Kategoriat: Ajankohtaista

Niin kaunis näky!

Lopulta ihan aurinkoinen ja mukava sää.

Tänään olin metsässä kahdesta syystä: paitsi että halusin poimia puolukoita, olin varma, että löydän naapurini hampaan pöpeliköstä.

Kuvittelin, että kun MINÄ menen etsimään, hammas löytyy. Mutta ei. Istuin välillä kivellä ja tutkailin, mihin asti naapuri mahtoi hampaan viskata, kun se irtosi hänen haukatessaan pullaa muina miehinä. Konttasin sammalikossa ja rukoilin kera rukoilevien ystävien.

Jumala vastasi rukouksiin vielä enemmän ja paremmin kuin osasimme pyytää - nyt se tuli jälleen todistetuksi! Kiitos Jumalalle!

Naapurin hampaan korjaus piti tulla maksamaan satasen, jos pois heitetty hampaan kuori olisi löytynyt. Mutta jos se pitäisi tehdä kokonaan uusiksi, se maksaisi kuusi sataa euroa.

Nytpä hammaslääkäri olikin keksinyt laittaa muovikuoret, jotka maksoivat vajaa puolet tuosta satasesta! Kun kyse on ikäihmisestä, luulen, että tuo oli viisas ratkaisu. Ja eipä sekään posliinikuori pysynyt pitkää aikaa naapurin suussa, joten eiköhän tämä ratkaisu aja saman asian.

Mielenkiinnolla siis jään seuraamaan naapurin hammaskaluston tulevaa kohtaloa. Elämä on todellakin jännittävää, kun sen oikein oivaltaa. Ei tarvita televisioa tai muita vempaimia viihdyttämään.

Uusi Tie -lehden välissä tuli erikoisnumero 2012/2013. Siteeraan erästä juttua tai pientä osaa siitä. Tekstin on kirjoittanut Danielle Miettinen ja se kertoo Mervistä, 59v, joka sairastaa masennusta:

"Puolison kanssa sairaudesta puhuminen on ollut vaikeaa. Hän ei ole jaksanut tulla sairautta lähelle.
- Harva jaksaa, kyllä minä sen ymmärrän. En ajattele, että tässä olisi tapahtunut vääryys. Puolisoa ei pidä erehtyä pitämään terapeuttinaan.

"Mervi on ajatellut, että puoliso on vetäytymällä huolehtinyt omasta toimintakyvystään ja suojelee sillä tavalla heidän avioliittoaan. Hän on kiitollinen, että mies tekee työnsä silloinkin kun hän ei itse jaksa tehdä yhtään mitään." -Ilon aika, s.7

Tuo kohta osui tietysti minun silmääni, koska se tulee lähelle itseäni. Saan siitä vertaistukea tämän hetkiseen tilanteeseeni. Minäkin haluan suojella avioliittoani kuten Mervin puoliso.

Olin ystäväni luona naisten käsityöillassa kahvittelemassa, juttelemassa ja rukoilemassa. Pyörähdin saunassa ja nyt vaan nautin loppuillasta Kyyhkytuvassani täysin siemauksin.

Siunausta viikonloppuusi, arvoisa lukijani!

jk. Sain mukavia luontokuvia tänään ja puolukoitakin ämpärillisen.