Kategoriat: Ajankohtaista

Viimeinkin auringonvaloa niin että tekee mieli ottaa kuvia ulkona

Olenpa saanut lohdutusta monella tapaa parina päivänä! Ikään kuin Jumala haluaisi näyttää, että suosta noustaan kalliolle ja että kallio se on suonkin alla.

Eilen sain harvinaisen vieraan, mikä oli iloinen yllätys. Ja tärkeän yhteydenoton eräältä ystävältä.

Tapaan lähettää lapsenlapselle postia. Viimeisin posti on viipynyt viikon jo matkalla! Mahtaako löytää perille ollenkaan!

Töissä on ollut rohkaisevaa, kun näen hymyn asiakkaan kasvoilla, kun löydän tälle mieluisen kirjan. Asiakaspalvelu on antoisaa parhaimmillaan. Pääasiassa työ on työtä, siihen mahtuu paljon erilaista tekemistä, eikä koko ajan voi eikä tarvitsekaan olla hauskaa. Enimmäkseen pidän kovasti työstäni.

Kun tulin eilen Arin luokse, hän oli vuoteessa ja olin varma, että hänellä on kuumetta. Ari heräsi, kun hivutin kuumemittarin hänen kainaloonsa. Ei kuumetta, hänelle lienee ollut vain kuuma.

Pian kiidimme jo alakertaan, Ari hyvällä tuulella, minä myös. Viktor-kuuntelulaitteesta loppui virta, lähdin hakemaan johtoa yläkerrasta, mutta se löytyi lopulta Arin laukusta, joka oli mukanamme alakerrassa kuten aina.

Kuuntelimme Johanneksen evankeliumin loppuluvut sekä 12 lukua Apostolien teoista. Lukijan ääni on miellyttävä. Välillä kommentoin jotain, Ari kuunteli ja naureskeli, sillä Raamatussa on monia mukavia kohtia: Pietari kolkuttaa ystävien ovella, jotka rukoilevat, että tämä vapautettaisiin vankilasta. Ystävät eivät avaa, kun luulevat, että ovella on Pietarin haamu! Enkelihän Pietarin vapautti, mutta rukoilevat ystävät eivät usko, että rukoukseen vastataan. Riittääkö oma uskomme ihmeisiin?

Työpäivään lähtö, menen pyörällä, kolme kilometriä. Töiden jälkeen saunaan virkistymään, sitten tyttären luo kylään.

"Kuta viisaampia ja pyhempiä ihmiset ovat ilman Kristusta,
sitä enemmän he vahingoittavat evankeliumia.

"Olkoot siis sinullekin vakavia ja tosia eikä vääriä ja keksittyjä nämä sanat: Nykyinen maailmanaika on paha.

"Älä välitä siitä, vaikka useimmat ihmiset olisivatkin hyviä ja ulkokultaiset näköjään kovin pyhiä. Tarkkaa vain, mitä Paavali sanoo. Sen nojalla voit vapaasti ja varmasti sanoa julki maailmalle, että se kaikkine viisauksineen, vanhurskauksineen ja mahtineen on perkeleen valtakunta, josta ainoastaan Jumala voi pelastaa meidät ainosyntyisen Poikansa kautta.

" - - Kristuksen valtakunta -
on armon,
syntien anteeksiantamuksen,
lohdutuksen,
autuuden
ja iankaikkisen elämän valtakunta,
ja siihen meidät siirsi Herramme Jeesus Kristus."
-Mannaa Jumalan lapsille, Martti Luther

Siunausta päivääsi, hyvä lukijani!