Kategoriat: Ajankohtaista

Aamulla tyyntä säätä, päivällä alkoi tuulla kylmästi.

Olin laittanut kolme esirukouslappua. Tiesin, milloin Markus otti minun lappuni: hän siristeli silmiään - ja luki väärin! Lopulta en voinut katsoa sinne päin ettei minua ala naurattaa. Ja minä kun parhailla tikkukirjaimillani yritin vääntää tekstiä!

Riemullista olla seurakunnan keskellä, kuunnella hyvää opetusta, veisata koko poskella ja polvistua ehtoollispöytään.

Pastori Markus kertoi päivän tekstissä kanaemosta, joka kokoaa poikaset siipiensä alle. Hän kertoi, ettei poikasia tarvitse houkutella vaan ne tunkevat niin lähelle emoa kuin voivat. Ne tietävät, että siinä ne ovat suojassa vaaroilta.

Näin tahtoisi Jumala, Isämme, meitä lapsiaan hoivata, varjella vaaroilta ja johdattaa. Mutta me emme tahdo. Muut luontokappaleet ymmärtävät etsiä suojaa oikeasta paikasta, mutta me, alun perin Jumalan kuvaksi luodut, emme sitä tahdo.

Me luulemme osaavamme itse. Emme ymmärrä, että olemme kuolemanvaarassa ilman Luojaamme niin kuin kananpojat ilman emoaan.

Markus kertoi päivän trendeistä: lehdet hehkuttavat alkuperäisruuista, joita syömällä ihminen pysyy terveenä. On keksitty kenkiä, joita käyttämällä voimme jäljitellä alkuihmisiä, jotka kävelivät paljain jaloin.

Haluamme mennä "juurille", löytää oikean ja parhaan tavan selviytyä elämässä.

Jospa sen sijaan menisimme todella juurille, niin meidän kävisi ja käy hyvin:

Paras ruoka ja vaatetus keksittiin jo taivaassa!
Kristus antoi itsensä meille ruuaksi ja juomaksi. Siinä ovat pettämättömät eväät! Sielun ja ruumiin parhaaksi, iankaikkiseksi elämäksi!

Alkuperäiset ja luonnonmukaiset vaatteetkin on mahdollista saada, ihmisen terveyttä ja hyvinvointia edistävät: Kristuksen vanhurskaus, hänen meille valmistamansa puku, joka peittää syntimme. Siihen pukeutumalla syntimme peittyy, Isämme hyväksyy meidät luokseen Poikansa ansion tähden.

Pahinta ei ole se, että Jumala antaa ihmiselle vaikeuksia ja ahdinkoa, opetti Markus. Sillä Hänhän sanoo kattavansa meille pöydän vihollistemme silmien eteen ja Hän on itse luvannut olla kanssamme, kun purtemme on myrskyssä ja vaaroissa.

Pahinta on se, kun Jeesus sanoi Jerusalemille hylkäävänsä tämän oman onnensa nojaan. Jeesus ei pakota ihmisiä tulemaan suojaansa. Jos ihminen ei tahdo Hänen monista kehotuksistaan ja pyynnöistään huolimatta tulla, Jeesus lähtee pois.

JERUSALEM, JERUSALEM! SINÄ TAPAT PROFEETTOJA JA KIVITÄT NIITÄ, JOTKA ON LÄHETETTY SINUN LUOKSESI. KUINKA USEIN OLENKAAN TAHTONUT KOOTA LAPSIASI, NIIN KUIN KANA KOKOAA POIKASIAAN SIIPIENSÄ ALLE.
MUTTA TE ETTE OLE TAHTONEET.
-Luuk 13:34

Onko Jeesus lähettänyt sinun luoksesi kutsujia, kehottajia, rohkaisijoita, jotka ovat pyytäneet sinua palaamaan sille tielle, joka vie Isän kotiin?
Vielä on aika kääntyä ja palata kotiin vievälle tielle.
NYT ON OTOLLINEN AIKA, NYT ON PELASTUKSEN PÄIVÄ. Sitä emme tiedä, onko enää huomenna, mutta NIIN KAUAN KUIN KUULETTE HÄNEN ÄÄNENSÄ, ÄLKÄÄ ANTAKO PAADUTTAA ITSEÄNNE, sanoo Heprealaiskirjeen kirjoittaja Paavali.

Heprealaiskirjeen 10 ja 11 luvut ovat ihanaa luettavaa. Tutkin niitä tämän jälkeen itselleni rohkaisuksi. Jospa sinäkin perehtyisit niihin, arvoisa lukijani!