Kategoriat: Ajankohtaista

Pakkasta sisä-Suomessa -18 astetta, kotona Vaasassa vähemmän

Terveisiä parin päivän mökkilomalta! Nyt kotona väsyneenä, mutta kiitollisena.

Pakko tallentaa heti teksti ja kuvat, sillä kirjoitin pitkään ja hartaasti ja kaikki hävisi. Mielestäni en möhlinyt, mutta mistäpä tuon tietää. Ärsyttävää kerrassaan.

Sain olla ystäväryhmän kanssa eräällä mökillä. Eilen rukoilimme toistemme puolesta varmaan 10 tuntia. Tulimme jokainen Jumalan hoitamaksi ja toistemme rakkauden ympäröimiksi. Se oli ihmeellistä. Kyselimme vuorotellen, miten on mahdollista, että minä saan olla mukana tällaisessa.

Illalla saunoimme. Koska järvi oli ymmärrettävistä syistä jäässä, päädyin tekemään lumienkelin hankeen saunareissulla. Toiset naiset olivat tunnin kauemmin saunassa, mutta oma pääni ei ole löylykestoinen, vaikka kiukaan löylyt olivat hellivän pehmeät.

Nukuimme kuin tukit mäntymökin hiljaisessa pimeydessä isojen mäntyjen ympäröimässä mökissä, jopa minä. Naiset yläkerrassa, miehet alakerrassa.

Aamulla heräsimme omia aikojamme yhtä aikaa levänneinä ja virkeinä. Teimme lenkin lumisen metsän halki aurattuja teitä pitkin. Palasimme punaposkisina mökille takan lämpöön jatkamaan rukousta yhteisten asioiden puolesta.

On aika julkistaa kyselyn voittaja. Kiitos kaikille osallistujille innokkuudesta. Kysymys kuului:
montako kertaa Ari on ollut pyörätuolissa istumassa viime vuoden aikana; sisällä, parvekkeella tai ulkona? Istumiseen sisältyvät myös kirkkoreissut, joita niitäkin on huomattavan paljon.

Oikea vastaus on: 218.
SeijaJ arvasi lähes oikein, kun hän ehdotti lukua 220. Sydämelliset onnitteluni, Seija! Sinulle lähtee kirja ensi viikolla postin kautta.

Luther puhuu järkeviä jälleen tämän päivän tekstissä:

" - - ihmisen tulee tehdä hyviä tekoja, auttaa, neuvoa ja antaa toisille, mutta sen vuoksi häntä ei sanota kristityksi. Samoin kuin näet jotakin sanotaan valkoiseksi valkoisuuden, mustaksi mustuuden ja suureksi suuruuden tähden, meitäkin sanotaan kristityiksi Kristuksen tähden...

"Jos minua siis sanotaan kristityksi Kristuksen tähden, minulla ei ole se nimi tekojeni perusteella...

"Tekojen tähden minua voidaan sanoa ehkä paastoajaksi, rukoilijaksi, pyhiinvaeltajaksi, mutta ei kristityksi. Vaikka kokoaisit kaikki omat tekosi ja vielä muidenkin, et niistä tule kristityksi." -Mannaa Jumalan lapsille.

Voiko sen paremmin määritellä kristityn nimeä?

Keitin porkkanoita, jotka olivat päässeet jäätymään kuistilla, sekä punajuuria, jotka eivät olleet jäässä, koska olivat jääkaapissa. Huomenna saan niistä herkullista rosollia, kun lisään vain sipulia sekaan. Heitin porkkanat lähes jäisinä kattilaan, ja syötäviltä ne maistuvat.

Ari voi hyvin, soitin sairaalaan. Huomenna menen hänen luokseen.

Iloa sinulle, hyvä lukijani!

jk. Jos sinulla on kiitosaiheita, jos olet saanut rukousvastauksen Jumalalta, niin käypä kertomassa siitä kakkosblogissani, jos haluat.