Kategoriat: Ajankohtaista

Sataa.

Hain isomman matkalaukun varastosta sen jälkeen, kun olin tunkenut pienemmän täyteen osan tavaroista jäädessä ulkopuolelle. Nyt on iso matkis pakattu tyynyineen, kirjoineen kaikkineen.

Iltapäivällä käytän ensimmäisen edullisen kymmenen euron junalippuni ja köröttelen Espooseen, pikkuiselle asemalle, josta Saran perhe minut noutaa. Tai jos he eivät pääse, osaan kyllä itsekin köpsytellä heille parin kilometrin matkan.

Oli muuten vähän noloa, kun menin ostamaan lippua, enkä tiennyt minne olen menossa! Hmmhph, se on Espoossa, mutta mikä ihme sen aseman nimi onkaan, en millään muista. No, tulen myöhemmin uudestaan. Seuraavalla kerralla menin eri virkailijan luo.

Aion olla reissussa useamman päivän, joten omaisuutta on otettava mukaan suoraan verrannollisesti matkan pituuteen. Monta vanhaa kasettinauhaa on mukana, muun muassa. Virkkaan niistä mattoa. Ja pari muuta käsityötä. Ristikkoja. Eväitä.

Aamulla meinasi tulla paniikki, kun pakkaaminen tuotti vaikeuksia: mitä ihmettä tarvitsen mukaan. Luulisi jo tässä iässä osaavan, mutta sittenkin pitää pähkäillä.

Kävin aamulenkilläni tänään ja löysin 60 senttiä; muutama tölkki ja pullo. Muovipussi on aina taskussani. Alkoi sataa ja kastuin, mutta en ollut moksiskaan.

Eilen sain rakot kantapäihini, kun kävelin kalarantaan asti muikkuja syömään. Paluumatkalla otin kenkäni kassiin ja kävelin paljain jaloin. Aion ostaa sellaiset kengät, joissa on ohut pohja, jos niitä vielä ensi kesänä myydään. Minusta on mukava kävellä mieluiten ilman kenkiä.

Vielä pitäisi käydä kirjastossa, vaikka sataa. Palautan kirjoja sekä filmin, jonka lainasin, mutta en katsonut. Koskahan opin, ettei minun tule niitä katsotuksi? Ehkä tiedänkin sen, mutta otan muka "takataskuun" jotain, jos vaikka aikani tulisi pitkäksi, enkä tiedä, mitä tekisin. Ei ole vielä tullut.

Matkalle lähtiessäni siivoan aina kodin. On mukava tulla takaisin, kun koti odottaa hyväntuulisena.

Kirjoittelen myös etelässä ollessani, ja lukee ken tahtoo!

Hyvää viikonloppua, arvoisa lukijani!

Uusimpia pussukoita. Tekemällä oppii.