Kategoriat: Ajankohtaista

Aamulla synkkää ja sateista, iltapäivällä aurinko pilkistelee. Otsikko Joh 1:46 jakeesta.

Urheilun merkeissä elämä rullaa tätä nykyä. Meressä uintia ja altaassa voimistelua. Pianon tyyräämistä ja taulujen siirtelyä seinältä toiselle. Henkistä vääntöä itseni kanssa. Kutimien kilkuttelua ja leukojen louskutusta.

Hiki roiskui naamalta eilisiltana. Laitoin liukuestesukat jalkaani, työnsin takamuksella norsu-pianoa ja työnsin käsillä seinästä. Piano ei inahtanutkaan: vääränlainen matto pianon alla. Vaihtoin luistavampaan. Sitten vähän vähältä sain sen ängettyä haluamaani paikkaan.

Petri kävi juuri ennen pianon siirtämistä. Mutta koska asia ei ollut ajankohtainen, en voinut pyytää apua häneltä. Keksin muutostyöt vasta hänen lähdettyään. Ja nehän oli tehtävä siinä siunaamassa.

Jos menet marjastamaan jonkun itseäsi vanhemman tai mahdollisesti nuoremman henkilön kanssa, minulla on rahan arvoinen neuvo. Suosittelen ottamaan sen onkeen:

Mikäli toveristasi tai sinusta itsestäsi putoilee jotain irto-osia - jalkoja, käsiä, hampaita - metsään, kannattaa ottaa mukaan. Esimerkiksi pullaa haukatessa kahvitauolla hampaasta irtoaa päällys. Ei sovi heittää sitä mäkeen, sillä seuraavana päivänä voit joutua etsimään sitä sammalikosta suurennuslasin kera. Niin voi käydä. Ja jos ei hampaankuori löydy (tai muu irronnut osa), niin se voi maksaa satasia. Onnekseni itse palasin reissulta hampaineni, kaikkineni.

Kirjastosta löytyi lukuaarre, joka sopii kuin nakutettu tämän hetkiseen tilanteeseeni. Kirjassa annetaan itsetuntemuksen työkaluja. Seija Taivaiselta on vuoden sisällä ilmestynyt teos Mistä on hyvät tyypit tehty?

Kirja "avaa polkuja ihmisenä kasvamiseen ja sisäisen tasapainon löytämiseen". Kirja esittelee yhdeksän eri mallia nähdä tätä maailmaa. Löysin siitä itseni, vaikkakin usemmassakin mallissa on omia piirteitäni, se on selvä.

Taivaisen tarkoitus on kirjan avulla neuvoa hyväksymään itsensä ja myös toiset, sillä kukin on alusta loppuun omanlaisensa. Tässä joitakin lainauksia kirjan alusta:

"Ymmärrys siitä, että sain olla se, kuka olin, toi lepoa elämään."
"Vain sen, minkä huomaa ja tiedostaa, voi muuttaa." s.13
"Yksi avain onnellisuuden kokemukseen on itsensä tunteminen ja hyväksyminen." s. 31.

Jatkan kirjaan perehtymistä.

Viimeksi kerroin Salme Blomsterin hyvistä ajatuksista radio dein ohjelmassa Päivi Kyyrön haastateltavana. Hän sanoi muun muassa, että on väärin yrittää elää toisen elämää, on elettävä omaansa.

Siunausta arvoisa lukijani, muut tehtävät kutsuvat yhtäkkisesti.

jk. Käsivarsia särkee ja kolottaa. Huonekalu-urheilu on rampauttavaa.