Kategoriat: Ajankohtaista

Hyttysverhon suojassa nautimme kihlapäiväkahvit ja nokoset

Sää ihana.

Heräsin varhain, kävin nitistämässä yhden toukan krassin lehdeltä ja varasin illaksi saunan. Jyrkin perhekin pääsee saunaan!

Kävin parilla kirpparilla, toiselle oli tuotu kuin Teroa varten tietokonepöytä, ostin sen. Tero haki autolla. Juuri sopiva Teron koneelle. Verhot löytyivät myös. Minä tein etsintäkierroksen, Tero kävi valitsemassa mieleisensä. Eivätkä maksaneet paljon.

Uimareissu onnistui sekin aamupäivällä. Olen aika hyvin pysynyt lukujärjestyksessäni, johon kuuluu:
- klo 8 ylös
- klo 10 ulos, mereen
- klo 15 sairaalaan
- kirjoittelua joka välissä, jos mahdollista.

Ihmettelin, kun ovi laiturille oli lukossa, vaikka oli jo aamupäivä. Syy selvisi oven avattuani. Laiturin penkillä kuorsasi mies, jolla ei ollut avantosaunan kanssa mitään tekemistä. Hän alkoi venytellä, kun avasin oven lukosta ja muina miehinä käpsehti kaiteen viereen ja kaiteen raosta tiehensä. Tyyny ja peitto jäivät penkille. Aikoneeko ensi yönkin viettää samassa paikassa?

Teron kanssa ehdimme pitää Raamatunlukuhetken päivällä, vaikka oli olevinaan hässäkkää. Tero järjestelee tavaroitaan ja suunnittelee tulevan opiskelijakämppänsä sisustusta tavoilleen uskollisesti.

Onnittelin Aria ja itseäni, ja kiitimme yhdessä Jumalaa. Olemme olleet 31 vuotta kihloissa tänään. Vaasan Hopeasepiltä ostimme sormukset silloin kauan sitten. Meillä on vieläkin samat sormukset. Oikein alakertaan meidät vietiin valitsemaan, valokuva otettiin. Vieläköhän siellä toimitaan samoin?

Arin crp oli 17, eikä kuumetta ollut enää eilen. Ei siis tarvinnut aloittaa antibioottia. Huomenna on kuukausi edellisen kuurin loppumisesta. Menimme ulos puun alle hyttysverhomme kanssa.

Olisin pudonnut lampeen, ellei takamukseni olisi törmännyt puuhun. Peruutin ja kompastuin puun juureen ja horjahdin, kun kiskoin Arin tuolia. Ehdin juoda juhlakahvit kuppilasta ostamani kakun kera, ennen kuin Petri soitti.

Petrin työpaikka on lammen toisella puolella. Aikuiskoulutuskeskus siirtyy siihen Runsorista. Työntekijät muuttavat tavaroita tämän viikon uusiin, vastarakennettuihin tiloihin. Kurssilaiset tulevat ensi viikolla. Petri on päivät siis Arin naapurissa!

Tarjosin Petrillekin kahvit. Litran termarista riittää kahdelle, ja jos ei riitä, niin toinen on juonut liikaa.

Kun Petri lähti, pistin penkille makuulle, Arin peitto päälläni, verho suojanamme. Nukahdin ihan kunnolla. Arikin varmaan nukkui, mutta hänestä ei voi olla ihan varma. Hän voi pitää silmiä kiinni, vaikka valvoisi.

Olipa juhlallinen kihlajaispäivä meillä. Jumala järjesti erityisen hetken, ja kiitän siitä. Minua väsytti rankasti, mutta nukkuminen tässä iässä on parasta lääkettä joka vaivaan.

Menimme sisälle Arin kanssa, aloimme kuunnella Raamattua. Pian Jyrki, Maarit ja Sara tulivat. Sara vähän pelkäsi, kun Ari antoi aivastelunäytöksen, johon kuuluu useita peräkkäisiä räjähdyksiä. Ei ihme, jos lapsukainen säikähti. Luimme yhdessä Herran siunauksen, nuoret lähtivät meille, minä kaahasin pyörällä perässä.

Illalla teimme pitsaa ja salaattia. Petrikin pistäytyi. Tero on häivyksissä, mutta ilmaantuu jossain vaiheessa ilta- tai aamuyötä. Sara nukahti, vanhempansa saunassa. Minä kävin jo.

Siunattua kesäillan jatkoa, hyvä lukijani!

Ihanaiset kukkaset!