Kategoriat: Ajankohtaista

Ake ja Mere toivat tämän täsmälleen verhojeni kanssa sävy sävyyn olevan ihanaisen kimpun!

Aamupilveily muuttui auringonpaisteeksi aamun uintimatkani aikana. Otsikko jostakin Psalmista.

Vuoden ensimmäisistä pullapitkoista tuli synkeän näköisiä. Käräytin ne lähes mustaksi, kun en muistanut, että uunini paistaa tehokkaasti. Hyvältä maistuu nisu kuitenkin, joten en valita.

Veljeni kävi Meren kanssa vierailulla, kun heillä oli muutakin asiaa tänne. Petri tuli kanssamme ja kävimme pitsalla. Pullakahvit joimme luonani. Sain mahtavan tulppaanikimpun: Mere on puutarhuri ja hallitsee kukkahommat. Mieluinen tuliainen oli myös pussillinen karkkipapereita!

Annoin viemisiksi Nivalaan herkullista nisupitkoani, ja loppunisun syömisestä selviän ihan itse.

Menin vieraideni kyydissä osan matkaa ja kipaisin Arin luo sairaalaan. Arin kanssa menimme parvekkeelle. Pyysin hoitajan kanssani pukemaan Aria. Toppatakkia on vaikea yksin pukea hänelle. Laitoimme myös jalkapussin ja otin viltin lisäksi.

Itselleni raahasin keinun ja myöhemmin hain viltin. Kuuntelimme Raamattua. Se oli Arille kevään ensimmäinen ulkoilu vaikkakin parvekkeella vain.

Olin tosi väsynyt. Eilen siivousta koko päivä ja tänään vieraita. Tosin olen oikein onnellinen, kun koti on siisti. Se tuo hyvää mieltä.

Amek tuli illalla ja toi ruokatarpeita mukanaan. Hänellä oli sudennälkä. Minäkin söin, vaikka olin syönyt ison pitsan päivällä, mitä Amek puolestaan ei ollut tehnyt. Päälle taas pullakahvit ja vielä jäätelöä.

Esittelin arvostelulautakunnan edessä hautajaisvaatevaihtoehtojani. Amekin mielestä se yhdistelmä oli paras, mistä itsekin pidän eniten. Vaatteiden pitää tuntua oman näköisiltä ja tuntuisilta. Kiitän Jumalaa, että hän johdatti juuri oikeanlaisia vaatteita minulle mitä erinäisimmistä lähteistä. Jumala on rikas antaja ja häneltä saan avun.

Saattelin Amekin kotiinsa. Taskut täynnä tölkkejä palasin pimeiltä kujilta kotiini. Tosi asiassa kadut olivat valaistut ja löysin kaksi tölkkiä. Mutta molemmat taskut olivat täynnä; se on totta!

Hyvää yötä, Jeesus myötä, arvoisa lukijani!

1.
Ilta on tullut, Luojani,
armias ole suojani.
Anteeksi synnit antaen
rauhalla siunaa Jeesuksen.

2.
Jos vielä uuden päivän saan,
lapsenas auta kasvamaan,
niin että taivaan kirkas sää
täällä jo saisi lämmittää.

3.
Lapsena hoida taivahan
keskellä vieraan maailman.
Täällä jo taivas rintaan luo,
nukkua helmaas nyt mun suo.
Vk 640.

Säk. 1 englantilainen viim. 1800-luvun alkupuolelta. Säk. 1 suom. lastenlehdessä Varpunen 1860. Uud. ja säk. 2?3 mahd. Aune Krohn 1931. Virsikirjan lisävihkoon 1963.

Uutta siltaa rakennetaan kotkan silmien alla. Jos entistä rakennelmaa ei pureta, uutta ei voida tehdä sijaan.