesus oli ristillä piestynä, inhillisesti hän oli voimaton. Paholaisen joukot riemuitsivat, koska luulivat voittaneensa jotain.

Tosi asiassa suurin voitto sinulle ja minulle saavutettiin juuri siinä, että Ristin Mies suostui nöyryytetyksi pohjaan asti, hamaan häpeälliseen ristinkuolemaan asti. Siinä on meidän voittomme. Sen vuoksi vietämme pääsiäistä aivan pian. Juhlimme suurinta mahdollista voittoa: voittoa kuoleman valloista ja voimista. Uskomalla Jeesukseen tuo voitto on myös meidän voittomme.

Huomenna varhainen herätys. Palaveri sairaalassa. Arin kanssa parvekkeella varmaan muutama tunti. Sitten ihana vapaapäivä torstaina!

Iloitkaamme jo nyt siitä, että kristikunnan ja myös meidän suurin juhlamme on pian käsillä!

Jaksamista omien elämänkysymystesi kanssa, arvoisa lukijani! Herra kaikessa auttakoon ja auttaa.